Na własną rękę nagrywam koncerty(do 14 śladów) i zastanawiałem się nad upgradem Cubasa LE (którego otrzymałem razem z mixerem) do wersji SE, ale ku mojemu zaskoczeniu wersja SE umożlwia rejestracje jedynie do 8 śladów jednocześnie - trochę mało...
Do tej pory pracowałem w studio na pelnym Sonarze, a z Cubasem miałem niewiele do czynienia.
Przejrzałem ofertę Cakewalk i spodobał mi sie" HomeStudio Sonar" interfejs mi doskonale znany, wiec jeszcze chetniej zainwestowałbym własnie w niego, ale nie znalazłem nigdzie informacji dotyczcącej ograniczeń przy rejestracji. Czy jest jakis limit wejść?
I jeszcze jedno ważne pytanie. Czy razem z HomeStudio jest VSTadapter? Nie chwalą sie tym na stronie, więc zwątpiłem.
Wiem, ze istnieją darmowe DAWy (Kristal , Reaper) - czy one maja ograniczenia tego typu?
[addsig]
HomeStudio Sonar czy Cubase SE? Ilość wejść fizycznych
Świat bez muzyki byłby monofoniczny,
a tak jest wielowymiarowy.
a tak jest wielowymiarowy.
-
Re: HomeStudio Sonar czy Cubase SE? Ilość wejść fizycznych
...Na własną rękę nagrywam koncerty(do 14 śladów) i zastanawiałem się nad upgradem Cubasa LE (którego otrzymałem razem z mixerem) do wersji SE, ale ku mojemu zaskoczeniu wersja SE umożlwia rejestracje jedynie do 8 śladów jednocześnie - trochę mało...
Do tej pory pracowałem w studio na pelnym Sonarze, a z Cubasem miałem niewiele do czynienia.
Przejrzałem ofertę Cakewalk i spodobał mi sie" HomeStudio Sonar" interfejs mi doskonale znany, wiec jeszcze chetniej zainwestowałbym własnie w niego, ale nie znalazłem nigdzie informacji dotyczcącej ograniczeń przy rejestracji. Czy jest jakis limit wejść?
I jeszcze jedno ważne pytanie. Czy razem z HomeStudio jest VSTadapter? Nie chwalą sie tym na stronie, więc zwątpiłem.
Wiem, ze istnieją darmowe DAWy (Kristal , Reaper) - czy one maja ograniczenia tego typu?
...
Sonar Home Studio ma 64 traki i wlasny adapter VST.
Pozdrawiam.
...
Sonar Home Studio ma 64 traki i wlasny adapter VST.
Pozdrawiam.