Szkoła realizacji dźwięku

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
preceli
Re: Szkoła realizacji dźwięku

Post autor: preceli » piątek 05 maja 2006, 18:52

...A czy przypadkiem to nie jest odgrzewanie starego kotleta :P?

Teraz są systemy 7.1, a 5.1 odchodzą w odstawkę. Oczywiście jak się rynek nasyci tanim szajsem, jaki teraz jest do kupienia w marketach ;).

nie no oczywiście 5.1 to ameryka i w ogóle, ALE......

nie chodziło mi o jakiś tam zakichany system.

Filmy, jak do tej pory, to raczej montowałem natomiast ich miksowanie to byłaby na wskroś nowa jakość. Muszę się zastanowić - maturę mam, jakaś kasa też by się może znalazła
[addsig]
Wiedza zawsze ileś tam kosztuje, głupoty i niewiedzy nie da się oszacować.

mnem

Post autor: mnem » piątek 05 maja 2006, 19:02

......A czy przypadkiem to nie jest odgrzewanie starego kotleta :P?

Teraz są systemy 7.1, a 5.1 odchodzą w odstawkę. Oczywiście jak się rynek nasyci tanim szajsem, jaki teraz jest do kupienia w marketach ;).

Filmy, jak do tej pory, to raczej montowałem natomiast ich miksowanie to byłaby na wskroś nowa jakość. Muszę się zastanowić - maturę mam, jakaś kasa też by się może znalazła

...

Zdaje się na placu zamkowym jest porządna szkoła realizacji dźwięku (ZDZ). Mój kolega tam uczęszcza i jest zadowolony.

Awatar użytkownika
preceli

Post autor: preceli » piątek 05 maja 2006, 19:08

...Zdaje się na placu zamkowym jest porządna szkoła realizacji dźwięku (ZDZ). Mój kolega tam uczęszcza i jest zadowolony. ...

Chodzi Ci o Plac Zamkowy w tzw. stolicy?

Awatar użytkownika
peak

Post autor: peak » piątek 05 maja 2006, 20:43

W tej chwili otwierają licencjat reżyserii dźwięku na AM w Bydgoszczy - wykładowcy częściowo z AMFC z Warszawy. Egzamin wstępny niby podobny ale pewnie będzie łatwiej.

[URL=http://dziecineo.prv.pl/Nie dzieciom neo!][/URL]

xeper

Post autor: xeper » sobota 06 maja 2006, 07:37

Dlaczego mówił, że chu...o? Mówił, że wiele obiecują, a mało z tego jest prawdą.. Na zajęcia z filmu jako tako profesorzy przygotowani, ale zajęcia realizacji - całkowity freestyle :D spóźniają sie profesorowie po kilkadziesiat minut nawet...wiekszosc sprzetu w tym studio jest niepodłączone - stoi chyba dla wystawy.. w dodatku jeszcze ile biorą za miesiac przy takiej organizacji... :/ jak ktoś dobrze wyżej napisał - żenada...

Awatar użytkownika
PSP
Kontakt:

Post autor: PSP » sobota 06 maja 2006, 08:00

http://www.eis.com.pl/virtual/article.php?sid=1514

tam raczej trzymaja poziom

Antoni

Awatar użytkownika
tomak

Post autor: tomak » sobota 06 maja 2006, 17:42

......A czy przypadkiem to nie jest odgrzewanie starego kotleta :P?

...

W zadną odstawke, 5.1 jest najbardziej powszechnym systmem dzwięku do filmu a jesli nawet mamy doi czynienia z systemem 6.1 czyli Dolby Digital EX to jest to dodatkowy kanał tylni srodkowy zakodowany matrycowo w dwoch tylnich, co zasadniczo nie zmienia spoobu miksu. Dolby Digital 5.1 czy 6.1 technologicznie jest stosunkowo tanim (jak na film) sposobem na robienie kopi dzwiekowych. Zmiksowany dziwek koduje sie do AC3 na dysk magnetoptyczny a nastepnie z niego robi negatyw tonu. Dzwiek w postaci optycznej jest zawarty pomiedzy perforacjami tasmy filmowej i stamtad odtwarzany przeg głowice Dolby i dekodowany na kinowe wzmacniacze.

Szkola miesci sie na terenie wytworni filmow fabularnych WFDiF na Chelmsiek i z tego co widze wykladowcami sa dzwiekowcy od filmow M. Przedpełska-Bieniek oraz Artymowicz stad pewnie nacisk na "dzwięk filmowy".

Awatar użytkownika
tomak

Post autor: tomak » sobota 06 maja 2006, 17:44

...http://www.eis.com.pl/virtual/article.php?sid=1514

tam raczej trzymaja poziom

Antoni...

tyle ze kosztuje słono a konkurs moze wygrac tylko jedna osoba a i tak duzo za to zaplaci zwazywszy jakie sa ceny w Londynie

Awatar użytkownika
preceli

Post autor: preceli » sobota 06 maja 2006, 20:16

...tyle ze kosztuje słono a konkurs moze wygrac tylko jedna osoba a i tak duzo za to zaplaci zwazywszy jakie sa ceny w Londynie...

Zapłaci dokładnie tyle, ile kosztuje samo przeżycie jednego roku w Londynie. A to stanowi jakiś gówniany ułamek z sumy jaką normalnie trzeba wybecalować za ten kurs! Za kurs, który (jak z moich rachunków wynika) ukończyły raptem 2 osoby w naszym 30 mln kraju.

Żesz qrczę, ja za stary już jestem, ale młodszym to się naprawdę czasem dziwię . Nie chcę być złośliwy, ale "ośla darmocha" już na wskroś chyba wyprała mózgi co niektórym.
[addsig]

Awatar użytkownika
tomak

Post autor: tomak » sobota 06 maja 2006, 20:49

......tyle ze kosztuje słono a konkurs moze wygrac tylko jedna osoba a i tak duzo za to zaplaci zwazywszy jakie sa ceny w Londynie...

Nie chcę być złośliwy, ale "ośla darmocha" już na wskroś chyba wyprała mózgi co niektórym.

...

Nie do konca wiem jak sie do tego odnieść ale

to ze jak kogos stac na ten kurs jasne ze bedzie go stać na rok zycia w Londynie

tyle ze jak kogos nie stac i nawet wygra konkurs to utrzymac sie w Londynie bedzie mu cięzko.

i nie rozumiem co ma do tego crackowany soft.

A zeby nie bylo mam normalne studio i pracuje na legalnie zakupinym sprzecie i sofcie..

ODPOWIEDZ