Dwa monitory LCD z jednego komputera
Mistrzowie,Matrox Millenium G450 16MB Dual Head na AGP 8x kosztuje 12zł.
Pozdrawiam
Szukajcie (na allegro), a znajdziecie
Pozdrawiam
Szukajcie (na allegro), a znajdziecie
Re: Dwa monitory LCD z jednego komputera
Mam 3 gniazdka wyjściowe, jedno analog, drugie DVI, trzecie TV. W trybie DualView można z nich wykorzystać 2 z nich na raz całkowicie niezależnie - każde może mieć osobne rozdzielczości, odchylania, korekcje barw itd.
...
Czyli to co ja. Musze wejsc do pudełka popatrzec czy nie ma jakiś połączen. To wyjscie DVI Ma jakieś dzwine gniazdo.Ogolnie DualView mam opanowany, ale z wyjsciem TV, czesto uzywam do podglądu projektów przy montarzu obazu na telewizorze. Wzasadzie działa to tak samo, tylko musze jakos połączenia odnaleźć.
...
Czyli to co ja. Musze wejsc do pudełka popatrzec czy nie ma jakiś połączen. To wyjscie DVI Ma jakieś dzwine gniazdo.Ogolnie DualView mam opanowany, ale z wyjsciem TV, czesto uzywam do podglądu projektów przy montarzu obazu na telewizorze. Wzasadzie działa to tak samo, tylko musze jakos połączenia odnaleźć.
To wyjscie DVI Ma jakieś dzwine gniazdo.
DVI to w ogólności wyjście cyfrowe, do podłączenia monitorów LCD wyposażonych w takie wejścia.
Występuje jednak w dwu rodzajach: DVI-D (tylko cyfrowe) i DVI-A (na jednym gniazdku cyfrowe i analogowe). Do DVI-D można podpiąć tylko LCD, do DVI-A można dokupić za pare złotych przejściówkę do standardowego 15pinowego gniazdka VGA.
[addsig]
DVI to w ogólności wyjście cyfrowe, do podłączenia monitorów LCD wyposażonych w takie wejścia.
Występuje jednak w dwu rodzajach: DVI-D (tylko cyfrowe) i DVI-A (na jednym gniazdku cyfrowe i analogowe). Do DVI-D można podpiąć tylko LCD, do DVI-A można dokupić za pare złotych przejściówkę do standardowego 15pinowego gniazdka VGA.
[addsig]
Ilu realizatorów potrzeba żeby wkręcić żarówkę?
Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej
Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej
...Mistrzowie,Matrox Millenium G450 16MB Dual Head na AGP 8x kosztuje 12zł.
G450 16MB ma przy duzych rozdzielczosciach klopoty ze scrollowaniem ekranu przy obu monitorach. Sprawdzone w kilku konfiguracjach. Dla profesjonalnej pracy dwumonitorowej z wiekszymi projektami, rozdzielczosciami min. 2048/768 nalezaloby sie zaopatrzyc w Matrox G550 i wyzsze.
Komputer z Millenium 750 128MB w konfiguracji dwumonitorowej przy rozdzielczosciach 2048x768 przy duzych sesjach (do stu i wiecej sladow, duzo wtyczek) tez potrafi byc mocno zamulony. Sprawdzone 'w praniu'
G450 16MB ma przy duzych rozdzielczosciach klopoty ze scrollowaniem ekranu przy obu monitorach. Sprawdzone w kilku konfiguracjach. Dla profesjonalnej pracy dwumonitorowej z wiekszymi projektami, rozdzielczosciami min. 2048/768 nalezaloby sie zaopatrzyc w Matrox G550 i wyzsze.
Komputer z Millenium 750 128MB w konfiguracji dwumonitorowej przy rozdzielczosciach 2048x768 przy duzych sesjach (do stu i wiecej sladow, duzo wtyczek) tez potrafi byc mocno zamulony. Sprawdzone 'w praniu'

Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!
ale ja bede pracowal na dwóch pietnastkach w niezbyt duzych rozdzielczosciach wiec moze Matrox Millenium G450 16MB Dual Head da rade?
[addsig]
[addsig]
"(...) nic nie jest tak nudne jak prawda" - Charles Bukowski
...ale ja bede pracowal na dwóch pietnastkach w niezbyt duzych rozdzielczosciach wiec moze Matrox Millenium G450 16MB Dual Head da rade?
...
da rade. juz zamowilem. dzieki za posty. pozdrawiam
[addsig]
...
da rade. juz zamowilem. dzieki za posty. pozdrawiam
[addsig]
"(...) nic nie jest tak nudne jak prawda" - Charles Bukowski
moze Matrox Millenium G450 16MB Dual Head da rade?
Z Athonem 64X2 i moja plyta (asus a8v deluxe) matrox 450 nie chcial w ogole dzialac.
Z Athonem 64X2 i moja plyta (asus a8v deluxe) matrox 450 nie chcial w ogole dzialac.
MATROX G450 DUAL HEAD 32MB DVI - 14zł (+wysyłka)
MATROX G550 32MB - 80zł + wysyłka
Ceny z allego, orientacyjne.
MATROX G550 32MB - 80zł + wysyłka
Ceny z allego, orientacyjne.
...moze Matrox Millenium G450 16MB Dual Head da rade?
Z Athonem 64X2 i moja plyta (asus a8v deluxe) matrox 450 nie chcial w ogole dzialac....
no właśnie - słyszałem, że starsze matroxy nie współpracują z nowszymi płytami. czy ktoś wie może, o jakie konkretnie modele kart albo płyt chodzi?
Z Athonem 64X2 i moja plyta (asus a8v deluxe) matrox 450 nie chcial w ogole dzialac....
no właśnie - słyszałem, że starsze matroxy nie współpracują z nowszymi płytami. czy ktoś wie może, o jakie konkretnie modele kart albo płyt chodzi?
...Najtanszego matroxa dual-head'a, ktory Ci spokojnie wystarczy do tych celow, kupisz juz gdzies za ok. 40zl. Pozdro! ...
tyle, że na współczensych płytach najstarsze Matroxy robią same problemy... Wiem coś o tym, bo ostatnio serwisowałem kumplowie kompa z G450 + DIGI001. Za H_ja nie chciało działać. Dopiero wymiana na "zwykłą" karte nVidii podziałało. Ja mam obecnie karte na chipie nVidii za 175 zł z dwoma wyjściami i nie narzekam...
Pozdro
Groover
tyle, że na współczensych płytach najstarsze Matroxy robią same problemy... Wiem coś o tym, bo ostatnio serwisowałem kumplowie kompa z G450 + DIGI001. Za H_ja nie chciało działać. Dopiero wymiana na "zwykłą" karte nVidii podziałało. Ja mam obecnie karte na chipie nVidii za 175 zł z dwoma wyjściami i nie narzekam...
Pozdro
Groover
nowe portale:
www.PortalStudyjny.pl, www.PortalKlawiszowy.pl, www.PortalGitarowy.pl
www.PortalStudyjny.pl, www.PortalKlawiszowy.pl, www.PortalGitarowy.pl