HomeStudio Sonar czy Cubase SE? Ilość wejść fizycznych

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
Jassio
HomeStudio Sonar czy Cubase SE? Ilość wejść fizycznych

Post autor: Jassio » czwartek 08 cze 2006, 20:16

Na własną rękę nagrywam koncerty(do 14 śladów) i zastanawiałem się nad upgradem Cubasa LE (którego otrzymałem razem z mixerem) do wersji SE, ale ku mojemu zaskoczeniu wersja SE umożlwia rejestracje jedynie do 8 śladów jednocześnie - trochę mało...
Do tej pory pracowałem w studio na pelnym Sonarze, a z Cubasem miałem niewiele do czynienia.
Przejrzałem ofertę Cakewalk i spodobał mi sie" HomeStudio Sonar" interfejs mi doskonale znany, wiec jeszcze chetniej zainwestowałbym własnie w niego, ale nie znalazłem nigdzie informacji dotyczcącej ograniczeń przy rejestracji. Czy jest jakis limit wejść?

I jeszcze jedno ważne pytanie. Czy razem z HomeStudio jest VSTadapter? Nie chwalą sie tym na stronie, więc zwątpiłem.

Wiem, ze istnieją darmowe DAWy (Kristal , Reaper) - czy one maja ograniczenia tego typu?

[addsig]
Świat bez muzyki byłby monofoniczny,
a tak jest wielowymiarowy.

Soundchaser

Re: HomeStudio Sonar czy Cubase SE? Ilość wejść fizycznych

Post autor: Soundchaser » piątek 09 cze 2006, 00:58

...Na własną rękę nagrywam koncerty(do 14 śladów) i zastanawiałem się nad upgradem Cubasa LE (którego otrzymałem razem z mixerem) do wersji SE, ale ku mojemu zaskoczeniu wersja SE umożlwia rejestracje jedynie do 8 śladów jednocześnie - trochę mało...
Do tej pory pracowałem w studio na pelnym Sonarze, a z Cubasem miałem niewiele do czynienia.
Przejrzałem ofertę Cakewalk i spodobał mi sie" HomeStudio Sonar" interfejs mi doskonale znany, wiec jeszcze chetniej zainwestowałbym własnie w niego, ale nie znalazłem nigdzie informacji dotyczcącej ograniczeń przy rejestracji. Czy jest jakis limit wejść?

I jeszcze jedno ważne pytanie. Czy razem z HomeStudio jest VSTadapter? Nie chwalą sie tym na stronie, więc zwątpiłem.

Wiem, ze istnieją darmowe DAWy (Kristal , Reaper) - czy one maja ograniczenia tego typu?

...
Sonar Home Studio ma 64 traki i wlasny adapter VST.
Pozdrawiam.

ODPOWIEDZ