Jaką końcówkę mocy?
Nie znam się za bardzo na końcówkach moc. Czy Crown XLS 602 dobrze chodzi, czy warto kupić. Chciałem go podpiąć pod JBL TR 225. Czy może proponujecie inną końcówkę o tej samej mocy, w podobnym przedziale cenowym (2x600/4ohm) pozdrawiam.
Lubię muzykę, i tego typu pochodne.
Re: Jaką końcówkę mocy?
Ja długo grałem na ADS LX 1400 ,Jest niezawodna,mocna i na górkach się sprawdziła.Crown to uznana firma,lech ta seria...Lepiej kup coś sprawdzonego bo to jednak 2x15 chcesz napędzać.

- gekon-bass
...Nie znam się za bardzo na końcówkach moc. Czy Crown XLS 602 dobrze chodzi, czy warto kupić. Chciałem go podpiąć pod JBL TR 225. Czy może proponujecie inną końcówkę o tej samej mocy, w podobnym przedziale cenowym (2x600/4ohm) pozdrawiam....
ja polecam LD PA 1000!!
to jest najlepszy wzmacniacz w tej półce! szybki prosty bardzo miesisty bass, ceramiczny środeczek i krystaliczna góra, z gwarancja 24miechy!!!!!!
kupiłe sobie ostatnio kilka sztuk!
działaja bez problemowo w naprawde trudnych warunkach!
ads tez jest fajny!
crown to wspaniała firma ale nie w klasie ekonomy. za 2000 biorac pod uwage koszt transportu trudno stwierdzic wysoka trwałość komponentów!
aaaa i odradzam behringerów albo dap audio......
ogólnie wynalazków!
ja polecam LD PA 1000!!
to jest najlepszy wzmacniacz w tej półce! szybki prosty bardzo miesisty bass, ceramiczny środeczek i krystaliczna góra, z gwarancja 24miechy!!!!!!
kupiłe sobie ostatnio kilka sztuk!
działaja bez problemowo w naprawde trudnych warunkach!
ads tez jest fajny!
crown to wspaniała firma ale nie w klasie ekonomy. za 2000 biorac pod uwage koszt transportu trudno stwierdzic wysoka trwałość komponentów!
aaaa i odradzam behringerów albo dap audio......
ogólnie wynalazków!
kazdy słyszy to co chce słyszec i kazdy rozumie to co jest mu wygodniejsze..
a co sądzicie o końcówce Smound K-2000, koles chce mi sprzedać używaną za 900, a drugi tego crowna xls 602 za 1000 też jako używany. Tylko ze smound ma 2X700 a crown 2X600. Kurde hehe co tu wybrać.
Lubię muzykę, i tego typu pochodne.
...a co sądzicie o końcówce Smound K-2000, koles chce mi sprzedać używaną za 900, a drugi tego crowna xls 602 za 1000 też jako używany. Tylko ze smound ma 2X700 a crown 2X600. Kurde hehe co tu wybrać....
Ten smound to pochodzi ci tak, ze po kilku imprezach poczujesz tylko swond. Ten sprzet wchodził na szerszy rynek mniej wiecej w 1996r i szybko z niego wypadł ze wzgledu na bardzo dużą awaryjność.
Ten smound to pochodzi ci tak, ze po kilku imprezach poczujesz tylko swond. Ten sprzet wchodził na szerszy rynek mniej wiecej w 1996r i szybko z niego wypadł ze wzgledu na bardzo dużą awaryjność.
...kto pyta nie błądzi :-)) Niech milczę jesli nie mam nic ciekawego do powiedzenia...
-
Witam
Oto fragment opisu wzmacniacza firmy LD:...
# moc 2 x 800W/4 Ohm, 2 x 500W/8 Ohm
# Bridge-mono 1200W/8 Ohm Iważy toto 18,5 kG. Dla porównania
http://www.allegro.pl/
Nie trzeba skończyć wyższej szkoły, aby dopatrzeć sie niematematycznoiści tych danych,przy opisie mocy, i i mała waga, powinna dac do myslenia.
