SSL 4000 Collection - ile razy można użyć?
A ja mam 27 i nic nie mam, a do szkoly chodzilem, ale ciagle sie staram :)
Re: SSL 4000 Collection - ile razy można użyć?
...Sorry ze offtopic, ale wkurza mnie nagminnie uzywane okreslenie: "budzetowe", co to w ogole znaczy? Ze bylo w budzecie przewidziane?...
to jest kalka z angielskiego, gdzie występuje słówko "budget" również w funkcji przymiotnikowej i oznacza tyle co "mieszczący się w budżecie". Po polsku wypadałoby chyba pisać "niskobudżetowy"....
Dzieki, MB. Jest jeszcze jedna kalka czesto stosowana a brzmi karykaturalnie: "dedykowane"
to jest kalka z angielskiego, gdzie występuje słówko "budget" również w funkcji przymiotnikowej i oznacza tyle co "mieszczący się w budżecie". Po polsku wypadałoby chyba pisać "niskobudżetowy"....
Dzieki, MB. Jest jeszcze jedna kalka czesto stosowana a brzmi karykaturalnie: "dedykowane"
Jestem przystojny i młody
SSL 4000 nie kupie bo szkoda mi kasy
Wole coś rzeczywistego na estrade i do studia. I tak w końcu to skrakują
Pozdrawiam! ...
lepiej sie schowaj i nie gadaj za dużo

Pozdrawiam! ...
lepiej sie schowaj i nie gadaj za dużo
... SSL 4000 nie kupie bo szkoda mi kasy
Pozdrawiam! ...
lepiej sie schowaj i nie gadaj za dużo...
Ja nie wiem czy niektórzy są na tyle bez wyobraźni (głupi) żeby nie wpaść na to, iż na takim forum może przesiadywać jakiś fanatyczny obrońca praw własności intelektualnej i w poczuciu obywatelskiego obowiązku donieść Komendzie Miejskiej Policji w Chełmie, że bardzo sympatyczny i miły zespół Grand może zajmować się paserstwem oprogramowania komputerowego. A będzie miał do tego prawo, gdyż według nowego Kodeksu Karnego już samo posiadanie nielegalnej kopii oprogramowania traktowane jest jak paserstwo.
Pozdrawiam Łukaszu i życzę miłego dnia!

Pozdrawiam! ...
Ja nie wiem czy niektórzy są na tyle bez wyobraźni (głupi) żeby nie wpaść na to, iż na takim forum może przesiadywać jakiś fanatyczny obrońca praw własności intelektualnej i w poczuciu obywatelskiego obowiązku donieść Komendzie Miejskiej Policji w Chełmie, że bardzo sympatyczny i miły zespół Grand może zajmować się paserstwem oprogramowania komputerowego. A będzie miał do tego prawo, gdyż według nowego Kodeksu Karnego już samo posiadanie nielegalnej kopii oprogramowania traktowane jest jak paserstwo.

- Łukasz1985
...... SSL 4000 nie kupie bo szkoda mi kasy
Pozdrawiam! ...
...
Bardzo śmieszne! Tylko jest jeden chaczyk na to wszystko ja nigdzie nie napisałem że posiadam jakiś piracki program. Bo nie posiadam! I też życze Ci miłego dnia tylko w tym pozytywnym sensie.

Pozdrawiam! ...

Bardzo śmieszne! Tylko jest jeden chaczyk na to wszystko ja nigdzie nie napisałem że posiadam jakiś piracki program. Bo nie posiadam! I też życze Ci miłego dnia tylko w tym pozytywnym sensie.
Cubase Pro 8 - Windows 7 Home Premium (64bit)
Czy aby na pewno posiadanie jest traktowane jak paserstwo ? To sie troche z definicja paserstwa kluci ale ja sie na prawie nie znam...
...Czy aby na pewno posiadanie jest traktowane jak paserstwo ? To sie troche z definicja paserstwa kluci ale ja sie na prawie nie znam......
Sprawa jest troszkę skomplikowana, a pisano tu już o tym nie raz. Generalnie jeśli masz pirata, a w kompie jakikolwiek za(wy)instalowany program p2p to w razie draki jesteś już prawie zatopiony. Aby było trudniej dopowiem, iż proste formatowanie dysków można sobie wsadzić w skarpety
. Kolega alius chyba dobrze wie co napisał, więcej - a napisał b. dobrze!
[addsig]
Sprawa jest troszkę skomplikowana, a pisano tu już o tym nie raz. Generalnie jeśli masz pirata, a w kompie jakikolwiek za(wy)instalowany program p2p to w razie draki jesteś już prawie zatopiony. Aby było trudniej dopowiem, iż proste formatowanie dysków można sobie wsadzić w skarpety

