Laptop i USB 2.0 - RoMI/O się przycina

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
marimba22
Re: Laptop i USB 2.0 - RoMI/O się przycina

Post autor: marimba22 » środa 16 lis 2005, 21:39

Niestety, ze wszystkimi tymi błędami mamy do czynienia w przypadku plików kolegi . Już dawno nie widziałem takiego rozgardiaszu w materiale.

...

Droga Redakcjo, co teraz zrobić z takimi plikami ? Co konkretnie mogę zarzucić tym, którzy je tworzą ? Przecież ja za to płacę...

Czy ja za pomocą programu Cakewalk Pro Audio mogę coś zrobić, żeby na własną rękę coś poprawić ? Bo wyrzucenie kilku traków nie zawsze skutkuje, a przecież nie mogę zbytnio okroić muzyki. Odtwarzam te pliki publicznie, nie chce się wstydzić kiedy muzyka po prostu się poważnie przycina.
jestem muzykiem klasycznym, który od czasu czasu zajmuje się też prowadzeniem imprez karaoke.

marimba22

Post autor: marimba22 » czwartek 17 lis 2005, 15:16

......Stop. A polifonia, niepotrzebne dublowanie tracków, niepotrzebne komunikaty sterujące, niepotrzebne System Exclusive, NRPN, podwójnie nabite nuty, kwantyzacja. To częste "grzechy" i przypadłości plików MIDI tych nawet "komercyjnie" wykonanych....

Niestety, ze wszystkimi tymi błędami mamy do czynienia w przypadku plików kolegi . Już dawno nie widziałem takiego rozgardiaszu w materiale.

...

Witam ponownie. Zauważyłem coś ciekawego.

Otóż podłączyłem komputer z modułem Korg kablem pc-to-host, z modułu Korg przekazałem sygnał docelowo do modułu Solton i tylko jeden utwór z tych wszystkich, które mi się przycinały nadal się przycina (sistars na dwa - 4 minuty muzyki midi a prawie 600kb danych !!!) .:-o Reszta chodzi bez zarzutu. Zgadzam się z tym, że te pliki pewnie są źle zrobione, ale dlaczego midi połączone przez szybki port USB przycina, a podłączenie przez port COM po prostu gra jak należy. Czy to nie jest ciekawe ??

Pozostaje mi na razie wozić ze sobą dwa moduły, z których jeden służy mi tylko jako przejście sygnału. Chociaż efekt jest taki, jaki człowiek by sobie tego życzył.
jestem muzykiem klasycznym, który od czasu czasu zajmuje się też prowadzeniem imprez karaoke.

marimba22

Post autor: marimba22 » piątek 18 lis 2005, 11:11

Czy ktoś ma jakiś pomysł ?

ODPOWIEDZ