posiadam MOTU 24i/O i polecam , doskonałe przetworniki ... 24 analogowych wejsc i wyjsc, swietne oprogramowanie , moze słuzyc jako cyfrowa krosownica , u mnie wpółpracuje z Motu 2408 mk3 , tandem nie do zastapienia ...
Kwestia gustu. Mi ten przetwornik juz tak nie pasuje (na codzien w pracy mam przetworniki Nuendo 8 I/O, Mytek

, te dostepne ze sprzetu TC, zarowno nowsze jak i starsze TC ADA oraz MOTU 1224 i 2408 - te dwa ostatnie juz nie uzywane.
dosłownie wszystkie peryferia mam wpiete w 24I/O , od kopresorów po efekty zewnetrzne , krosujesz sygnał jak Ci sie podoba , przy czym doskonała karta dzwiekowa. ...
W RME tez mozna krosowac.
przy czym stabilny jak RUSKI czołg.
Co do stabilnosci - mialem w ciagu jednej sesji kilka przypadkow totalnego zwisu hardware maka pod OSX na MOTU 192HD - a wiec jak wszedzie - sprzet dziala, ale co nieco zdarzyc sie moze... Z wspomnianymi wyzej MOTU tez nie bylo zawsze super.
Mialem juz niejeden problem z super drogimi maszynami, jak Sonic Solutions, wiec na stabilnosc i niezawodnosc czolgu zawsze przymykam oko
Szczerze mowiac to do konca przetwornikow RME tez nie jestem pewnien (mowie o tych z kart RME, pomijam zewnetrzne jak wspomniany 8I/O, bo to jednak inna rzecz, chocby nawet sprawdzajacy sie clipper w sytuacji zagrozenia). Byc moze to sie bierze stad, ze korzystalem z Mytek Digital od prawie dziesieciu lat. Jest w tym brzmieniu cos, co nazwalbym aksamitem, cos nieco przypominajace wlaczenie SuperBit Mapping od SONY (ktorym sie chetnie posluguje w muz. klasycznej, bo lubie, choc przyznam, ze jest to na granicy wyczuwalnosci, zaczalem to "czuc" dopiero po jakims czasie pracy na Mytek, wczesniej nie mialem tych odczuc

) Tego zjawiska na pewno nie ma MOTU, ani te stare, ani nowsze. To oczywiscie moje subiektywne odczucia.
Na szczescie - o czym w ogole niewiele sie mowi na tym forum w trakcie niejednych sporow o wyzszosci swiat wielkanocnych nad... - sprzet JEDNAK jest rzecza wtorna

Jakby mi przyszlo pracowac znowu na MOTU, plakac na pewno nie bede, wrecz przeciwnie

Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!