Słuchawki - nagrywanie wokalu

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
bruce_lee
Kontakt:
Re: Słuchawki - nagrywanie wokalu

Post autor: bruce_lee » wtorek 27 gru 2005, 23:57

...Kiepsko, niestety przesłuchy są i to dość duże (w porównaniu do akg k-271s). ...

nie trudno się zgodzić z powyższym stwoierdzeniem :)

...

miało być : nie trudno się NIE zgodzić sooorrrinni ;)

...

Na początku było dobrze - nietrudno=łatwo -> "łatwo się zgodzić", chyba że się nie zgadzasz

Co do kompromisów - jasne, można, zwłaszcza jeśli mają to być rozwiązania budżetowe. Ale jak są pieniądze, to lepiej nie eksperymentować i kupić od razu coś co zapewni komfortową pracę, bez konieczności szukania owych kompromisów. A w tym względzie akg k-271s się sprawdzą
[url=http://www.liveuser.pl]liveuser.pl[/url] /
[url=http://www.myspace.com/ansikte]le visage[/url]

Awatar użytkownika
Gerry

Post autor: Gerry » środa 28 gru 2005, 19:28

...A z najtańszych: Sennsheiser HD201. Normalnie za ok.100zł w Media Markt były w promocji za 69zł. Byłem naprawdę mile zaskoczony jak na tę cenę. Zarówno jakością jak i wytłumieniem....

Dziś miałem na uszach Hd 201 i hd 202. Wg mnie hd 202 brzmią lepiej od 201 ale gorzej u nich z tłumieniem i gorzej trzymają sie na głowie. Gdyby tak dorawać coś co leży na głowie jak hd 201 i brzmi jak hd 202 i w dodatku za tą cene to już by było coś. A tak to szukam dalej...
...kto pyta nie błądzi :-)) Niech milczę jesli nie mam nic ciekawego do powiedzenia...

Damien

Post autor: Damien » sobota 27 maja 2006, 01:23

Zastanawiam się nad Bayerdynamic DTX-700. Ma ktoś ten sprzęt? Jakie przesłuchy? Do nagrywania wokalu dają radę

j.bravo

Post autor: j.bravo » sobota 27 maja 2006, 02:23

Dziś miałem na uszach Hd 201 i hd 202. Wg mnie hd 202 brzmią lepiej od 201 ale gorzej u nich z tłumieniem i gorzej trzymają sie na głowie. Gdyby tak dorawać coś co leży na głowie jak hd 201 i brzmi jak hd 202 i w dodatku za tą cene to już by było coś. A tak to szukam dalej......

Bez urazy, chyba masz małą głowę albo je niedawno przeprojektowali.

HD202 kupione jakieś 3 lata temu, mocno siedzą na głowie, a nawet za mocno bo niektórzy wokaliści skarżyli się, że za mocno ściskają. Moze sprawdź w innym sklepie.

Jestem przystojny i młody

ODPOWIEDZ