Zamierzam kupić mikrofon, który wymaga zasilania Phantom +48V (+/- 4V), pobór prądu <2 mA
Zamierzam/zamierzałem także kupić kartę E-mu 1212, ale zauważyłem, że ta karta chyba nie obsłuży mikrofonu wymagającego zasilania Phantom +48V (+/- 4V). Czy dobrze zauważyłem? Co mam zrobić żeby mikrofon napewno dobrze działał?
Czy rozwiązaniem tutaj jest kupno dużo droższego E-mu 1820, czy może wystarczy E-mu 1212 i przedwzmacniacz?
Bardzo proszę o pomoc. Z góry dzięki.
Jaka karta pod mikrofon z Phantom +48V
- Lucid-dreamer
Re: Jaka karta pod mikrofon z Phantom +48V
co do ada8000 to dodatkowym plusem bedzie to ze procz osmiu preampow z phantomem zyskasz tez dodatkowo 8 wyjsc liniowych.....
- Lucid-dreamer
Zamiast kupować 1820, lepiej kupic 1212m + ADA8000 (niedawno o tym byłona forum). Można tez kupic 1212m + np. Soundcraft Compact 4 i wyjdzie taniej, ale 2 kanałowo.
...
Chciałbym zadbać o dobrą jakość nagrywania tym mikrofonem, który kupię. Może w takim przypadku lepiej byłoby kupić E-mu 1212 i Behringer Ultravoice digital VX2496?
A może zaproponujesz coś pomiędzy ADA8000, a Soundcraft Compact 4? powiedzmy coś w okolicach 700 zł...
...
Chciałbym zadbać o dobrą jakość nagrywania tym mikrofonem, który kupię. Może w takim przypadku lepiej byłoby kupić E-mu 1212 i Behringer Ultravoice digital VX2496?
A może zaproponujesz coś pomiędzy ADA8000, a Soundcraft Compact 4? powiedzmy coś w okolicach 700 zł...
Jeśli nie potrzebujesz kilku wejść/wyjść, z powodzeniem wystarczy Compact4. Przy okazji dostaniesz wzmacniacz słuchawkowy z gałką, trochę inkszej gałkologi też i ładną, niebieską diodę. Możesz też cośtam sobie do niego podłączyć także, jakbyś chciał, a przedwzmacniacze nawet dobre całkiem są niezłe.
Jeśli nie potrzebujesz kilku wejść/wyjść, z powodzeniem wystarczy Compact4. Przy okazji dostaniesz wzmacniacz słuchawkowy z gałką, trochę inkszej gałkologi też i ładną, niebieską diodę. Możesz też cośtam sobie do niego podłączyć także, jakbyś chciał, a przedwzmacniacze nawet dobre całkiem są niezłe.
...phi...