E-mu i Sonar LE
wiec skoro nie ma to szukaj gdzies indziej - na temat oprogramowania byl raptem jeden temat - i tylko pobiezny bo gdybys go przeczytal to bys po 5 postach sie zorientowal ze tego pakietu nikt nie ma(nie mial przynajmniej wtedy a i pewnie teraz malo kto ma o ile wogole)....ja ci dalem namiar gdzie masz szukac a porady psychologow stosuj sam....ja nie musze,jestem zdrowy i normalny
Re: E-mu i Sonar LE
... porady psychologow stosuj sam....ja nie musze,jestem zdrowy i normalny...
Ok! sorki, sorki. Wcale nie twierdze ze musisz, to byl taki odruch po Twoim najezdzie na mnie. Przeczytany z odpowiedznim tonem, roznie mogl wplynac na moj odbior Twoich zamiarow co do mnie. Jeszcze raz, bez urazy, nie chcialem byc zlosliwy. Hej!
Ok! sorki, sorki. Wcale nie twierdze ze musisz, to byl taki odruch po Twoim najezdzie na mnie. Przeczytany z odpowiedznim tonem, roznie mogl wplynac na moj odbior Twoich zamiarow co do mnie. Jeszcze raz, bez urazy, nie chcialem byc zlosliwy. Hej!
......
A tak juz, pol zartem, pol serio, to jakby czytac to tak z boku,
to dobre to bylo, nie??? Hej!
A tak juz, pol zartem, pol serio, to jakby czytac to tak z boku,
to dobre to bylo, nie??? Hej!
Panowie bez emocji na temat pakietu oprogramowania do kart E-Mu pisałem kilkakrotnie na tym forum bo tez byłem zainteresowany przed kupnem karty ,niestety widac na tym forum sami "profesjonalisci" więc okrojonym i legalnym softem sie nie zajmują (potem sa pytania dlaczego Nuendo nie gra na moim SB live.itp)
Kupiłem E-MU 0404 w zasadzie ze względu na dobre oprogramowanie.
Cubase LE jak na domowe nagrywanie jest wystarczający ,co prawda nie posiada wieli wodortysków ale od 2 miesięcy nagrywam na nim inie mam zadnych problemów,wszystko działa stabilnie .
co do Sonara LE nie jestem w stanie wiele powiedzieć bo ostatnio (8lat tamu)miałem styczność z Cakewalkiem 4 i jakoś te programy mi nie podchodza ,ale był u mnie kolega co nagrywa na Sonarze i powiedział ze ma wszystko co być powinno.
Proteus to dla mnie REWELACJA bardzofajne barwy (i ilość ponad1000) zupełnie inny charakter niż ROLAND KORG YAMAHA instrument troche zasobożerny ale użyteczny.
W razie pytań podaje swoje gg 3084914
pozdrawiam wszystkich posiadaczy kart E-MU(i nie tylko)
Kupiłem E-MU 0404 w zasadzie ze względu na dobre oprogramowanie.
Cubase LE jak na domowe nagrywanie jest wystarczający ,co prawda nie posiada wieli wodortysków ale od 2 miesięcy nagrywam na nim inie mam zadnych problemów,wszystko działa stabilnie .
co do Sonara LE nie jestem w stanie wiele powiedzieć bo ostatnio (8lat tamu)miałem styczność z Cakewalkiem 4 i jakoś te programy mi nie podchodza ,ale był u mnie kolega co nagrywa na Sonarze i powiedział ze ma wszystko co być powinno.
Proteus to dla mnie REWELACJA bardzofajne barwy (i ilość ponad1000) zupełnie inny charakter niż ROLAND KORG YAMAHA instrument troche zasobożerny ale użyteczny.
W razie pytań podaje swoje gg 3084914
pozdrawiam wszystkich posiadaczy kart E-MU(i nie tylko)
Muzyka + saksofon = wielka pasja
cześć wszystkim!
pozwolę sobie dołączyć się do wątku. ja też zastanawiam się nad zakupem tej karty. chciałbym aby chodziła u mnie z pentium d 820 ale nurtuje mnie jedna kwestia - czy sonar le w ogóle wykorzysta możliwość wykonywania wielowątkowych operacji? dodam że nie chodzi mi w tym przypadku o to czy program ten jest ,,po prostu" kompatybilny ze wspomnianym procesorem, ale o to czy jest on specjalnie zoptymalizowany do wykorzystywania technologii dual-core. wiem że zaletę tę ma pełna wersja sonara ale jak jest z oem??
szukam i szukam i normalnie nigdzie tego nie idzie znaleźć...
czy rzeczywiście kontakt z producentem to jedyne rozwiązanie?
a może ktoś z was ma taką konfigurację i może coś powiedzieć o jej wydajności?
ok, to tyle ode mnie. wszelka pomoc będzie bardzo mile widziana. pzdr
pozwolę sobie dołączyć się do wątku. ja też zastanawiam się nad zakupem tej karty. chciałbym aby chodziła u mnie z pentium d 820 ale nurtuje mnie jedna kwestia - czy sonar le w ogóle wykorzysta możliwość wykonywania wielowątkowych operacji? dodam że nie chodzi mi w tym przypadku o to czy program ten jest ,,po prostu" kompatybilny ze wspomnianym procesorem, ale o to czy jest on specjalnie zoptymalizowany do wykorzystywania technologii dual-core. wiem że zaletę tę ma pełna wersja sonara ale jak jest z oem??
szukam i szukam i normalnie nigdzie tego nie idzie znaleźć...

