Kilka pytań odnośnie monitorów
hmm... nie sluchalem ns10 ale w ktoryms artykule w Sound On Sound wrzucili je do jednej kategorii z Auratone'ami tzn. glosnikow, ktore maja symulowac sprzet statystycznego konsumenta... mowiac wprost maja grac tak zle, ze cokolwiek zabrzmi na nich dobrze bedzie brzmiec dobrze wszedzie:) Nie wiem an iole sluszna jest to opinia, ale ns10 generalnie wzbudzaja mieszane i dosyc skrajne uczucia... nie wydaje mi sie, zeby przy obecnym zalewie monitorow (zwlaszcza z nizszo-sredniej polki) sieganie po nie mialo jeszcze jakis sens...
Re: Kilka pytań odnośnie monitorów
To może KRK RP8 ?
..A dlaczego nie NS-10M +Sub ? np. Tapaco ... ? ...
Bo juz nie kupi nowyh. Kupując używane istnieje ryzyko ze kupi badziew
--------------------
No raczej wydając kasę skłaniam się w stronę rozwiązań typu nówka z gwarancją, a jeśli już jakieś używki to na pewno nie takie stare dinozaury które były produkowane jak jeszcze rąbałem salwy w pieluchę
...zwłaszcza że przez ten czas trochę nowych rozwiązań w temacie monitorów doszło...
To może KRK RP8 ?
--------------------------
No na te monitory się nie natknąłem, ale fakt że na polskich stronach można znaleźć tylko wywiad z jakimś gościem z krk i stronę dystrybutora nie jest zachęcający.
Bo juz nie kupi nowyh. Kupując używane istnieje ryzyko ze kupi badziew
--------------------
No raczej wydając kasę skłaniam się w stronę rozwiązań typu nówka z gwarancją, a jeśli już jakieś używki to na pewno nie takie stare dinozaury które były produkowane jak jeszcze rąbałem salwy w pieluchę

To może KRK RP8 ?
--------------------------
No na te monitory się nie natknąłem, ale fakt że na polskich stronach można znaleźć tylko wywiad z jakimś gościem z krk i stronę dystrybutora nie jest zachęcający.
Kiedyś czytałem w niemieckiej jakiejs niemieckiej gazecie ( nie pamietam teraz) ... był taki dosc duzy test monitów. Dobre recenzje dostały KRK ( V8 nic specjalnego, ale RP8 byly naprwade chwalone za mocny bas, czytelnosc i za to ze mozna spokojnie pracowac na nich bez suba) i jeszcze o dziwo w tescie dobrze wypadły monitory Tascama
Tez nie pamietam nazwy
... takie czarne całe
Pozdrawiam

Pozdrawiam
Polecam tr8xl b.dobre monitorki,mam je dopiero miesiąc a już się zakochałem....I ta moc
pozatym fajnie też grają wspomniane tu krk rp8 znajomi bardzo je chwalą

...Kiedyś czytałem w niemieckiej jakiejs niemieckiej gazecie ( nie pamietam teraz) ... był taki dosc duzy test monitów. Dobre recenzje dostały KRK ( V8 nic specjalnego, ale RP8 byly naprwade chwalone za mocny bas, czytelnosc i za to ze mozna spokojnie pracowac na nich bez suba) i jeszcze o dziwo w tescie dobrze wypadły monitory Tascama
Tez nie pamietam nazwy
... takie czarne całe
Pozdrawiam ...
o, to ciekawe, bo te Tascamy kosztuja kolo 1000pln:) masz moze gdzies ten artykul? kiedys szukalem testow tych vlx5 ale nic nie moglem znalezc...

Pozdrawiam ...
o, to ciekawe, bo te Tascamy kosztuja kolo 1000pln:) masz moze gdzies ten artykul? kiedys szukalem testow tych vlx5 ale nic nie moglem znalezc...