Syntezatory Sweet Noise
Wiem że panowie używali Acces Virus'a ale czy tylko? Mnogość brzmień na ostatnich dwóch płytach wprawia mnie w osłupienie. Niestety Acces to drogi sprzęt, możecie polecić jakiś tańszy syntezator VST za pomoca którego uzyskałbym podobne brzmienia.
Na Abysyth'cie próbowałem ale to trochę inna bajka. Testowałem Cameleona i ten jest najbardziej zblizony. Wersję VST virusa musze sobie odpuścić ze względu na koniecznośc posiadania wypasionej karty. Macie jakies propozycje.
Na Abysyth'cie próbowałem ale to trochę inna bajka. Testowałem Cameleona i ten jest najbardziej zblizony. Wersję VST virusa musze sobie odpuścić ze względu na koniecznośc posiadania wypasionej karty. Macie jakies propozycje.
Re: Syntezatory Sweet Noise
Ja sie nie znam, bo sweet noise to nie moja bajka, ale na jakims ich teledysku widzialem na monitorze logo Reasona...
- mr-hammond
Z tego co pamiętam nagrywali coś u Pawła Zareckiego w studio kiedyś ( nie wiem którą płyte teraz odsłuchujesz), tak więc sprawdź co on ma :) , a ma wszystko:) Novation, virus, Waldorf ,itd :)
Polecam EiS ze stycznia 2003 r. Znajduje sie tam wywiad z zespołem apropos powstawania płyty "Czas ludzi cienia". W podsumowaniu zostały wypisane:
- Access Virus B
- Novation Supernova
- Access Virus B
- Novation Supernova
Heh...No wiem że JP-8000 Rolanda brzmi kwaśno, polecam też Andromedę, ale to jest naprawde drogi traktor...
Adromeda 9999zł :) Czekam na propozycje jakiegoś korzystnego VST w cenie do 1500zł imitującego brzmienia użyte na "Czas ludzi cienia"
...Adromeda 9999zł :) Czekam na propozycje jakiegoś korzystnego VST w cenie do 1500zł imitującego brzmienia użyte na "Czas ludzi cienia"...
no to możesz dlugo czekac...
no to możesz dlugo czekac...
kup se Vanguarda.. kosztuje ze 300PLN.. moze nie bedzie to "pluszowy analog" ale z pewnoscia bardzo wszechstronny..
the Sun Personality
Co wpadalem do Mono vel. Audiostacji na Saskiej Kepie w Wawie to siedzial czerwonowlosy Glaca ze sweet Noise z lapsem i cos tam robil. NApewno podczas realizacji ostatniej plyty, czy wczesniej nie wiem...
Wiec pojdzie tam i oni (szczegolnie ten POTEZNIE zbudowany) Wam powiedza na czym on pracowal u nich
Wtedy na ogol podlaczony byl ten wypasiony,duzy Virus co loil wszystkie nagrody jakies 2 lata temu (moze C).
Co do Soft c- hyba Logic wiec mze i wbudowane jaies jego instrumenty. Powerbook MAc wiec napewno to byly jesli wirtualne instrumenty to posiadajace na 2004/2005 mozliwosc dzialania pod OSX.
A nie lepiej upolowac samego Glace? to nie jest but i pewnie powie czego uzywal.
Ja nie przepoadam za mocna muza, ale z polskich bandow wlasnie Sweet Noise jest jedynym ktorego w ucho wpuszczam - muza fajna, otwarta, z duchem czasu i charyzmatyczny lider
Wiec pojdzie tam i oni (szczegolnie ten POTEZNIE zbudowany) Wam powiedza na czym on pracowal u nich
Wtedy na ogol podlaczony byl ten wypasiony,duzy Virus co loil wszystkie nagrody jakies 2 lata temu (moze C).
Co do Soft c- hyba Logic wiec mze i wbudowane jaies jego instrumenty. Powerbook MAc wiec napewno to byly jesli wirtualne instrumenty to posiadajace na 2004/2005 mozliwosc dzialania pod OSX.
A nie lepiej upolowac samego Glace? to nie jest but i pewnie powie czego uzywal.
Ja nie przepoadam za mocna muza, ale z polskich bandow wlasnie Sweet Noise jest jedynym ktorego w ucho wpuszczam - muza fajna, otwarta, z duchem czasu i charyzmatyczny lider
......Adromeda 9999zł :) Czekam na propozycje jakiegoś korzystnego VST w cenie do 1500zł imitującego brzmienia użyte na "Czas ludzi cienia"...
no to możesz dlugo czekac......
A też bez przesady, wspomniany Cameleon5000 czasmi przypomina mi te brzmienia jednakże obługa jest jakas dziwna. M-Audio GForce impOSCar też daje radę. Są to jednak bardzo biedne namiastki virusa.. Ale zawsze są. Np. na Absynthcie juz takich rzeczy nie zrobię. Jeśli fatycznie nie ma niczego lepszego w vst to może chociaż jakąś bibliotekę sampli ktos poleci?
no to możesz dlugo czekac......
A też bez przesady, wspomniany Cameleon5000 czasmi przypomina mi te brzmienia jednakże obługa jest jakas dziwna. M-Audio GForce impOSCar też daje radę. Są to jednak bardzo biedne namiastki virusa.. Ale zawsze są. Np. na Absynthcie juz takich rzeczy nie zrobię. Jeśli fatycznie nie ma niczego lepszego w vst to może chociaż jakąś bibliotekę sampli ktos poleci?