Blue Sky MediaDesk 2.1 - opinie
- mlodyGrzesiek
witam
chcialbym uslyszec (zobaczyc:)) Wasze opinie na temat tego malego systemy odsluchowego wyposazonego w subwoofer.
jakie sa Wasze wrazenia z pracy na tym sprzecie i jak byscie go ocenili?
pozdrawiam
mlodyGrzesiek
www.10.waw.pl
chcialbym uslyszec (zobaczyc:)) Wasze opinie na temat tego malego systemy odsluchowego wyposazonego w subwoofer.
jakie sa Wasze wrazenia z pracy na tym sprzecie i jak byscie go ocenili?
pozdrawiam
mlodyGrzesiek
www.10.waw.pl
Re: Blue Sky MediaDesk 2.1 - opinie
BS MD to zestawik wart polecenia do domowych studiów. Można mieć do niego zastrzeżenia co do "zbyt ładnego" brzmienia - lecz zastrzeżenia tego typu można mieć do wszystkiego: od kibla zacząwszy a na trąbce skończywszy. Ja mam ten zestaw i jestem z niego bardzo zadowolony. Ważne jest by nie przesadzić z basem i ustawić jego poziom rzetelnie: czyli nie pod kątem tego co mi się wydaje fajne, lecz z troską o wyrównanie pasm basowego z satelicką resztą. Wtedy BS MD grają naprawdę rzetelnie i oskarżenia o "uśmiech dyskoteki" są wtedy nieuzasadnione. Obudowy zamknięte sprawują się świetnie - nic się nie muli przy biurku (montaż koniecznie na statywach) a selektywność jest baaaardzo przyzwoita. Z wad: czasem coś ( po ponad roku użytkowania ) się odzywa w tweeterze przy mocniejszym graniu. NIe zawsze ale coś tam dzwoni. Jak się nastepnym razem odezwie to rozrkręcę i sprawdzę kto zacz....
Generalnie - polecam.
Generalnie - polecam.
przed użyciem programu zapoznaj się treścią instrukcji załączonej do opakowania bądź skonsultuj się z producentem lub dystrybutorem oprogramowania...
Mac Pro, Logic Pro X i trochę klawiszy :)
- mlodyGrzesiek
Generalnie - polecam....
heh, przyznam ze ja tez jestem z tego systemu b.zadowolony (mam od jakiegos miesiaca i chcialem poznac jakieg "cudze" opinie na temat:))
co do basu to zgadzam sie w stu procentach, latwo jest przekrecic za bardzo tylko dlatego ze "tak fajnie dudni":)
no i na pewno graja duzo powazniej niz wygladaja:)
i to mnie ucieszylo przy pierwszym odsluchu:)
- mlodyGrzesiek
Generalnie - polecam....
heh, przyznam ze ja tez jestem z tego systemu b.zadowolony (mam od jakiegos miesiaca i chcialem poznac jakieg "cudze" opinie na temat:))
co do basu to zgadzam sie w stu procentach, latwo jest przekrecic za bardzo tylko dlatego ze "tak fajnie dudni":)
no i na pewno graja duzo powazniej niz wygladaja:)
i to mnie ucieszylo przy pierwszym odsluchu:)
pozdrawiam
mlodyGrzesiek
www.10.waw.pl
"tak fajnie dudni":)
============
Nawet w cudzysłowiu nie zgadzam się z tą tezą. Subowofer BSMD nie dudni. To go właśnie odróznia od całej reszty popularnych subów zbudowanych w oparciu o układ bassreflex. Tu basu moze byc za dużo lub za mało, ale on nigdy nie jest dudniący. Jest zawsze precyzyjny i nie rozlazły.
============
Nawet w cudzysłowiu nie zgadzam się z tą tezą. Subowofer BSMD nie dudni. To go właśnie odróznia od całej reszty popularnych subów zbudowanych w oparciu o układ bassreflex. Tu basu moze byc za dużo lub za mało, ale on nigdy nie jest dudniący. Jest zawsze precyzyjny i nie rozlazły.
przed użyciem programu zapoznaj się treścią instrukcji załączonej do opakowania bądź skonsultuj się z producentem lub dystrybutorem oprogramowania...
ponadto moim zdaniem NIC ni emoże fajie dudnic. Dudnić może coś tylko niefajnie...chociaż fajnie to mogłyby dudnić.....dudy? Dobra,
tylko żartowałem

- mlodyGrzesiek
...ponadto moim zdaniem NIC ni emoże fajie dudnic. Dudnić może coś tylko niefajnie...chociaż fajnie to mogłyby dudnić.....dudy? Dobra,
tylko żartowałem...
no dobra, zle sie wyrazilem:)
niech bedzie:
"ma fajne tąpniecie":))))

no dobra, zle sie wyrazilem:)
niech bedzie:
"ma fajne tąpniecie":))))
Czy mógłby ktoś jeszcze wypowiedzieć się na temat tego sprzętu?
Pytam, gdyż zastanawiam się nad zakupem tych odsłuchów (cena to niecałe 2000zl :) ).
Do dyspozycji mam około 2500zl - czy w tym przedziale cenowym, to najlepsze rozwiązanie? Przeczytałem wszystkie wątki na forum odnośnie monitorów bliskiego pola, więc proszę o nieodsyłanie mnie do wyszukiwarki ;) Pytam o Blue Sky Mediadesk, gdyż na ich temat jest tutaj bardzo mało opinii.
mlodyGrzesiek, a Ty co sądzisz o tych monitorach po dłuższym czasie użytkowania?
Pytam, gdyż zastanawiam się nad zakupem tych odsłuchów (cena to niecałe 2000zl :) ).
Do dyspozycji mam około 2500zl - czy w tym przedziale cenowym, to najlepsze rozwiązanie? Przeczytałem wszystkie wątki na forum odnośnie monitorów bliskiego pola, więc proszę o nieodsyłanie mnie do wyszukiwarki ;) Pytam o Blue Sky Mediadesk, gdyż na ich temat jest tutaj bardzo mało opinii.
mlodyGrzesiek, a Ty co sądzisz o tych monitorach po dłuższym czasie użytkowania?
- mlodyGrzesiek
mlodyGrzesiek, a Ty co sądzisz o tych monitorach po dłuższym czasie użytkowania?...
u nas bardzo dobrze, znamy sie coraz lepiej i widze przed nami swietlana przyszlosc:)))
a powaznie: caly czas jestem b.zadowolony:) rzetelne narzedzie...
pozdrawiam