Czy tylko u mnie strona EiS otwiera się wolno
...Czyli oznacza to że macie słabe łącza (za dlugie kable od myszy-latencja),
No no , to by sie zgadzało ...... ja mam myszke bezprzewodowa , to w ogole , sygnał sobie lata w ETERZE !! :)
No no , to by sie zgadzało ...... ja mam myszke bezprzewodowa , to w ogole , sygnał sobie lata w ETERZE !! :)
Re: Czy tylko u mnie strona EiS otwiera się wolno
Ogólnie rzecz biorąc ładowanie strony EiS spowodowane jest także bardzo kiepską budową strony, kod źródłowy woła o pomstę do nieba, jest pełen niesemantycznych znaczników, zrobiony w tabelkach (co dodatkowo spowalnia proces ładowania), można wręcz bez zastanowienia powiedzieć, że kod jest przestarzały i nieefektywny. Uważam, że strona tak poważnego czasopisma powinna reprezentować solidny poziom, a niestety strona EiS do najlepszych nie należy. Warto wydać trochę pieniędzy na solidnego webmastera, który doprowadziłby tę stronę do porządku i napisałby do niej solidny engine, a nie korzystał z przestarzałego PostNuke, na którym jest, zdaje się, ten portal. Zmiany jakie ostatnio zaszły na stronie EiS także nie są na plus... niestety.
Pozdrawiam
...U mnie zawsze chodzi szybko. Nigdy nie miałem problemów.
...
Wygląda na to, że kolega Boluś (Boleek) równo co roku ma ten sam problem: Serwis EiS otwiera się bardzo wolno!
[addsig]

Wygląda na to, że kolega Boluś (Boleek) równo co roku ma ten sam problem: Serwis EiS otwiera się bardzo wolno!

[addsig]
Wiedza zawsze ileś tam kosztuje, głupoty i niewiedzy nie da się oszacować.
......U mnie zawsze chodzi szybko. Nigdy nie miałem problemów.
...
Wygląda na to, że kolega Boluś (Boleek) równo co roku ma ten sam problem:
Jest Czarodziejski Flet , wiec moze ty masz czarodziejskie łacze
To nie Bolus ma problem tylko E&S

Wygląda na to, że kolega Boluś (Boleek) równo co roku ma ten sam problem:
Jest Czarodziejski Flet , wiec moze ty masz czarodziejskie łacze

To nie Bolus ma problem tylko E&S
To nie Bolus ma problem tylko E&S ...
Tia, i to EiS pisze na skargi do Bolusia
[addsig]

[addsig]
Wiedza zawsze ileś tam kosztuje, głupoty i niewiedzy nie da się oszacować.
...To nie Bolus ma problem tylko E&S ...
...
No!!!! a ty skad wiesz :) Z pewnoscia tak jest
:)
Bolus my zwolnimy nasz serwer na jakis miesiac a ty wes cos napisz , bo nam sie nudzi :) sa nudne posty . słonce nie siweci i w ogole jest do bani ,

...
No!!!! a ty skad wiesz :) Z pewnoscia tak jest
:)
Bolus my zwolnimy nasz serwer na jakis miesiac a ty wes cos napisz , bo nam sie nudzi :) sa nudne posty . słonce nie siweci i w ogole jest do bani ,
- mr-hammond
Ja mam bardzo szybkie łącze 2048kb/s i czasem też forum wolno się ładuje i coraz czesciej wyskakuje komunikat ze serwis jest przeciązony , ale to znaczy ze jest nas coraz wiecej ;) radujmy sie

...Ogólnie rzecz biorąc ładowanie strony EiS spowodowane jest także bardzo kiepską budową strony, kod źródłowy woła o pomstę do nieba, jest pełen niesemantycznych znaczników, zrobiony w tabelkach (co dodatkowo spowalnia proces ładowania), można wręcz bez zastanowienia powiedzieć, że kod jest przestarzały i nieefektywny. Uważam, że strona tak poważnego czasopisma powinna reprezentować solidny poziom, a niestety strona EiS do najlepszych nie należy. Warto wydać trochę pieniędzy na solidnego webmastera, który doprowadziłby tę stronę do porządku i napisałby do niej solidny engine, a nie korzystał z przestarzałego PostNuke, na którym jest, zdaje się, ten portal. Zmiany jakie ostatnio zaszły na stronie EiS także nie są na plus... niestety....
Konstrukcja strony może mieć wpływ, ale ja zauważyłem że najbardziej wpływającym czynnikiem to poprostu transfer z serwera. Tez mam szybkie łącze i czasami ładuje mi strone krótko (kilkadziesiąt kb/s) a czasmi dosc dlugo, wtedy zapytanie do serwera trwa dugo, a ładowanie odpowiedzi ma zaledwie pare kb/s. Myśle problem lezy bardziej po stronie łączy a niżeli konstrukcji strony (chociaż optymalizacja to rzecz ktora napewno dała by pożadany efekt). Nie są to jakies wielkie pliki, pare kb w tą czy wtą. Przy stałym transferze np. 10 kb/s pracowałoby sie bardzo komfortowo. A tak są ogromne wachania od kilku bajtów do kilku dziesieciu kilobajtów/s.
Konstrukcja strony może mieć wpływ, ale ja zauważyłem że najbardziej wpływającym czynnikiem to poprostu transfer z serwera. Tez mam szybkie łącze i czasami ładuje mi strone krótko (kilkadziesiąt kb/s) a czasmi dosc dlugo, wtedy zapytanie do serwera trwa dugo, a ładowanie odpowiedzi ma zaledwie pare kb/s. Myśle problem lezy bardziej po stronie łączy a niżeli konstrukcji strony (chociaż optymalizacja to rzecz ktora napewno dała by pożadany efekt). Nie są to jakies wielkie pliki, pare kb w tą czy wtą. Przy stałym transferze np. 10 kb/s pracowałoby sie bardzo komfortowo. A tak są ogromne wachania od kilku bajtów do kilku dziesieciu kilobajtów/s.
przez ostatni tydzień , łącza były bardzo obciążone ze względu na wizytę Papieża , nawet gdzieś na onecie przeczytałam mała wzmiankę na ten temat , jednak jakis czas temu ( jeszcze przezd wizytą Papy ) także zauważyłam ze Estrada woniej się rusza :)
Pozdrawiam Ula :)
Chyba panowie z E&S cos poprawili , bo strona smiga jak Smigłowiec:)