Moim zdaniem jetst to taka sama stajnia jak wymienione Dap-y, czy Behringer-y.
Zapomineć trzeba według mnie o wymienianych wynalazkacz, w szczególności o "swądzie...." i najniższobudżetowym pudełku z buńczuczna nalepką z napisem crown, a zakupić jak tu kolega wspominał ADS-a, lub ELMUZ-a, godne polecenia sa też Hand Box-y i Joly Rogery. Każdy z tych wzmacniaczy spełni Twoje oczekiwania, nawet jeśli pozyskasz je z rynku wtórnego.
jk
Nie trzeba skończyć wyższej szkoły, aby dopatrzeć sie niematematycznoiści tych danych,przy opisie mocy, i i mała waga, powinna dac do myslenia.
Zapomineć trzeba według mnie o wymienianych wynalazkacz, w szczególności o "swądzie...." i najniższobudżetowym pudełku z buńczuczna nalepką z napisem crown, a zakupić jak tu kolega wspominał ADS-a, lub ELMUZ-a, godne polecenia sa też Hand Box-y i Joly Rogery. Każdy z tych wzmacniaczy spełni Twoje oczekiwania, nawet jeśli pozyskasz je z rynku wtórnego.
jk
Lubię solidność, zarówno w życiu, jak też w konstrukcji sprzętu elektroakustycznego. Nie cierpię TANDETY.
- gekon-bass
...Witam
jk...
po odliczeniu wagi kompnentów w hand-boxie (obudowa z grubszej blachy i nieco wyzsza) czyli ok 1,5kg, różnica flakowa wynosi ok3kg dodajac ze kocówka atx ma wieksza moc;) jednym słowiem przywożicie mi kilogram obywatela mniej! gdyby tak wszsyce przywozili nam mniej kilogramów było by nas mniej było!
elmuz ADS jest w podobne wadze .
LD NIE MA KILKU UKŁADÓW DODATKOWYCH TZN KROSSOWERA I LIMITERA!, CO SIE DZIEJE Z WAGA???? I DZIE W DÓŁ!!!!
DOKŁADNE PARAMETRY!
http://www.lautsprechershop.de/pa/index.htm?/pa/ldl_amp.htm
MIAŁEM OKAZJE USŁYSZEC TRZY KONCÓWKI MOCY LD DAP-AUDIO, NO I ADS!
TESTY SŁUCHOWE NA IDENTYCZNYM ZESTWIE PO DW DOŁY POL-AUDIO MODELU NIE PAMIETAM ALE NA PEWNO SERIA ESTRADOWA!
JAKIE BYŁY ODCZUCIA MOJE I KILKU LUDZI KTÓŻY PRZYPADKIEM DOŁĄCZYLI SIE DO TESTU SŁUCHOWEGO:
A WIEC NAJPIERW URUCHOMIONY ZOSTAŁ ADS! GŁĘBOKI I MOCNY!
NASTEPNY POSZEDŁ NA OGIN DAP...... BEZ KOMENTARZ UZYŁ BYM SŁOWA NIECENZURALNEGO! BEZ GŁĘBI I BRAK SZCZEGÓŁÓW W PASMIE BASOWYM!!!
NASTEPNY BYŁ LD I POCZUŁEM ULGE W USZACH BO BRZMIENIE PRZYPOMINAŁO ADS-A ALE ZA ZDECYDOWANIE MNIEJSZE PIENIĄDZE! SPOGLADAM NA GWARANCJE I NIE MIAŁEM JUZ WATPLIWOSCI! JAK DOTAD OBSŁUŻYŁEM NIMI KIKA IMPREZ I NAPRAWDE NIE MA SIE DO CZEGO DOPIERDZIELIC, NO MOZE ZE TO NIE CREST ZA 16000 ZŁ!
