M-Audio Trigger Finger - kto używa?

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
nikkin
Re: M-Audio Trigger Finger - kto używa?

Post autor: nikkin » środa 24 maja 2006, 20:57

......Posiadam od kilku tygodni MPD16. Musze powiedzieć że jest bardzo solidny ale za mało czuły. Nie widzę żadnych efektów zmiany ustawień czułości w dołączonej aplikacji. W MPD naprawde trzeba bębnić, najlepiej trzema złączonymi palcami. Można się przyzwyczaić, zaletą tego jest że to są naprawdę perkusyjne dżwieki a nie wciskanie guziczków. Natomiast brak mi czułości na mniejszej dynamice....

dokladnie tak jest. czasami sie boje zeby biurka nie połamac . ale po wlaczeniu funkcji full level jest do zniesienia :)...

z tego co widze, nie ma sensu kupowac AKAI, bo można sobie palce połamać

Paweł

Post autor: Paweł » środa 24 maja 2006, 23:30

Pady w M-Audio są zdecydowanie miększe niż w AKAi . Łatwiej się na nich przez to gra, ale nie wiem czy ze względu właśnie na tą miękkość nie zużyją się szybciej.

Awatar użytkownika
SpaceMan

Post autor: SpaceMan » czwartek 25 maja 2006, 00:23

Prosze panstwa Trigger i nie ma bata no chyba ze MPC konkretny modelik.

Pady w prdukcie M-Audio sa bardzo dobre moze reszta nie jest najlepszej jakosci ale ogolnie za ta cene mozna powiedziec ze lepszego nie znajdziecie. (Przynajmniej narazie)

Pozdro
Z zamilowania muzyk, dopiero zaczynam przygode bo bawie sie tym tylko 5 lat, teraz dopiero zaczne szalec bo kupilem sprzet.

Awatar użytkownika
MB

Post autor: MB » czwartek 25 maja 2006, 01:15

Uprzejmie donoszę, że porównywałem Padkontrol Korga i MPD24 Akai na Musikmesse. To są zupełnie inne urządzenia pod względem charakteru padów. Akai jest bardzo twardy, czasami wręcz trzeba było solidnie rąbnąć w pad, żeby się odezwał. Niestety oznacza to też kiepską kontrolę nad dynamiką. Jakość obudowy jest niestety bardzo tandetna, nie budzi zaufania. Z kolei Korg ma miękkie pady, prawie gumowe, za to dość wrażliwe - można ustawić próg czułości tak, że reaguje prawie na dotknięcie, co więcej - krzywą można ustawić indywidualnie dla każdego pola. Jakość wykonania obudowy zdecydowanie na korzyść Korga - zupełnie inna liga niż Akai (co mnie bardzo zdziwiło, bo kiedyś było odwrotnie).

Awatar użytkownika
nikkin

Post autor: nikkin » piątek 26 maja 2006, 10:17

...Uprzejmie donoszę, że porównywałem Padkontrol Korga i MPD24 Akai na Musikmesse. To są zupełnie inne urządzenia pod względem charakteru padów. Akai jest bardzo twardy, czasami wręcz trzeba było solidnie rąbnąć w pad, żeby się odezwał. Niestety oznacza to też kiepską kontrolę nad dynamiką. Jakość obudowy jest niestety bardzo tandetna, nie budzi zaufania. Z kolei Korg ma miękkie pady, prawie gumowe, za to dość wrażliwe - można ustawić próg czułości tak, że reaguje prawie na dotknięcie, co więcej - krzywą można ustawić indywidualnie dla każdego pola. Jakość wykonania obudowy zdecydowanie na korzyść Korga - zupełnie inna liga niż Akai (co mnie bardzo zdziwiło, bo kiedyś było odwrotnie)....

Dzięki za opinię - bardzo mi pomogła. Stwierdziłem, że nie ma sensu czekać na AKAI MPD24. Od wczoraj jestem szczęśliwym posiadaczem M-Audio Trigger Finger.