czy rzeczywiście kontakt z producentem to jedyne rozwiązanie?
a może ktoś z was ma taką konfigurację i może coś powiedzieć o jej wydajności?
ok, to tyle ode mnie. wszelka pomoc będzie bardzo mile widziana. pzdr

ups, pomyłka.
miało być ,,dwurdzeniowych" a nie ,,wielowątkowych"
miało być ,,dwurdzeniowych" a nie ,,wielowątkowych"

a co wykorzystuje wogole dwurdzeniowce?windows?3d studio?hmmmm
z muzyki nic raczej
z muzyki nic raczej
Z tego co mi wiadomo, a wiadomo sporo, to pratycznie nie zobaczysz roznicy w pracy z audio, jesli chodzi o procki dwurdzeniowe. Jest to raczej sztuczka dla laikow "...jeden procesosor, a pracuje jek by w kompie byly dwa...", i prawda, system wykrywa go jako dwa, ale czy sprawdza sie to w praktyce?... moze przy pisaniu, czy rysowaniu, ale napewno nie w audio! I nie chce tu powiedziec ze te procki sa 'bbbeeeeee", bo sa dobre, ale nie dokonca jest prawda, ze komputer ruszy jak rakieta.
Co innego, jesli by zamontowal dwa takie procki na jednej plycie.
ja dam trzy proste odpowiedzi na temat SonaraLE zbundlowanego do EMU:
1. Freeze w tej wersji NIE MA
2. Pakietu SonitusFX: NIE MA
3. Zgodność interfesju do wersji Sonar4: CAŁKOWITA (graficznie)
4. Łatwy i tani upgrade do wersji Sonar5 Studio (gdzie jest już wszystko z wyjątkiem surroundu i kilku niepotrzebnych DXi)
pozdrowienia
1. Freeze w tej wersji NIE MA
2. Pakietu SonitusFX: NIE MA
3. Zgodność interfesju do wersji Sonar4: CAŁKOWITA (graficznie)
4. Łatwy i tani upgrade do wersji Sonar5 Studio (gdzie jest już wszystko z wyjątkiem surroundu i kilku niepotrzebnych DXi)
pozdrowienia
przed użyciem programu zapoznaj się treścią instrukcji załączonej do opakowania bądź skonsultuj się z producentem lub dystrybutorem oprogramowania...