W ZASADZIE NIE WYKRECAM KOCÓWEK NA 70% TYLKO STARAM SIE NIE PRZEKRACZAC POŁWY CO W ZASADZI ŁĄCZY SIE Z NAPRAWDE DUŻO WYDAJNOSCIA PRĄDAOWA CO NATURALNIE DAJE PRZYZWOITA JAKOSC! JEZELI ZA STERAMI SIEDZI KTOS KTO MA WYOBRAŹNIE, I JEST MUZYKIEM MYSLE ZE NAWET NA NIEDROGIM PRZYZWOITYM SPRZECIE MOZNA CO NIECO WYDOBYĆ! PODKRESLAM DOTYCZY TO OSÓB KTÓŻY ROZUMIEJA ZAGADNIENIE MUZYKI I POSIADAJA ELEMENTARNA WIEDZE Z DZIEDZINY FIZYKI! REALIZACJA ŁĄCZY SIE Z SZEROKO POJETA WIEDZA NA TEMAT STYLÓW MUZYCZNYCH! OBECNIE POWSTAJA STYLE MUZYCZNE DO KTÓRYCH STARSZE POKOLENIA REALIZATORÓW PODCHODZA W BARDZO SUBIEKTYWNY SPOSÓB I BRZMI TO SPECYFICZNIE
WARTO MIEC DYSTANS DO WŁASNYCH OPINI BO TAK NAPRAWDE WSZYSTKO WYCHODZI W PRANIU!
JEZELI KTOS NAGŁASNIA TECHNO TO PO CO MU SZCZEGÓŁOWY BASS??? PO CO CAŁE PASMO! A ZYCIE POKAZUJE ZE ZAPOTRZEBOWNIE NA RYNKU NA TO ZJAWISKO JEST PRZEOGROMNE! DLATEGO POWSTAŁY KILOMAXY:)
MAM PYTANIE DO SILVER-SOUND... CZY NAGŁASNIAŁEŚ KIEDYS JAZZ MENA AUDIOFILA! :)
POTRAFI WYKONCZYC KAZDEGO "ZAWODOWCA" I CO CIEKAWE MA RACJE!
POZDRAWIAM!!!!!
jk...
po odliczeniu wagi kompnentów w hand-boxie (obudowa z grubszej blachy i nieco wyzsza) czyli ok 1,5kg, różnica flakowa wynosi ok3kg dodajac ze kocówka atx ma wieksza moc;) jednym słowiem przywożicie mi kilogram obywatela mniej! gdyby tak wszsyce przywozili nam mniej kilogramów było by nas mniej było!
elmuz ADS jest w podobne wadze .
LD NIE MA KILKU UKŁADÓW DODATKOWYCH TZN KROSSOWERA I LIMITERA!, CO SIE DZIEJE Z WAGA???? I DZIE W DÓŁ!!!!
DOKŁADNE PARAMETRY!
http://www.lautsprechershop.de/pa/index.htm?/pa/ldl_amp.htm
MIAŁEM OKAZJE USŁYSZEC TRZY KONCÓWKI MOCY LD DAP-AUDIO, NO I ADS!
TESTY SŁUCHOWE NA IDENTYCZNYM ZESTWIE PO DW DOŁY POL-AUDIO MODELU NIE PAMIETAM ALE NA PEWNO SERIA ESTRADOWA!
JAKIE BYŁY ODCZUCIA MOJE I KILKU LUDZI KTÓŻY PRZYPADKIEM DOŁĄCZYLI SIE DO TESTU SŁUCHOWEGO:
A WIEC NAJPIERW URUCHOMIONY ZOSTAŁ ADS! GŁĘBOKI I MOCNY!
NASTEPNY POSZEDŁ NA OGIN DAP...... BEZ KOMENTARZ UZYŁ BYM SŁOWA NIECENZURALNEGO! BEZ GŁĘBI I BRAK SZCZEGÓŁÓW W PASMIE BASOWYM!!!
