Podział długiego utworu na kawałki w Nero?

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
CM
Podział długiego utworu na kawałki w Nero?

Post autor: CM » wtorek 02 maja 2006, 22:49

Witam.

Mam slad - utwór, który trwa kilkadziesiąt minut. Utwór ten jest ciągły, ale skłąda się z kilku mniejszych fragmentów. Zależy mi na tym, aby te fragmenty odtwarzacz CD albo program typu WINAMP widzial jako osobne tracki.

Utwór ma sie odtwarzac niezmiennie a w pewnych momentach maja wyskakiwac poszczególne numery na odtwarzaczu, tak aby można bylo szybko ustawic sobie dany numer i odtworzyc utwór z danego miejsca.

Testuję program Samplitude (jestem zainteresowany kumpnem) więc nie wiem czy robi sie coś takiego w Samplitudzie czy w programie do wypalania?

Posiadam Nero..prosze o porady.
eee tamm

Awatar użytkownika
mlodyGrzesiek

Re: Podział długiego utworu na kawałki w Nero?

Post autor: mlodyGrzesiek » środa 03 maja 2006, 09:12

Posiadam Nero..prosze o porady....

w Nero bez problemu to zrobisz..

w oknie wyboru plikow do wypalenia zaznaczasz plik i wybierasz: "properties". wybierasz zakladke: "indexes, limits, split",

wyswietli sie widmo pliku i wybierasz momenty w ktorych ma rozciac track..

pozdrawiam

CM

Post autor: CM » środa 03 maja 2006, 10:07

...

w Nero bez problemu to zrobisz..

w oknie wyboru plikow do wypalenia zaznaczasz plik i wybierasz: "properties". wybierasz zakladke: "indexes, limits, split",

wyswietli sie widmo pliku i wybierasz momenty w ktorych ma rozciac track..

pozdrawiam

...

dzieki za radę...mam dodatkowe pytania...czy nie będzie jakichś tzrasków czy pierdnięc w momencie przecięcia tracku? Czy trzeba rownież w Nero zaznaczyc funkcje "wylącz przerwy między plikami audio" ?

eee tamm

CM

Post autor: CM » środa 03 maja 2006, 10:27

Czy trzeba rownież w Nero zaznaczyc funkcje "wylącz przerwy między plikami audio" ?

...

ehhh..nie myśle- przecież mam jedną długą ścieżke ;)
eee tamm

Awatar użytkownika
oneman

Post autor: oneman » środa 03 maja 2006, 14:30

.Testuję program Samplitude (jestem zainteresowany kumpnem) więc nie wiem czy robi sie coś takiego w Samplitudzie czy w programie do wypalania?

Samplitude jest wrecz kombajnem jesli chodzi o przygotowanie pliku do wypalenia. Oczywiscie robi to o co pytasz w sposob doskonaly. Nie ma potrzeby przechodzic z tak zaawansowanego softu jak Samplitude do Nero. Przetestuj Samplitude i odkryj jego funkcje - nie zapominaj o manualu, jest klarownie napisany.

ODPOWIEDZ