Jaki driver (gwizdek) do OHM RW3?

Tu zajmujemy się sprawami tyczącymi się urządzeń stosowanych przy nagłośnieniach imprez.
misiekbielsko
Jaki driver (gwizdek) do OHM RW3?

Post autor: misiekbielsko » środa 03 maja 2006, 13:00

Drodzy koledzy. Mam nastepujace pytanie. Mianowicie spaliły mi sie gwizdki w kolumnach OHM RW3 (15''+driver 250W 8Ohm) i moje pytanie jest takie jakie drivery zakupic do wymiany i czy moge je sam wymienic czy to jest bardziej skomplikowana czynnosc wymagajaca wiekszej wiedzy (jak to wyglada??) Pozdrawiam

misiekbielsko

Re: Jaki driver (gwizdek) do OHM RW3?

Post autor: misiekbielsko » piątek 05 maja 2006, 12:45

...Drodzy koledzy. Mam nastepujace pytanie. Mianowicie spaliły mi sie gwizdki w kolumnach OHM RW3 (15''+driver 250W 8Ohm) i moje pytanie jest takie jakie drivery zakupic do wymiany i czy moge je sam wymienic czy to jest bardziej skomplikowana czynnosc wymagajaca wiekszej wiedzy (jak to wyglada??) Pozdrawiam ...

Chyba nikt mi nie pomoze??

Awatar użytkownika
stasiekm

Post autor: stasiekm » piątek 05 maja 2006, 18:33

najlepszym moim zdaniem wyjsciem z sytuacji jest zakupienie zestawu naprawczego do tego drivera -model powinien być podany na obudowie drivera ew sprawdzisz u importera lub dystrybutora podajac dokladny model paczki

w przypadku oryginalnych zestawów naprawczych wymiana jest bezproblemowa -rozkręczasz driver, wyjmujesz stary, wkladasz nowy -centruje sie zwykle samo

misiekbielsko

Post autor: misiekbielsko » piątek 05 maja 2006, 23:36

...najlepszym moim zdaniem wyjsciem z sytuacji jest zakupienie zestawu naprawczego do tego drivera -model powinien być podany na obudowie drivera ew sprawdzisz u importera lub dystrybutora podajac dokladny model paczki

w przypadku oryginalnych zestawów naprawczych wymiana jest bezproblemowa -rozkręczasz driver, wyjmujesz stary, wkladasz nowy -centruje sie zwykle samo...

A jesli nie znajde takie zestawu to jaki to powinien byc gwizdek?? Jaka moc powinien miec i jakie firmy polecacie??

wavesound

Post autor: wavesound » czwartek 11 maja 2006, 02:08

......Drodzy koledzy. Mam nastepujace pytanie. Mianowicie spaliły mi sie gwizdki w kolumnach OHM RW3 (15''+driver 250W 8Ohm) i moje pytanie jest takie jakie drivery zakupic do wymiany i czy moge je sam wymienic czy to jest bardziej skomplikowana czynnosc wymagajaca wiekszej wiedzy (jak to wyglada??) Pozdrawiam ...

Chyba nikt mi nie pomoze?? ...

W kolumnach OHM serii RW instalowane były soprany FORM FOCUS - czyli nasze polskie TONSILE - tylko pod nazwą eksportową dla OHM. Zestawy naprawcze są nieosiągalne (wiem bo fabrykę w której produkowano te kolumny mam 6 km od domu). Jedyne rozwiązanie to zakup nowych na allegro do kupienia za ok. 70 zł/ szt tylko że z inną tubą, ale ona się odkręca i można wymienić sam wzbudnik.

pozdrawiam

misiekbielsko

Post autor: misiekbielsko » piątek 12 maja 2006, 23:06

W kolumnach OHM serii RW instalowane były soprany FORM FOCUS - czyli nasze polskie TONSILE - tylko pod nazwą eksportową dla OHM. Zestawy naprawcze są nieosiągalne (wiem bo fabrykę w której produkowano te kolumny mam 6 km od domu). Jedyne rozwiązanie to zakup nowych na allegro do kupienia za ok. 70 zł/ szt tylko że z inną tubą, ale ona się odkręca i można wymienić sam wzbudnik.

pozdrawiam...

A jaki konkretnie wybrac bo jest tak duzy wybor... a na samej budowie kolumny sie za bardzo nie znam. I jaka moc powinien miec?? Pozdrawiam

ODPOWIEDZ