Awatar użytkownika
nikkin

Post autor: nikkin » piątek 26 maja 2006, 10:21

...TRigger Figer

Zakupilem ten sprzet i narazie dziala.

Mam jednak wiele pytan co do zasady urzywalnosci tego sprzetu.

Jestem poczatkujacy wiec bardzo prosze o pomoc.

smmc@op.pl...

Polecam Trigger Finger User Guide (English). Można znaleźć tam wszystkie odpowiedzi na pytania dotyczace obsługi M-Audio TF. Pozdrawiam.

mmmmcckk

Post autor: mmmmcckk » piątek 26 maja 2006, 11:00

......TRigger Figer

smmc@op.pl...

Polecam Trigger Finger User Guide (English). Można znaleźć tam wszystkie odpowiedzi na pytania dotyczace obsługi M-Audio TF. Pozdrawiam....

a posiada może ktos ten manual w pdf-ie?u mnie od kilku dni wyskakuje że plik jest uszkodzony. a nie chciałbym podejmowac zakupu bez zapoznania sie z instrukcją.

Awatar użytkownika
nikkin

Post autor: nikkin » piątek 26 maja 2006, 12:41

.........TRigger Figer

smmc@op.pl...

Polecam Trigger Finger User Guide (English). Można znaleźć tam wszystkie odpowiedzi na pytania dotyczace obsługi M-Audio TF. Pozdrawiam....

a posiada może ktos ten manual w pdf-ie?u mnie od kilku dni wyskakuje że plik jest uszkodzony. a nie chciałbym podejmowac zakupu bez zapoznania sie z instrukcją.

...

Link, który podałem jest do manuala w PDF, jesli chcesz mogę Ci go wysłać na e-maila, ale lepiej najpierw zainstaluj nową wersję Adobe Reader lub skorzystaj z bezpłatnego Foxit Reader'a i wtedy spróbuj otworzyć tego PDF'a.

Awatar użytkownika
MB

Post autor: MB » piątek 26 maja 2006, 14:00

Sprawdziłem. Plik na stronie M-Audio na pewno NIE JEST uszkodzony.

wree

Post autor: wree » sobota 09 gru 2006, 15:30

...Uprzejmie donoszę, że porównywałem Padkontrol Korga i MPD24 Akai na Musikmesse. To są zupełnie inne urządzenia pod względem charakteru padów. Akai jest bardzo twardy, czasami wręcz trzeba było solidnie rąbnąć w pad, żeby się odezwał. Niestety oznacza to też kiepską kontrolę nad dynamiką. Jakość obudowy jest niestety bardzo tandetna, nie budzi zaufania. Z kolei Korg ma miękkie pady, prawie gumowe, za to dość wrażliwe - można ustawić próg czułości tak, że reaguje prawie na dotknięcie, co więcej - krzywą można ustawić indywidualnie dla każdego pola. Jakość wykonania obudowy zdecydowanie na korzyść Korga - zupełnie inna liga niż Akai (co mnie bardzo zdziwiło, bo kiedyś było odwrotnie)....
No dobra ale tak sobie myśle patrząc na promocje w djshop-ie Korg Padkontrol czy M-Audio Trigger Finger?

Wertując fora wcześniej zdecydowałem że T.F. lepszy w tym samym zakresie cenowym - AKAI MPD16 czy 24 odpada wogóle.
Ale porównując tylko te dwa modele to który lepszy?, bo tak naprawde nie dostałem nigdzie jednoznacznej odpowiedzi. Widziałem obydwa w akcji i oba są równie fascynujące (choć w troche odmienne kierunki kieduje się każdy z nich).

Nie jestem pewien ale PadKontrol jest chyba dłużej na rynku a jest mniej popularny i zasadnicze pytanie czy pady w Korg są równie twarde jak w Akai, czy pełen komfort? i który byś wybrał?

ODPOWIEDZ