[addsig]
Wiedza zawsze ileś tam kosztuje, głupoty i niewiedzy nie da się oszacować.
no jestem informatykiem wiec tyle wiem jezeli chodzi o formatowanie, jezeli idzie o p2p to chyba tez sa potrzebne logi potwierdzajace ze sie cos udostepnilo bo to wlasnie udosteopnianie a nie sciaganie jest przestepstwem (no i posiadanie ale samo sciaganie nie, chyba...), aha GG jest programem p2p ;)
...no jestem informatykiem wiec tyle wiem jezeli chodzi o formatowanie, jezeli idzie o p2p to chyba tez sa potrzebne logi potwierdzajace ze sie cos udostepnilo bo to wlasnie udosteopnianie a nie sciaganie jest przestepstwem (no i posiadanie ale samo sciaganie nie, chyba...), aha GG jest programem p2p ;)...
...no i posiadanie ale samo sciaganie nie...
A gdzie niby ściągasz, sąsiadowi w nogawkę?
Jeśli jesteś informatykiem to chyba(?) powinieneś wiedzieć, że nie o to mi chodziło w temacie formatowania. Wszystkie swoje "chyba" łatwo możesz zweryfikować. Nie powiem gdzie, bo jako informatyk powinieneś mieć wykute to na blachę.
[addsig]

Jeśli jesteś informatykiem to chyba(?) powinieneś wiedzieć, że nie o to mi chodziło w temacie formatowania. Wszystkie swoje "chyba" łatwo możesz zweryfikować. Nie powiem gdzie, bo jako informatyk powinieneś mieć wykute to na blachę.
[addsig]
Wiedza zawsze ileś tam kosztuje, głupoty i niewiedzy nie da się oszacować.
......no jestem informatykiem wiec tyle wiem jezeli chodzi o formatowanie, jezeli idzie o p2p to chyba tez sa potrzebne logi potwierdzajace ze sie cos udostepnilo bo to wlasnie udosteopnianie a nie sciaganie jest przestepstwem (no i posiadanie ale samo sciaganie nie, chyba...), aha GG jest programem p2p ;)...
...
nie nie powinienem, bo informatyk z definicji zna sie na komputerach a nie jest strozem prawa, wiem o co Ci chodzilo w temacie formatowania (dlatego lepiej jest nadpisywac dane niz je usuwac) ale nie wiem o co Ci chodzi z nogawka ;), dla Twojej informacji mozesz bezpiecznie pobierac z sieci wszystkie pliki, dopiero po pobraniu taki plik staje sie "nielegalny", dalsze udostepnianie go jest przestepstwem i dopiero wtedy moze byc postrzegane jako paserstwo (to tez wynika chyba z definicji paserstwa)

...
nie nie powinienem, bo informatyk z definicji zna sie na komputerach a nie jest strozem prawa, wiem o co Ci chodzilo w temacie formatowania (dlatego lepiej jest nadpisywac dane niz je usuwac) ale nie wiem o co Ci chodzi z nogawka ;), dla Twojej informacji mozesz bezpiecznie pobierac z sieci wszystkie pliki, dopiero po pobraniu taki plik staje sie "nielegalny", dalsze udostepnianie go jest przestepstwem i dopiero wtedy moze byc postrzegane jako paserstwo (to tez wynika chyba z definicji paserstwa)