To nie są ataki na kogoś, po prostu ktoś kto siedzi na forum jakiś czas, ma dosyć pisania od podstaw. Pamietam czasy lata 90 (1991-92 rok) - jakoś wtedy też udawało sie dowiedzieć co gdzie i do czego służy.
Forum jest po to by pytać, ale warto też samemu zadać sobie trud by dowiedzieć się ELEMENTARNYCH podstaw, takich jak chociażby skróty i oznaczenia.
A co do mojego księdza, to sorki nawet bym Ci nie pomógł, bo nawet na oczy go nie widziałem bo pewnie zajęty byłem szukaniem oznaczeń i skrótów mnie nurtujących.
Jeszcze raz, nikt nikogo tu nie atakuje i nie ma takiego zamiaru, ale szanujcie nas czas i nie oczekujcie podania na tacy wszystkiego. (tyle ode mnie)
Detection Algorithm - RMS czy Peak?
-
- Kontakt:
Jesli czegoś nie jesteś pewien - nie pisz.
http://khyro.com | http://promusic.pl/forum/
http://khyro.com | http://promusic.pl/forum/
Re: Detection Algorithm - RMS czy Peak?
Jeszcze raz, nikt nikogo tu nie atakuje i nie ma takiego zamiaru, ale szanujcie nas czas i nie oczekujcie podania na tacy wszystkiego. (tyle ode mnie)...
Ok. Może czasam ktoś ma zły dzień i czasem warto policzyć do 10 i wskazać wyszukiwarkę.
, bo w dobie internetu wszyscy chcą iść na skruty i takie pytania będą sie powtarzać do 2999r. i o jeden dzień ......
Ok. Może czasam ktoś ma zły dzień i czasem warto policzyć do 10 i wskazać wyszukiwarkę.

, bo w dobie internetu wszyscy chcą iść na skruty i takie pytania będą sie powtarzać do 2999r. i o jeden dzień ......
...
Tak się śmiesznie składa, że akurat kolega wie co to jest Peak i RMS... To o co kolega pyta to raczej o wiedzę wychodząca z doświadczenia osób tu przebywających. Jeśli można komuś coś ułatwić to może wystarczy to po prostu zrobić i każdy będzie uradowany...

Tak się śmiesznie składa, że akurat kolega wie co to jest Peak i RMS... To o co kolega pyta to raczej o wiedzę wychodząca z doświadczenia osób tu przebywających. Jeśli można komuś coś ułatwić to może wystarczy to po prostu zrobić i każdy będzie uradowany...

Gdyby muzyka nie istniała to bym ją sobie wymyślił...
jak dla mnie to kolega niech kreci i sie modli.......
tyle w temacie....
tyle w temacie....
Ej, chłopaki... nie wypada. Każdy ma prawo zadać pytanie i mieć nadzieję na rzeczową i kulturalną odpowiedź. Artysta nie uraził chyba niczyjej inteligencji ani uczuć religijnych. Jeśli uważacie, że zbyt "lamerskim" pytaniem naraża Was na stratę czasu , nie czujcie się zobowiązani do udzielania odpowiedzi. Pisząc słowa nic nie wnoszącej krytyki i tak poświęcacie swój cenny czas, a Artysta nie uzyskuje odpowiedzi. Jaki w tym sens? Chcecie pomóc - odpowiedzcie rzeczowo. Nie chcecie - dajcie spokój. Każdy z nas kiedyś miał (i z pewnością nadal ma) różne pytania i wątpliwości, które dla bardziej doświadczonych/wtajemniczonych mogą brzmieć nieprofesjonalnie lub zabawnie. Czy pytając bardziej doświadczonych kolegów miło jest otrzymywać odpowiedzi w stylu "jak nie wiesz to się dowiedz"? Wybaczcie, ale nie widzę sensu w udzielaniu takich porad. Gdy zadaje się komuś pytanie, oznacza to, że darzy się daną osobę/grupę osób pewnym szacunkiem i zaufaniem. Jest to swego rodzaju dowód uznania. Dobrze jest nie zawieść wiary pytającego w nasze dobre intencje i kompetencje choćby w naszym własnym interesie, dbając o własny wizerunek. Ale było by lepiej, gdybyśmy kierowali się zwykłą życzliwością...
Pozdrawiam wszystkich - Leff
Pozdrawiam wszystkich - Leff
Leff - Szczecin
Co do pytania Artysty - sensowne rozwiązanie podał Oduck
Pozdrówka
Pozdrówka
Leff - Szczecin
...Co do pytania Artysty - sensowne rozwiązanie podał Oduck
Pozdrówka...
Dzięki Leff i dzięki wszystkim, którzy przyczynili się do rozwiania wątpliwości. Pewnie jeszcze nie raz padną tu pytania małoprofesjonalne w swojej wymowie z oczekiwaniem na profesjonalną odpowiedź. Faktycznie jest tak jak pisze Leff - zwracamy się do Was w oczekiwaniu na konkretną pomoc, która zaoszczędzi czasu, często niepotrzebnie nadszarpniętych finansów i nerwów... Jeszcze raz thanx.
Pozdrówka...
Dzięki Leff i dzięki wszystkim, którzy przyczynili się do rozwiania wątpliwości. Pewnie jeszcze nie raz padną tu pytania małoprofesjonalne w swojej wymowie z oczekiwaniem na profesjonalną odpowiedź. Faktycznie jest tak jak pisze Leff - zwracamy się do Was w oczekiwaniu na konkretną pomoc, która zaoszczędzi czasu, często niepotrzebnie nadszarpniętych finansów i nerwów... Jeszcze raz thanx.
Gdyby muzyka nie istniała to bym ją sobie wymyślił...