Na motywy gitarowe VGEE można mieć wpływ. Skoro wszystkie sa w formacie wave - można je spokojnie ciąć i łaczyć po swojemu, używając np. sound forge'a.
Harmonię też można czasem obiejść. Motyw oparty np. na kwincie, spokojnie siedzi zarównao pod akordem molowym, jak i durowym, mozna dodać septymke itp. Sytuacja może się skomplikować przy akordach zmiejszonych.
Virtual Guitarist EE
Re: Virtual Guitarist EE
Losthighway, może i masz rację - wszystko można na upartego. Lecz miało być tak prosto i pod ręką...
Chyba jednak już prościej wziąć gitarę i zagrać.
Chyba jednak już prościej wziąć gitarę i zagrać.
...Losthighway, może i masz rację - wszystko można na upartego. Lecz miało być tak prosto i pod ręką...
Chyba jednak już prościej wziąć gitarę i zagrać....
Mozna sterowac brzmieniami VG, korzystajac z kanalu 16. Dziala to tak,ze wczytujac dany preset, na kanale 16 mamy podzielona klawiature, w czesci nizszej zmieniamy funkcje, w czesci wyzszej - fragmenty "bitu" gitary. Mozna z tego stworzyc kompletnie nowe style.
Sixtus
Chyba jednak już prościej wziąć gitarę i zagrać....
Mozna sterowac brzmieniami VG, korzystajac z kanalu 16. Dziala to tak,ze wczytujac dany preset, na kanale 16 mamy podzielona klawiature, w czesci nizszej zmieniamy funkcje, w czesci wyzszej - fragmenty "bitu" gitary. Mozna z tego stworzyc kompletnie nowe style.
Sixtus
- mr-hammond
Sixtus...
Jasne jest to wygodniejsze gdyz mozna zagrac np powolne uderzenie w struny z góry na dół,ale sądziłem że takie rzeczy wiadomo.
Na 10 kanale zmienia sie patterny jeśli ktos nie wie:) ot taka podpowiedź .
Ale kanał 16 sty otwiera nowe możliwosci ;)
Pozdrawiam
Sixtus...
Jasne jest to wygodniejsze gdyz mozna zagrac np powolne uderzenie w struny z góry na dół,ale sądziłem że takie rzeczy wiadomo.
Na 10 kanale zmienia sie patterny jeśli ktos nie wie:) ot taka podpowiedź .
Ale kanał 16 sty otwiera nowe możliwosci ;)
Pozdrawiam
...******
Jak widac, nie wiadomo...wiec JM nawet nie wiedzial,ze to swietny instrument:)
Sixtus
Jak widac, nie wiadomo...wiec JM nawet nie wiedzial,ze to swietny instrument:)
Sixtus