Antares Autotune4 - jak obsłużyć?

Dział dla początkujących adeptów sztuki realizacji. Nie krępuj się zwrócić ze swoją sprawą, nic nie jest proste a ta dziedzina już szczególnie.
Awatar użytkownika
Jupik
Antares Autotune4 - jak obsłużyć?

Post autor: Jupik » piątek 21 kwie 2006, 16:12

Witam wszystkich! Posiadam wtyczke programową antares autotune 4, nigdy do tad nie rejestrowałem lini vokalnych- przyszła pora na to! Chciałbym pozyskac informacje od tych ktorzy znają obsługe tej wtyczki! Konkretnym zamierzeniem jest poprostu dokładne zestrojenie vokalu- wystepuja delikatne fałsze! Jestem poczatkujacym realizatorem dlatego prosze o dokładne instrukcje!

Z góry dziekuje za wszystkie pomocne odpowiedzi!

Awatar użytkownika
netes

Re: Antares Autotune4 - jak obsłużyć?

Post autor: netes » piątek 21 kwie 2006, 16:31

Poczytaj manual, tam jest najwięcej informacji...
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Jupik

Post autor: Jupik » piątek 21 kwie 2006, 17:00

...Poczytaj manual, tam jest najwięcej informacji......

Hmm... tak zagladnołem własnie do tej instrukcji! Tylko mam problem! By to wszystko zrozumiec musiałbym znac perfect angielski- a nie znam! Ma ktos moze manual do tej wtyczki w jezyku polskim?

PKedzia

Post autor: PKedzia » piątek 21 kwie 2006, 19:59

......Poczytaj manual, tam jest najwięcej informacji......

Hmm... tak zagladnołem własnie do tej instrukcji! Tylko mam problem! By to wszystko zrozumiec musiałbym znac perfect angielski- a nie znam! Ma ktos moze manual do tej wtyczki w jezyku polskim? ...

dystrybutor u którego kupowałes powinien rozwiązać problem.
Muzyka + saksofon = wielka pasja

j.bravo

Post autor: j.bravo » sobota 22 kwie 2006, 00:29

...Witam wszystkich! Posiadam wtyczke programową antares autotune 4, nigdy do tad nie rejestrowałem lini vokalnych- przyszła pora na to!...

Zdanie miesiąca!!!
Jestem przystojny i młody

Awatar użytkownika
Jupik

Post autor: Jupik » sobota 22 kwie 2006, 11:44

Zdanie miesiąca!!!...

Widze ze na tym forum rzeczywiscie mozna pozyskac wiele rad od specjalistow! Heh ludzie takie pomocne rady na nic sie tutaj zdaja, jedynie zasmiecacie forum - banda idiotow decydentow! Myslałem ze reprezentujecie jakis poziom- a tu nic -sztampa zenada!

Jesli ktos ma jeszcze jakies wskazowki co do uzywania auto tune'a prosze podzielic sie informacjami- a tym z bezsensownymi odpowiedziami typu "zdanie miesiąca" podziekuje!

richtig

Post autor: richtig » sobota 22 kwie 2006, 12:03

Widze ze na tym forum rzeczywiscie mozna pozyskac wiele rad od specjalistow! Heh ludzie takie pomocne rady na nic sie tutaj zdaja, jedynie zasmiecacie forum - banda idiotow decydentow! Myslałem ze reprezentujecie jakis poziom- a tu nic -sztampa zenada!

Jesli ktos ma jeszcze jakies wskazowki co do uzywania auto tune'a prosze podzielic sie informacjami- a tym z bezsensownymi odpowiedziami typu "zdanie miesiąca" podziekuje!...

Taka reakcja ludzi na forum jest moim zdaniem spowodowana dość dużym prawdopodobieństwem co do Twojego lenistwa oraz małym prawdopodobieństwem legalności programu. Więc nie dziw się takiemu traktowaniu.
www.myspace.com/pchelki

Awatar użytkownika
JoachimK
Kontakt:

Post autor: JoachimK » sobota 22 kwie 2006, 12:35

Jesli ktos ma jeszcze jakies wskazowki co do uzywania auto tune'a prosze podzielic sie informacjami- a tym z bezsensownymi odpowiedziami typu "zdanie miesiąca" podziekuje!...

Prosze bardzo:

Unikam Autotune, jesli sie da. Od paru lat wielu osobom wydaje sie obowiazkiem uzycie tego narzedzia, co swiadczy o poziomie solistow, jak i realizatorow. To jest chore.

Osobiscie stosuje prawie wylacznie mod graficzny. Im gorzej ktos spiewa, tym czesciej trzeba graf "przerysowac", bowiem formanty sprawiaja wrazenie ciaglej intonacji. Jesli ktos bardzo zle spiewa, Autotune IMHO nie pomoze (widze juz bardziej inne rozwiazania wtedy). Z instrumentami zazwyczaj bywa latwiej - ale to chyba oczywiste, dlaczego.

Ze wzgledu na debilnie maly interfejs graficzny bardzo zle pracuje mi sie na dluzszych fragmentach sladu (a moze to jest celowy zabieg producenta?) dlatego niekiedy nawet pracuje na fragmentach jednej, dwoch nut.

Jezeli chce cos sprawdzic, i wlaczam wtyczke na automacie, stosuje dlugi czas reakcji, zeby strojenie nastepowalo po ustabilizowaniu sie dzwieku (wtedy dobrze jest dobrac skale).

Odnosze wrazenie ze windowsowe rownorzedne wersje 4.39 w wersji DX i VST sa rozne, tzn. VST lepiej sobie radzi z niektorymi przypadkami, zreszta co ciekawe, instalator tej wersji jest 2x wiekszy. Ciekawe dlaczego?

A co do Twojego oburzenia - zaczynasz dopiero przygode z wokalem i od razu Autotune? Moze jednak zejdz na ziemie, wez mikrofon i staraj sie nagrac bez jakiejkolwiek edycji tak, aby bylo dobrze.
Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!

Awatar użytkownika
netes

Post autor: netes » sobota 22 kwie 2006, 12:52

Zanim cokolwiek napiszesz zastanów się 2 razy, bo nawet nie zdajesz sobie sprawy, kto pisze na tym forum. Twoje zachowanie przypomina obrażonego dzieciaka, które nie dostało od rodziców tego czego chciało... A umiejętność konwersacji to bardzo ważna rzecz, widać jednak, że rozmawiać nie potrafisz, i zastanów się kto tu jest "idiota decydentem"...
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
netes

Post autor: netes » sobota 22 kwie 2006, 12:54

PS. PKedzia udzielił Ci bardzo pomocnej informacji... czytać też nie umiesz?
Pozdrawiam

ODPOWIEDZ