Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
-
tomekk
Re: Monitory Yamaha HS80M
autor: tomekk » piątek 06 sty 2006, 14:50
......Jezeli wolno mi dodać :
Z tego co słyszałem od znajomych, są to bardzo dobre monitorki.
Nie miałem kontaktu z nimi osobiscie, ale wielkokrotnie mi je polecano
Podobno nie brzmią przyjemnie dla ucha, ale mixy wychodzą poprawne.
Pozdrawiam...
tylko te monitory dopiero co sie pokazały w Thomanie poinformowano mnie ze czekaja na dostawe i lada dzien beda w sprzedazy lecz na dzien dzisiejszy jeszcze nie sa dostepne , wiec jak ktos Ci mogł je wielokrotnie polecac ?

ze nie wspomne o MIXACH :)...
Widocznie mogli ...
-
Luck
-
Kontakt:
co jeden to mądrzejszy, same bzdury piszą tutaj co niektórzy 22 stycznia sam sie przekonam co w nich siedzi a poki co w UK tez ich nie ma 1-sza partia bedzie własnie w tym czasie, chłopcy w turnkey mowil iz są bryliant :) bo tez takie są w swojej klasie miałem okazje porownać posłuchać live pozdrawiam i uznaje ze debilizm wtórny towarzyszy co niektorym, same przechwałki i pierdoły typu polecano mi od dawna heheh a produkt dopiero co sie pokazał na rynku i jest importowany do europy a teraz pewnie polecą po mnie fachowcy :) no ale to bedzie tylko potwierdzenie debilizmu ja sie wyłaczam z dyskusji bo nie bawią mnie przechwałki. W lutym w połowie moze cos napisze wiecej z własnych spostrzezeń jak juz troszke sobie osłucham te nie najdrozsze zestawy, wiec dlaczego mają pretensje co niektorzy bracia francuzi i nie tylko ze to shit, trzeba przyjac jakis punkt odniesienia a nie określać np maluszka miedzy mercedesami mianem gowna, jak to shit dla kogos niech kupi blusky genalec czycokolwiek w zestawie za 16000 a poki co narazie moge powiedziec ze Yamahy brzmią prawdziwie powtorzy sie kolejna historia gdzie dzwiek yamah niektorych bedzie zabijał i bedzie shitem nazywany ich genialnosc działania - prawda to co powinno byc domeną tego rodzaju sprzętu he he czego bym nie powiedział np o behringerze i nie tylko ja ale o wiele bardziej doswiadczeni ludzie w temacie, nie polecają pozdrawiam
Interesuje się muzyką elektroniczną, szczególnie (nu skool, IDM, minimal) w tym kierunku działam jako DJ. Experymentuje również w moim Home Studio ...
-
tomekk
autor: tomekk » sobota 07 sty 2006, 02:23
...co jeden to mądrzejszy, same bzdury piszą tutaj co niektórzy 22 stycznia sam sie przekonam co w nich siedzi a poki co w UK tez ich nie ma 1-sza partia bedzie własnie w tym czasie, chłopcy w turnkey mowil iz są bryliant :) bo tez takie są w swojej klasie miałem okazje porownać posłuchać live pozdrawiam i uznaje ze debilizm wtórny towarzyszy co niektorym, same przechwałki i pierdoły typu polecano mi od dawna heheh a produkt dopiero co sie pokazał na rynku i jest importowany do europy a teraz pewnie polecą po mnie fachowcy :) no ale to bedzie tylko potwierdzenie debilizmu ja sie wyłaczam z dyskusji bo nie bawią mnie przechwałki. W lutym w połowie moze cos napisze wiecej z własnych spostrzezeń jak juz troszke sobie osłucham te nie najdrozsze zestawy, wiec dlaczego mają pretensje co niektorzy bracia francuzi i nie tylko ze to shit, trzeba przyjac jakis punkt odniesienia a nie określać np maluszka miedzy mercedesami mianem gowna, jak to shit dla kogos niech kupi blusky genalec czycokolwiek w zestawie za 16000 a poki co narazie moge powiedziec ze Yamahy brzmią prawdziwie powtorzy sie kolejna historia gdzie dzwiek yamah niektorych bedzie zabijał i bedzie shitem nazywany ich genialnosc działania - prawda to co powinno byc domeną tego rodzaju sprzętu he he czego bym nie powiedział np o behringerze i nie tylko ja ale o wiele bardziej doswiadczeni ludzie w temacie, nie polecają pozdrawiam ...
