Kilka pytań odnośnie monitorów

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
Derrida
Re: Kilka pytań odnośnie monitorów

Post autor: Derrida » piątek 03 lut 2006, 01:20

hmm... nie sluchalem ns10 ale w ktoryms artykule w Sound On Sound wrzucili je do jednej kategorii z Auratone'ami tzn. glosnikow, ktore maja symulowac sprzet statystycznego konsumenta... mowiac wprost maja grac tak zle, ze cokolwiek zabrzmi na nich dobrze bedzie brzmiec dobrze wszedzie:) Nie wiem an iole sluszna jest to opinia, ale ns10 generalnie wzbudzaja mieszane i dosyc skrajne uczucia... nie wydaje mi sie, zeby przy obecnym zalewie monitorow (zwlaszcza z nizszo-sredniej polki) sieganie po nie mialo jeszcze jakis sens...

Awatar użytkownika
tomekk

Post autor: tomekk » piątek 03 lut 2006, 01:24

To może KRK RP8 ?

Awatar użytkownika
D.C.

Post autor: D.C. » piątek 03 lut 2006, 02:05

..A dlaczego nie NS-10M +Sub ? np. Tapaco ... ? ...

Bo juz nie kupi nowyh. Kupując używane istnieje ryzyko ze kupi badziew

--------------------

No raczej wydając kasę skłaniam się w stronę rozwiązań typu nówka z gwarancją, a jeśli już jakieś używki to na pewno nie takie stare dinozaury które były produkowane jak jeszcze rąbałem salwy w pieluchę ...zwłaszcza że przez ten czas trochę nowych rozwiązań w temacie monitorów doszło...

To może KRK RP8 ?

--------------------------

No na te monitory się nie natknąłem, ale fakt że na polskich stronach można znaleźć tylko wywiad z jakimś gościem z krk i stronę dystrybutora nie jest zachęcający.

Awatar użytkownika
tomekk

Post autor: tomekk » piątek 03 lut 2006, 13:53

Kiedyś czytałem w niemieckiej jakiejs niemieckiej gazecie ( nie pamietam teraz) ... był taki dosc duzy test monitów. Dobre recenzje dostały KRK ( V8 nic specjalnego, ale RP8 byly naprwade chwalone za mocny bas, czytelnosc i za to ze mozna spokojnie pracowac na nich bez suba) i jeszcze o dziwo w tescie dobrze wypadły monitory Tascama Tez nie pamietam nazwy ... takie czarne całe

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
tomekk

Post autor: tomekk » piątek 03 lut 2006, 13:56

Awatar użytkownika
wilsonpro

Post autor: wilsonpro » piątek 03 lut 2006, 14:31

Polecam tr8xl b.dobre monitorki,mam je dopiero miesiąc a już się zakochałem....I ta moc pozatym fajnie też grają wspomniane tu krk rp8 znajomi bardzo je chwalą

Awatar użytkownika
Derrida

Post autor: Derrida » piątek 03 lut 2006, 19:46

...Kiedyś czytałem w niemieckiej jakiejs niemieckiej gazecie ( nie pamietam teraz) ... był taki dosc duzy test monitów. Dobre recenzje dostały KRK ( V8 nic specjalnego, ale RP8 byly naprwade chwalone za mocny bas, czytelnosc i za to ze mozna spokojnie pracowac na nich bez suba) i jeszcze o dziwo w tescie dobrze wypadły monitory Tascama Tez nie pamietam nazwy ... takie czarne całe

Pozdrawiam ...

o, to ciekawe, bo te Tascamy kosztuja kolo 1000pln:) masz moze gdzies ten artykul? kiedys szukalem testow tych vlx5 ale nic nie moglem znalezc...

ODPOWIEDZ