Zacznę od tego, że nie wiem w jakim dziale pytanie umieścić, ciężko określić czy w ogóle któryś dział pasuje do tego pytania. Więc:
Własnie jestem w trakcie egzaminów maturalnych. Od 2 lat zajmuję się nagrywaniem utworów itd. w domu, uzywam programu Cubase SX 2. Rozwijam się, zyskuję doświadczenie, ale chciałbym skonczyc studia, po których mógłbym znaleźć pracę w studio nagraniowym. Myślę o Realizacji Dźwięku. Zastanawiam się nad tą opcją http://www.afit.edu.pl - z tym, ze jest to szkoła prywatna, droga i nie wiem jak w ogóle tam jest.. Co sadzicie w ogóle o moim pomyśle? Czy ja moze nie mam co się łudzić, może powinienem sobie odpuscić? Czy w ogóle studia nagraniowe potrzebują pracowników? Czy już tylko prywatne pozostały..
pozdrawiam
Xeper
Szkoła realizacji dźwięku
Re: Szkoła realizacji dźwięku
Czyli to nawet nie licencjat..
Mam prosbe.. jesli znacie poleccie jakies szkoly w ktorych jest realizacja dźwieku.. dzieki z gory.. gadalem ze znajomym pred chwila. Okazalo sie, ze tam jest kiepsko (w tym co dawalem linka u gory), wiec musza szukac innej szkoly
pozdr.
pozdr.
...Mam prosbe.. jesli znacie poleccie jakies szkoly w ktorych jest realizacja dźwieku.. dzieki z gory.. gadalem ze znajomym pred chwila. Okazalo sie, ze tam jest kiepsko (w tym co dawalem linka u gory), wiec musza szukac innej szkoly
pozdr....
FAQ - > Szkoły i kursy realizacji dźwięku
[addsig]
pozdr....
FAQ - > Szkoły i kursy realizacji dźwięku
[addsig]
Wojciech Chabinka - sekretarz redakcji EiS
..gadalem ze znajomym pred chwila. Okazalo sie, ze tam jest kiepsko (w tym co dawalem linka u gory)..
Z ciekawości zapytam - dlaczego?
Z ciekawości zapytam - dlaczego?
.....gadalem ze znajomym pred chwila. Okazalo sie, ze tam jest kiepsko (w tym co dawalem linka u gory)..
Z ciekawości zapytam - dlaczego?...
Cóż, wystarczy rzucić okiem na kadrę nauczycielską - tylko jeden doktor, reszta nawet nie ma magistra :).
Z ciekawości zapytam - dlaczego?...
Cóż, wystarczy rzucić okiem na kadrę nauczycielską - tylko jeden doktor, reszta nawet nie ma magistra :).
....Cóż, wystarczy rzucić okiem na kadrę nauczycielską - tylko jeden doktor, reszta nawet nie ma magistra :)...
Osobiście akurat nad tym bym nie rozpaczał. Widzę natomiast inne perełki
Popatrzmy:
Realizacja dźwięku - specjalność
- News
Rozumiem, że chodzi chyba o podcast
- Plenerowe nagrania dźwiękowe w różnych warunkach akustycznych
A nie aby atmosferycznych
- Realizacja nagrań muzycznych (w tym hip hop)
To zwaliło mnie z nóg - czyli jest jednak coś naprawdę wyjątkowego w tym hip-hopie
- Przetwarzanie dźwięku: kompresja, equalizacja
Bez komentarza w temacie "przetwarzanie"
- Użycie pogłosów przy miksowaniu dźwięku
A nie aby zastosowanie lub sposób użycia?
- Miksowanie filmów oraz muzyki w systemie surround 5.1
No, to może być ciekawe. Też chętnie "zmiksowałbym" jakiś film, ale za kiego nie wiem jak się to robi. Z muzyką jakoś mi idzie
Khmm... żenada?
[addsig]
Osobiście akurat nad tym bym nie rozpaczał. Widzę natomiast inne perełki

Popatrzmy:
Realizacja dźwięku - specjalność
- News
Rozumiem, że chodzi chyba o podcast
- Plenerowe nagrania dźwiękowe w różnych warunkach akustycznych
A nie aby atmosferycznych

- Realizacja nagrań muzycznych (w tym hip hop)
To zwaliło mnie z nóg - czyli jest jednak coś naprawdę wyjątkowego w tym hip-hopie

- Przetwarzanie dźwięku: kompresja, equalizacja
Bez komentarza w temacie "przetwarzanie"
- Użycie pogłosów przy miksowaniu dźwięku
A nie aby zastosowanie lub sposób użycia?
No, to może być ciekawe. Też chętnie "zmiksowałbym" jakiś film, ale za kiego nie wiem jak się to robi. Z muzyką jakoś mi idzie

Khmm... żenada?

[addsig]
Wiedza zawsze ileś tam kosztuje, głupoty i niewiedzy nie da się oszacować.
Khmm... żenada?
...
A czy przypadkiem to nie jest odgrzewanie starego kotleta :P?
Teraz są systemy 7.1, a 5.1 odchodzą w odstawkę. Oczywiście jak się rynek nasyci tanim szajsem, jaki teraz jest do kupienia w marketach ;).
nie no oczywiście 5.1 to ameryka i w ogóle, ALE...

Khmm... żenada?

...
A czy przypadkiem to nie jest odgrzewanie starego kotleta :P?
Teraz są systemy 7.1, a 5.1 odchodzą w odstawkę. Oczywiście jak się rynek nasyci tanim szajsem, jaki teraz jest do kupienia w marketach ;).
nie no oczywiście 5.1 to ameryka i w ogóle, ALE...