Dodaj kolejny klocek - rejestruj na innym kompie jesli masz gdzieś pod ręką, albo jakimś rejestratorem przenośnym, DAT cokolwiek, co potrafi sumę ci zgrać w odpowiedniej jakości.
Pozostaje jeszcze kombinacja z czymś takim jak DirectWire, (ESI to ma) - tam np Sonar Pracuje na ASIO, SoundForge na MME, łączysz wirtualnie kabelkami w DirectWire Wyjscia ASIO dp wejsc MME i po krzyku, mi osobiscie nic jeszcze nie zgubiło się..
ale i tak skoro używasz zewnętrznych efektów, lepiej doinwestować w coś nowego - np u mnie - jeden PC jest tylko do pracy z muzą, FX, typowo do MIXU - 5.1, drugi komp jest tylko do pracy w stereo - do wstępnego masteringu, zgrywania niektórych rzeczy itp.
Microsoft - mapowanie dźwięku
-
- Kontakt:
Jesli czegoś nie jesteś pewien - nie pisz.
http://khyro.com | http://promusic.pl/forum/
http://khyro.com | http://promusic.pl/forum/
Re: Microsoft - mapowanie dźwięku
ale i tak skoro używasz zewnętrznych efektów, lepiej doinwestować w coś nowego - np u mnie - jeden PC jest tylko do pracy z muzą, FX, typowo do MIXU - 5.1, drugi komp jest tylko do pracy w stereo - do wstępnego masteringu, zgrywania niektórych rzeczy itp. ...
To jest niezła mysl, z tym drugim kompem.... Zastanawiam sie tylko dlaczego takich problemów nie ma pod win98?
a czemu nie wgrywasz spowrotem do sonara?
...
ale i tak skoro używasz zewnętrznych efektów, lepiej doinwestować w coś nowego - np u mnie - jeden PC jest tylko do pracy z muzą, FX, typowo do MIXU - 5.1, drugi komp jest tylko do pracy w stereo - do wstępnego masteringu, zgrywania niektórych rzeczy itp. ...
To jest niezła mysl, z tym drugim kompem.... Zastanawiam sie tylko dlaczego takich problemów nie ma pod win98?...
Mówisz o 98? Jakiego ty masz właściwie kompa?
To jest niezła mysl, z tym drugim kompem.... Zastanawiam sie tylko dlaczego takich problemów nie ma pod win98?...
Mówisz o 98? Jakiego ty masz właściwie kompa?
...a czemu nie wgrywasz spowrotem do sonara?...
O tym samym pomyślałem. W Sonarze tworzysz nowy ślad stereo, przypisujesz wejście, mutujesz ślad i wciskasz nagrywanie.
O tym samym pomyślałem. W Sonarze tworzysz nowy ślad stereo, przypisujesz wejście, mutujesz ślad i wciskasz nagrywanie.
O tym samym pomyślałem. W Sonarze tworzysz nowy ślad stereo, przypisujesz wejście, mutujesz ślad i wciskasz nagrywanie....
Jeżeli problemem jest małowydajny dysk, a tak jest najpewniej, to czy to bedzie nagrywane w Sonarze czy w SF nie będzie miało znaczenia. Rozwiązaniem jest jedynie rendering/mixdown/bounce.
Jeżeli problemem jest małowydajny dysk, a tak jest najpewniej, to czy to bedzie nagrywane w Sonarze czy w SF nie będzie miało znaczenia. Rozwiązaniem jest jedynie rendering/mixdown/bounce.
......a czemu nie wgrywasz spowrotem do sonara?...
Wczoraj wieczorem wykoncypowałem to i tak też zrobiłem. Wewnatrz sonara miksuje się bez błędów, ale ciągle mnie niepokoi dlaczego wychodząc na drugi program są problemy. I dlaczego ich nie było pod 98. mam proc AMD 1700, 800 ramu. Trzymałem się długo 98ki bo nie miałem z nim żadnych problemów. teraz niestety jestem zmuszony pracować na XP, który zabiera mnóstwo pary sprzętowi, mimo wyłączenia wszelkich niepotrzebnych rzeczy.
Wczoraj wieczorem wykoncypowałem to i tak też zrobiłem. Wewnatrz sonara miksuje się bez błędów, ale ciągle mnie niepokoi dlaczego wychodząc na drugi program są problemy. I dlaczego ich nie było pod 98. mam proc AMD 1700, 800 ramu. Trzymałem się długo 98ki bo nie miałem z nim żadnych problemów. teraz niestety jestem zmuszony pracować na XP, który zabiera mnóstwo pary sprzętowi, mimo wyłączenia wszelkich niepotrzebnych rzeczy.
Wczoraj wieczorem wykoncypowałem to i tak też zrobiłem. Wewnatrz sonara miksuje się bez błędów, (...)
Masz na myśli mixdown czy nagrywanie na nową ścieżkę audio?
Masz na myśli mixdown czy nagrywanie na nową ścieżkę audio?
...Wczoraj wieczorem wykoncypowałem to i tak też zrobiłem. Wewnatrz sonara miksuje się bez błędów, (...)
Masz na myśli mixdown czy nagrywanie na nową ścieżkę audio?...
Tak.Mixdown nie wchodzi w grę, bo wypuszczam sygnał na zewnątrz.
Masz na myśli mixdown czy nagrywanie na nową ścieżkę audio?...
Tak.Mixdown nie wchodzi w grę, bo wypuszczam sygnał na zewnątrz.