Nie polecano mi od dawna, tylko wielokrotnie
Dodam ze nie kazdy musi czekac na dostawę do europy
I proszę mi tu debilizmami nie rzucać ...
Pozdrawiam
-
mellodeque - Posty:573
-
Kontakt:
autor: mellodeque » sobota 07 sty 2006, 08:09
No ciekawe, ciekawe... a jak sie mają ceny całego zestawu powiedzmy do 5.1
czyli dajmy na to
3xHS80M
2xHS50M
1xSubwoofer
znasz może ceny całego kompletu ?
może i ja sie skuszę na systemik nowy... na razie coprawda ten co mam mi wystarcza do 5.1 ale nowe zabawki w domu to dzieciaki (ja) się cieszą
Jesli czegoś nie jesteś pewien - nie pisz.
http://khyro.com | http://promusic.pl/forum/
-
zwierzu
autor: zwierzu » sobota 07 sty 2006, 11:36
...No ciekawe, ciekawe... a jak sie mają ceny całego zestawu powiedzmy do 5.1
czyli dajmy na to
3xHS80M
2xHS50M
1xSubwoofer
znasz może ceny całego kompletu ?
może i ja sie skuszę na systemik nowy... na razie coprawda ten co mam mi wystarcza do 5.1 ale nowe zabawki w domu to dzieciaki (ja) się cieszą
...
pytałem
TU Cena HS80M to 945 PLN/szt a suba coś ok 1600 (chyba równo tyle). W każdym bądź razie dośc korzystny przelicznik.
Póki co czekajmy na jakieś polskie konkrety. Może EIS skusii się na teścik?
lubie rockenrola, PGR'y i inne bajery
-
Boluś
Czy juz ktos Słyszał te monitory ? Hop Hop Hallo ? no tak cisza jak w Kosciole , pewnie jeszcze nikt .
-
Zbynia - Posty:7665
autor: Zbynia » czwartek 09 lut 2006, 11:57
spojrzcie na moc tych odsluchow(pobor a nie jakas dziwna moc dynamiczna - muzyczna?)......
-
paul - Posty:299
Dzis mialem okazje u kolegi posluchac tych monitorow... Co prawda akustyka taka sobie (zwykly pokoj ok 20m2), ale musze powiedziec ze brzmialy baardzo dobrze. I nawet bas bylo slychac. Maja duzo regulacji hi, mid, lo pass filter 80 i 100 Hz do uzycia z subem. A poza tym sa sliczne - bardzo dobre wykonanie, skrzynki calkiem glebokie. I swiecace logo YAMAHA. Baaaardzo ladne.....
-
retro
autor: retro » niedziela 28 maja 2006, 00:26
Niedawno czytalem recenzje w SOS - rowniez bardzo pozytywna, za niecalego funta mozna sobie zassac ze strony
Sound On Sound a za kilka tygoni powinna byc za darmo...
-
flove
autor: flove » poniedziałek 02 paź 2006, 19:05
...Czy juz ktos Słyszał te monitory ?
minęło kilka miesiecy od tego posta , był test w eis .. ale jak to się ma w praktyce ? ilu was ma np. hs80 i może o nich cos konstruktywnego powiedzieć ... wiadomo co innego test a co innego opinie samych uzytkowników :> skusi się ktoś :>???