Akai 2000 XL - zamiana FDD na CF

Jeśli masz pomysł jak usprawnić sprzęt lub pracę i chcesz się nim podzielić, pisz tutaj śmiało.
Awatar użytkownika
Meduz
Re: Akai 2000 XL - zamiana FDD na CF

Post autor: Meduz » niedziela 12 lut 2006, 22:46

...zamowilem w czwartek/piatek z UK z digitalera.co.uk - wyszlo niecale 120 pln z przesylka i mam juz go na miejscu, za chwile biore sie za instalacje...

A jaki jest całkowity koszt takieg czytnika sprowadzonego z UK? Chodzi mi o przesyłke i tego typu opłaty dodatkowe. A i czy płatne przy odbiorze czy przelew na konto sklepu? Bo z tego co widze to ten czytnik z UK może być o połowe tańszy od "POLSKIEGO" Zamiast przepłacać można mieć za to kater pamięci.

Pozdrawiam

RME Fireface800 plus RME ADI 8 DS, IgsAudio: Gloobus, DT, 2972, 1176, 2176, S-Type Mix Buss Compressor, APS Aeon...

Awatar użytkownika
Meduz

Post autor: Meduz » niedziela 12 lut 2006, 22:52

karte oczywiście a nie kater
RME Fireface800 plus RME ADI 8 DS, IgsAudio: Gloobus, DT, 2972, 1176, 2176, S-Type Mix Buss Compressor, APS Aeon...

Awatar użytkownika
amol

Post autor: amol » niedziela 12 lut 2006, 23:35

......Kurde szkoda ze tych czytnikow nie mozna dostac gdzies w polsce to bym zamowil a takto z zagranicy to jakos ciezko sie za to zabrac...

No jeszcze jedna super sprawa ze te karty sa takie male i poreczne, zipy walaja mi sie na stole zawsze czasem sie poprzewracaja, pospadaja jak sa na kupce.

Jak zalicze sesje to sobie taki CF Reader chyba jednak sprawie :) bo to super sprawa....

Mozna dostac w Polsce ja osobiscie zakupilem

http://www.e-strefa.pl/?a=p&id=314

Czytnik jest bardzo dobrym rozwiazaniem jeszcze teraz przydałby sie program co tworzy automatycznie programy pod 2000xl na kompie.

Do akai 1000 taki program był ale czy istniej do 2000 xl tego nie wiem.

...

Owszem jest taki dosyc przydatny programik mozna go pobrac ze strony: http://www.midicase.com/mpceditor/ pelna wersja dziala 30 dzionkow

tasmy

Post autor: tasmy » poniedziałek 13 lut 2006, 11:47

Mozna dostac w Polsce ja osobiscie zakupilem

http://www.e-strefa.pl/?a=p&id=314

O jezu jak drogo!!!!!!!!!

Ja zaplacilem z przesylka 120 PLN - dostawa w 4 dni.

Awatar użytkownika
amol

Post autor: amol » czwartek 25 maja 2006, 00:06

Witam

Chcialem sobie kupic karte do trzymania projektow wiec zdecydowalem sie na 1GB jakoz ze czytnik kart (6in1)na zlaczu ide zamowiony z digitalera.uk powinien obslugiwac karty MMC( w moim przypadku MMC+) ktore sa sporo tansze od CF.

Lecz po zakupie bylo rozczarowanie. MPC nie widzialo tej karty.

Nie wiem czy to bylo spowodowane typem czy rozmiarem ?

Mam tez karte CF128mb i smiga suer.

Stad moje zapytanie czy ktos pracuje na kartach 1GB i czy moze to byc karta np CF high speed ? Jakies rady sugestie..?

Bo nie chcial bym znow utopic kasy.

Awatar użytkownika
amol

Post autor: amol » czwartek 25 maja 2006, 08:51

Wiatm ponownie i przepraszam za zamieszanie.

Poczytalem na zagranicznych forach i juz wiem i juz dziala.

Czytnik musi byc ustawiony na MASTER a u mnie fabrycznie bylo na zworkach ustawione na MASTER+SLAVE co niby dawalo mozliwosc korzystania z 2 slotow czytnika na raz ale na co to komu przeciesz to juz nie dyskietki ;] i miejsca starcza.

Taśmy prawdopodobnie z twoim czytnikiem jest to samo ze nie czyta ci karty SD. Sprawdz zwore w czytniku. W moim MASTER jest blizej tasmy :D a dalej od zlacza zasilajacego.

Powodzenia

Mam zamiar zrobic tez test predkosci roznych kart czy jest np roznica miedzy CF a CD czy MMC.

danieldrumz

Post autor: danieldrumz » środa 31 maja 2006, 22:37

...Wiatm ponownie i przepraszam za zamieszanie.

Poczytalem na zagranicznych forach i juz wiem i juz dziala.

Czytnik musi byc ustawiony na MASTER a u mnie fabrycznie bylo na zworkach ustawione na MASTER+SLAVE co niby dawalo mozliwosc korzystania z 2 slotow czytnika na raz ale na co to komu przeciesz to juz nie dyskietki ;] i miejsca starcza.

Taśmy prawdopodobnie z twoim czytnikiem jest to samo ze nie czyta ci karty SD. Sprawdz zwore w czytniku. W moim MASTER jest blizej tasmy :D a dalej od zlacza zasilajacego.

Powodzenia

Mam zamiar zrobic tez test predkosci roznych kart czy jest np roznica miedzy CF a CD czy MMC....

z tego co pamietam to ustawilem go na samym poczatku na master, ale moze cos sie pomylilem.. narazie nie chce mi sie niczego rozkrecac :) jak bede mial potrzebe zakupu nowej karty to zaczne kombinowac.. z ciekawosci daj znac jak wypadl test predkosci.. chociaz to pewnie i tak miniaturowe roznice przy tak malych projektach.

16pads

Post autor: 16pads » sobota 23 gru 2006, 12:38

za 49 zł można kupić czytnik kart na tej aukcji ( po co przepłacać )

po zainstalowaniu wszytko działa, odczytuje karty SD 1024MB

kubaw

Post autor: kubaw » piątek 29 gru 2006, 12:37

mam problem z akai mpc 2000xl
otóż po włożeniu dyskietki z samplem do srodka i wciśnieciu "do it" wyskakuje mi że ładuje sampel a potem nagle widać dis read error. używam zupełnie nowych dyskietek verbatim MF 2HD

ktos może mi pomóc ?

Awatar użytkownika
Meduz

Post autor: Meduz » piątek 29 gru 2006, 16:21

...mam problem z akai mpc 2000xl
otóż po włożeniu dyskietki z samplem do srodka i wciśnieciu "do it" wyskakuje mi że ładuje sampel a potem nagle widać dis read error. używam zupełnie nowych dyskietek verbatim MF 2HD

ktos może mi pomóc ?...
Błąd masz 'od początku' posiadania mpc czy pojawił Ci się po jakimś czasie użytkowania?

ODPOWIEDZ