NASTEPNY BYŁ LD I POCZUŁEM ULGE W USZACH BO BRZMIENIE PRZYPOMINAŁO ADS-A ALE ZA ZDECYDOWANIE MNIEJSZE PIENIĄDZE! SPOGLADAM NA GWARANCJE I NIE MIAŁEM JUZ WATPLIWOSCI! JAK DOTAD OBSŁUŻYŁEM NIMI KIKA IMPREZ I NAPRAWDE NIE MA SIE DO CZEGO DOPIERDZIELIC, NO MOZE ZE TO NIE CREST ZA 16000 ZŁ!
W ZASADZIE NIE WYKRECAM KOCÓWEK NA 70% TYLKO STARAM SIE NIE PRZEKRACZAC POŁWY CO W ZASADZI ŁĄCZY SIE Z NAPRAWDE DUŻO WYDAJNOSCIA PRĄDAOWA CO NATURALNIE DAJE PRZYZWOITA JAKOSC! JEZELI ZA STERAMI SIEDZI KTOS KTO MA WYOBRAŹNIE, I JEST MUZYKIEM MYSLE ZE NAWET NA NIEDROGIM PRZYZWOITYM SPRZECIE MOZNA CO NIECO WYDOBYĆ! PODKRESLAM DOTYCZY TO OSÓB KTÓŻY ROZUMIEJA ZAGADNIENIE MUZYKI I POSIADAJA ELEMENTARNA WIEDZE Z DZIEDZINY FIZYKI! REALIZACJA ŁĄCZY SIE Z SZEROKO POJETA WIEDZA NA TEMAT STYLÓW MUZYCZNYCH! OBECNIE POWSTAJA STYLE MUZYCZNE DO KTÓRYCH STARSZE POKOLENIA REALIZATORÓW PODCHODZA W BARDZO SUBIEKTYWNY SPOSÓB I BRZMI TO SPECYFICZNIE

WARTO MIEC DYSTANS DO WŁASNYCH OPINI BO TAK NAPRAWDE WSZYSTKO WYCHODZI W PRANIU!
JEZELI KTOS NAGŁASNIA TECHNO TO PO CO MU SZCZEGÓŁOWY BASS??? PO CO CAŁE PASMO! A ZYCIE POKAZUJE ZE ZAPOTRZEBOWNIE NA RYNKU NA TO ZJAWISKO JEST PRZEOGROMNE! DLATEGO POWSTAŁY KILOMAXY:)
POZDRAWIAM!!!!!

-
POZDRAWIAM!!!!!
...
Witam
Kogo nagłasniałęm to znaidziesz na mojej stronce, choc brakuje tam kilku naszych krajowych zespołow/artystów w spisie.
W każdej "pólce" jakościowej nagłośnień, sa pewne minima, wynikające z różnych przesłanek.
I jesli wymienisz w opisie posiadanego sprzetu, ADS, Elmuz, czy któregoś z pozostałych naszych uznanych producentów, to już to nobilituje Twój sprzęt. Choćby nawet lepiej ten wymieniony przez Ciebie wzmacniacz gadał, niż naszych producentów, to i tak to nie pomoże, zawsze będzie kojarzony z chińszczyzną, choć jak wielu wie, bywa to bardzo zwodne, i niesprawiedliwe.
Ja narazie dysponuje stołem behringera, i dlatego mam zamkniete niektóre możliwości, dopuki nie wymienię go na coś "riderowego...".
To samo tyczy wzmacniaczy, w pewnych gronach nasze krajowe sa już' Riderowe", natomiast wpisanie marki LD, zamyka Ci pewne możliwości, jak mój Behringer....
Zatem według mnie lepiej kupić za zblizony kesz nasz krajowy wyrób z rynku wtórnego, bo to pomaga w "bycie" na rynku.
jk
POZDRAWIAM!!!!!

Witam
Kogo nagłasniałęm to znaidziesz na mojej stronce, choc brakuje tam kilku naszych krajowych zespołow/artystów w spisie.
W każdej "pólce" jakościowej nagłośnień, sa pewne minima, wynikające z różnych przesłanek.
