Pamiętaj, że wraz z kartą samplera zyskujesz złącze SCSI, którym po podłączeniu do jakiegoś CD Rom'u możesz ładowac sample AKAI, Kurzweil itp. Moja rada jest taka: jeśli grasz poza domem - zainwestuj w ten sampler. To naprawdę nie jest jakiś mega wydatek w porównaniu z tym, który już dokonałeś

Dogadaj się może z jakimś sklepem - może będziesz kupowac coś innego a przy okazji kartę policzą Ci po jakies bonusowej cenie....
Powracam do tematu. Trochę opszperałem i poczytałem nt samplerów (codziennie się czegoś uczę

). Moja wiedza nie jest duża, ale przychylam się do ostatniej wypowiedzi "Artysty".
Ja nie potrzebuję dodatkowej klawiatury, bo już mam. Potrzebuję tylko dużo więcej ciekawych brzmień i tu przede wszystkim syntetycznych. Rozumiem, to tak, że mając sampler i kupując sample, mogę je załadować do swojego TR'a i grać sobie nowymi barwami, o jakich tylko pomyślę (i jakie "wykręcę" w miarę możliwości). jak tego nie zrobię na TR, to w komputerze, a potoem wczytam do TR'a, czy to dobra konkluzja, czy mam wrócić do literatury w tym temacie?