TUBE MP Studio Project - czy ktoś go słyszał?
Czy warto kupic budżetowy preamp TUBE MP Studio Project-czy ktoś go słyszał?
http://www.eis.com.pl/virtual/article.php?sid=1538
http://www.eis.com.pl/virtual/article.php?sid=1538
Jestem w trakcie urządzania domowego mini studia nagran dla celów własnych.Komponuje muzykę pop-rock. Uczę się realizacji dźwięku.
Re: TUBE MP Studio Project - czy ktoś go słyszał?
A gdzie Ty tam widzisz Studio Project?
JEsli chodzi o ART to nie za bardzo. Mam cos takiego obok (pozyczone). Moze gdyby byla mozliwosc obejscia lampy to bardziej.
Fajnie nagrywa sie na tym w zasadzie tylko akustyczna gitare.
Fajnie nagrywa sie na tym w zasadzie tylko akustyczna gitare.
...A gdzie Ty tam widzisz Studio Project?...
" Model TUBE MP Studio Project jest rozwinięciem wcześniejszych modeli przedwzmacniaczy z serii TUBE MP....." to cytat z artykułu, z podanego przeze mnie linka.
" Model TUBE MP Studio Project jest rozwinięciem wcześniejszych modeli przedwzmacniaczy z serii TUBE MP....." to cytat z artykułu, z podanego przeze mnie linka.
Jestem w trakcie urządzania domowego mini studia nagran dla celów własnych.Komponuje muzykę pop-rock. Uczę się realizacji dźwięku.
OK, nieporozumienie. Studio Project to firma, która produkuje mikrofony i również przedwzmacniacze. Całkiem przyzwoite. Jeśli natomiast chodzi o ART to jest to czysta loteria. Swoją drogą nie rozumiem, jak można nazywać swój produkt nazwą identyczną z nazwą konkurencyjnej firmy. To tak jakby Behringer wypuścił urządzenie o nazwie "Ultragain 2496 Mackie".
BTW, miałem kiedyś w ręku przedwzmacniacz ART, który produkował więcej szumu niż sygnału.
BTW, miałem kiedyś w ręku przedwzmacniacz ART, który produkował więcej szumu niż sygnału.
...OK, nieporozumienie. Studio Project to firma, która produkuje mikrofony i również przedwzmacniacze....
Odnoszę wrażenie, iż wystąpił jakiś błąd w materiale przysłanym do naszej redakcji. Prawdopodobnie chodzi o Tube MP Studio, bez słowa "Project". Choć taka seria występuje w ofercie ART, to różni się jednak konstrukcyjnie i wizualnie.
[addsig]
Odnoszę wrażenie, iż wystąpił jakiś błąd w materiale przysłanym do naszej redakcji. Prawdopodobnie chodzi o Tube MP Studio, bez słowa "Project". Choć taka seria występuje w ofercie ART, to różni się jednak konstrukcyjnie i wizualnie.
[addsig]
Wojciech Chabinka - sekretarz redakcji EiS
Tu nie jest tak zle, ale ocieplenie ktore daje ta lampa w nim jest mocno obciachowe. Okreslibym go ze jest ciemny.
A juz jak sie nagra na nim po kolei kilka sladow (bass, wokale, gitara) to sie zra te slady jakos (nie wiem jak to wylumaczyc, ale coraz wiecej buły jest nie ciepla)
A juz jak sie nagra na nim po kolei kilka sladow (bass, wokale, gitara) to sie zra te slady jakos (nie wiem jak to wylumaczyc, ale coraz wiecej buły jest nie ciepla)
...Tu nie jest tak zle, ale ocieplenie ktore daje ta lampa w nim jest mocno obciachowe. Okreslibym go ze jest ciemny.
...
Tanie urzadzenia ARTa sa rzeczywiscie jedynymi niskobudzetowymi preampami, w ktorych w ogole slychac lampe
. Rzeczywiscie niestety mula, ale mam taki maly polrackowy preamp z kompresorem i do basu nie ma nic lepszego. Wokal jednak... niekoniecznie.
...
Tanie urzadzenia ARTa sa rzeczywiscie jedynymi niskobudzetowymi preampami, w ktorych w ogole slychac lampe

Ja korzystam z ART-a MP. Gitara, klawisz (analog) brzmią interesująco, wokal ciemny i zmulowny. Preamp nie jest zły, ale nie do wszytskiego.
Eeeee-ooooo-eeeee-ooooo!
ds-ds, ty tez lepiej nie cwaniakuj, gdyz nie gorsze "popisy" na forum robiles.
a kolega mb i redakcja wyjasnili cale nieporozumienie
a kolega mb i redakcja wyjasnili cale nieporozumienie
Proszę zanotować! "odmawia wypisania spisu sprzętu studyjnego w sygnaturce"