Komputer zamiast kamery pogłosowej?
Witam
Prosze o pomoc w następującym problemie:
Razem ze znajomymi grywam na różnego rodzaju imprezach, lecz na ostatniej padła nam kamera pogłosowa, serwisan stwerdził że do odebrania będzie w przyszły poniedziałek i ani dnia wcześniej, a na sobote mamy juz zaplanowana impreze.
I właśnie stąd moje pytanie:
Czy istnieje jakiś program który emulował by działanie kamery pogłosowej (tzn. wpinam kabel insert'owy do mixera, jeden kabelek na wyjście z karty muzycznej, drugi do mica albo line in a komputer dodaje mi pogłos (echo) w czasie rzeczywistym). Dodam tylko że nie posiadam jakiejś specjalistycznej karty muzycznej...
Z góry dziekuje za wszystkie odpowiedzi.
Prosze o pomoc w następującym problemie:
Razem ze znajomymi grywam na różnego rodzaju imprezach, lecz na ostatniej padła nam kamera pogłosowa, serwisan stwerdził że do odebrania będzie w przyszły poniedziałek i ani dnia wcześniej, a na sobote mamy juz zaplanowana impreze.
I właśnie stąd moje pytanie:
Czy istnieje jakiś program który emulował by działanie kamery pogłosowej (tzn. wpinam kabel insert'owy do mixera, jeden kabelek na wyjście z karty muzycznej, drugi do mica albo line in a komputer dodaje mi pogłos (echo) w czasie rzeczywistym). Dodam tylko że nie posiadam jakiejś specjalistycznej karty muzycznej...
Z góry dziekuje za wszystkie odpowiedzi.
Re: Komputer zamiast kamery pogłosowej?
Oczywiście, że się da, musisz tylko zakupić dość drogie oprogramowanie... Taniej wyjdzie Cię chyba nowy pogłos :)
moze jakas karta ... emu juz 4040 ma wbudowany procesor efektow ,
wiec smialo mozna ich uzywac , moze moga cos wiecej powiedziec uzytkownicy tej karty ....
a pozatym jest dosc duzo darmowych wtyczek , efektow
wiec sprawa niejest taka beznadziejna ;)
wiec smialo mozna ich uzywac , moze moga cos wiecej powiedziec uzytkownicy tej karty ....
a pozatym jest dosc duzo darmowych wtyczek , efektow
wiec sprawa niejest taka beznadziejna ;)
dość drogie oprogramowanie
Ale gdzie tam. Darmowy host vst, darmowe wtyczki i jazda. W opisanej sytuacji nawet latencja w okolicy dziesiatek milisekund nie bedzie problemem, a jezeli zdecydujemy sie tylko na delay, to nawet pomoze
Ale gdzie tam. Darmowy host vst, darmowe wtyczki i jazda. W opisanej sytuacji nawet latencja w okolicy dziesiatek milisekund nie bedzie problemem, a jezeli zdecydujemy sie tylko na delay, to nawet pomoze

Darmowy host vst, darmowe wtyczki
Albo po prostu demo Cubase SX1, chyba jeszcze jest na stronie steinberga

no ale latencja chyba jednak bedzie problemem :)
no ale latencja chyba jednak bedzie problemem :)
Do 50ms zadnym. Powyzej - moze byc, moze nie byc, zalezy od aplikowanych efektow.
Do 50ms zadnym. Powyzej - moze byc, moze nie byc, zalezy od aplikowanych efektow.
Darmowy host vst, darmowe wtyczki i jazda.
No tak ale hosty które udało mis ię znależć w sieci wymagają karty obsługujacej sterowniki ASIO... Moja niestety tego nie potrafi... :/
Jednak już chyba nie ma :(
No tak ale hosty które udało mis ię znależć w sieci wymagają karty obsługujacej sterowniki ASIO... Moja niestety tego nie potrafi... :/
Jednak już chyba nie ma :(
...Darmowy host vst, darmowe wtyczki i jazda.
tu , tu , i tu jakiś pogłosik.
instalujesz po kolei (nieważne jak karta) i możesz siekać kapuste
aha, pamiętaj żeby system był w miarę "czysty", powyłączaj niepotrzebne usługi, antywiry itp
tu , tu , i tu jakiś pogłosik.
instalujesz po kolei (nieważne jak karta) i możesz siekać kapuste
aha, pamiętaj żeby system był w miarę "czysty", powyłączaj niepotrzebne usługi, antywiry itp
lubie rockenrola, PGR'y i inne bajery
Dodam tylko że nie posiadam jakiejś specjalistycznej karty muzycznej...
A jaką dokładnie kartę masz
Jeżeli SBLive! czy Audigy to efekty SPRZĘTOWE REVERB, DELAY powinny zdać spokojnie egzamin bez pakowania się w hosty, karty, wirtualne pogłosy.
Co więcej taki np. SBLive! umożliwia wykorzystanie razem np. kilka efektów razem i ustawienie parametrów z osobna dla każdego efektu.
A jaką dokładnie kartę masz
Jeżeli SBLive! czy Audigy to efekty SPRZĘTOWE REVERB, DELAY powinny zdać spokojnie egzamin bez pakowania się w hosty, karty, wirtualne pogłosy.
Co więcej taki np. SBLive! umożliwia wykorzystanie razem np. kilka efektów razem i ustawienie parametrów z osobna dla każdego efektu.