I jesli wymienisz w opisie posiadanego sprzetu, ADS, Elmuz, czy któregoś z pozostałych naszych uznanych producentów, to już to nobilituje Twój sprzęt. Choćby nawet lepiej ten wymieniony przez Ciebie wzmacniacz gadał, niż naszych producentów, to i tak to nie pomoże, zawsze będzie kojarzony z chińszczyzną, choć jak wielu wie, bywa to bardzo zwodne, i niesprawiedliwe.
Ja narazie dysponuje stołem behringera, i dlatego mam zamkniete niektóre możliwości, dopuki nie wymienię go na coś "riderowego...".
To samo tyczy wzmacniaczy, w pewnych gronach nasze krajowe sa już' Riderowe", natomiast wpisanie marki LD, zamyka Ci pewne możliwości, jak mój Behringer....
Zatem według mnie lepiej kupić za zblizony kesz nasz krajowy wyrób z rynku wtórnego, bo to pomaga w "bycie" na rynku.
jk
Lubię solidność, zarówno w życiu, jak też w konstrukcji sprzętu elektroakustycznego. Nie cierpię TANDETY.
- gekon-bass
Witam
jk
...
zgadzam sie z toba całkowicie!!!!
ostatnio ogladałem raider lady pank i co sie okzało..... wiadomo ze wymagania których nawet sting nie stawia ale co dla mnie jest groteska , wymienione różnego rodzaju zawodowe mikrofony podczas gdy szanowni muzycy (co okazało sie na concercie) grali z playbcku!!!!!!!
hahahahha pomyślałem sobie 35 000 zł + fotis nastepne ok 20 000 żeby posłuchac sobie ich płyty concertowej na nagłosnieniu meyera które w połowie koncertu wysiadło:)))))) profesjonalisci... pozdrawiam was z całego serca!!!!!! jak bym brał taka kase to za scena stał by drugi zap[asowy zestaw, i co ciekawe koledzy mistrzowie swiata przywoza paczki razem z oswietleniem co pobór mocy zamyka sie w granicach 100-150kw wynajmujac elektryka za 2500 nie potrafia zdublowc faz na innych źródłach których tam jest sporo, bo kiedys tam nagłasniałem:)
tak wiec pirotechniki było co nie miara! zero wyobrazni a raider jak "trylogia" mickiewicza:)
co do behringera to miałem stół mx9000 i co sie okazało......
kibel kibel i jeszcze raz kibel!!!! konsola była wyminiana na nowa 3 razy i za kazdym razm kreowała przepieknie irytujace dzwieki pomocnicze! naturalni zwrot kasy i dystans do tej firmy urusł do samego mont ewerest!
zdecydowałem sie zinwestowac na nie rajderowa ale bardzo stabilna i konkretna yamahe mg 32! no firma jest nie do zajechania! żadnych problemów:)
silver czy ty przypadkiem kiedys nie nagłasniałeś ogólnopolskiego przeglądu hejnałów miejskich w lublinie..... tam własnie pierwszy raz w zyciu spotkałem sie z mx 8000! :) to było ok 7 lat w stecz!
i tak naprawde wiekszość tych starych gwiazdeczek w raiderze pisze na koncu krótko..... sugerowane firmy to 1. .....
2..........
3.............
reszta to milczenie:) heheh
-
silver czy ty przypadkiem kiedys nie nagłasniałeś ogólnopolskiego przeglądu hejnałów miejskich w lublinie..... tam własnie pierwszy raz w zyciu spotkałem sie z mx 8000! :) to było ok 7 lat w stecz!
i tak naprawde wiekszość tych starych gwiazdeczek w raiderze pisze na koncu krótko..... sugerowane firmy to 1. .....
2..........
3.............
reszta to milczenie:) heheh...
Witam.
Napewno nie obsługiwałem tej imprezy.
Lublin ma swoich kilka pręznych firm, i wdarcie sie tam w szczególności z takim (......) stołem jest raczej niemożliwe.
jk