witam dopiero zaczynam z midi i stad mam pytanie. przesiadlem sie na cubasa i chce przez niego nagrac sekwencje perkusji (werbli) z reki przy uzyciu padow. ustawiam nagrywanie cykliczne wlanczam metronom. ustawiam tempo projektu na np. 94, wlanczam nagrywanie i tu pojawia sie pytanie.
chce uciac to po 4 werbalch zeby to potem zapetlic i dograc pozostale slady. skad mam wiedzeic ze wlansnie w tym momencie mam zastopowac nagrywanie?
[addsig]
Nagrywanie w MIDI
"(...) nic nie jest tak nudne jak prawda" - Charles Bukowski
Re: Nagrywanie w MIDI
Jaki Cubase?
W SX ustawiasz "punch in" oraz "punch out" i samo "wskoczy i wyskoczy" z nagrania tam gdzie chciałeś.
pozdr
W SX ustawiasz "punch in" oraz "punch out" i samo "wskoczy i wyskoczy" z nagrania tam gdzie chciałeś.
pozdr
bębniarz
...Jaki Cubase?
pozdr...
ok. rozumiem, ale skad mam wiedziec ze dokladnie w tym momencie koncza sie dokladnie cztery takty?
pzdr
[addsig]
pozdr...
ok. rozumiem, ale skad mam wiedziec ze dokladnie w tym momencie koncza sie dokladnie cztery takty?
pzdr
[addsig]
"(...) nic nie jest tak nudne jak prawda" - Charles Bukowski
pzdr
...
Jak to skąd? Ustaw sobie linijkę w trybie bars/beats i będziesz miał takty podane na talerzu. Ponadto ośmielam się przypomnieć, że każdy szanujący się metronom (a Ty twierdzisz że go używasz) sygnalizuje początek każdego taktu silniejszym "beep-nięciem".
pozdrawiam
pzdr
...
Jak to skąd? Ustaw sobie linijkę w trybie bars/beats i będziesz miał takty podane na talerzu. Ponadto ośmielam się przypomnieć, że każdy szanujący się metronom (a Ty twierdzisz że go używasz) sygnalizuje początek każdego taktu silniejszym "beep-nięciem".
pozdrawiam
przed użyciem programu zapoznaj się treścią instrukcji załączonej do opakowania bądź skonsultuj się z producentem lub dystrybutorem oprogramowania...