Łączenie interfejsów M-AUDIO FW 410

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
Szymfonia
Łączenie interfejsów M-AUDIO FW 410

Post autor: Szymfonia » wtorek 18 kwie 2006, 09:30

Witam,

czy ktoś może pomóc mi w następującej sprawie.

Pożyczyłem od kumpla drugi taki sam interfejs FW 410 z zamiarem połączenia dwóch modułów i uzyskania 4 wejść mikrofonowych.

System znalazł drugi FW 410 i go zainstalował. W mikserze widać UNIT 1 i UNIT 2. Nistety interfejsy można wykorzystywać pojedyńczo wybierając jeden albo drugi. Używam SONARA 2.1.

W sekwencerze daje się ustawić na wejściach right 1/2, left 1/2 oraz dla drugiego interfejsu za nazwami wejść jest (2).

W panelu sterowania mam dwa razy FW 410.

Czy możliwe jest uzysklanie 4 niezależnych śladów korzystając z wejść combo łącząc dwa inerfesjy ze sobą ?

Proszę o radę i pomoc.

Pozdrawiam
Gram na gitarze elektroakustycznej. Mam domowe studio. Używam FW 410 i Sonara 2.1. Pracuje zawodowo w zupełnie innej branzy.

Awatar użytkownika
Piotruś

Re: Łączenie interfejsów M-AUDIO FW 410

Post autor: Piotruś » wtorek 18 kwie 2006, 12:19

...Witam,

czy ktoś może pomóc mi w następującej sprawie.

Pożyczyłem od kumpla drugi taki sam interfejs FW 410 z zamiarem połączenia dwóch modułów i uzyskania 4 wejść mikrofonowych.

System znalazł drugi FW 410 i go zainstalował. W mikserze widać UNIT 1 i UNIT 2. Nistety interfejsy można wykorzystywać pojedyńczo wybierając jeden albo drugi. Używam SONARA 2.1.

W sekwencerze daje się ustawić na wejściach right 1/2, left 1/2 oraz dla drugiego interfejsu za nazwami wejść jest (2).

W panelu sterowania mam dwa razy FW 410.

Czy możliwe jest uzysklanie 4 niezależnych śladów korzystając z wejść combo łącząc dwa inerfesjy ze sobą ?

Proszę o radę i pomoc.

Pozdrawiam ...

Wg instrukcji opcja łączenia tych pudełeczek jest jeszcze nieobsługiwana. Jeszcze nie napisali odpowiednich sterowników.
www.myspace.com/piotrbanaszek

Awatar użytkownika
Szymfonia

Post autor: Szymfonia » wtorek 18 kwie 2006, 13:05

...Wg instrukcji opcja łączenia tych pudełeczek jest jeszcze nieobsługiwana. Jeszcze nie napisali odpowiednich sterowników....

Rzeczywiście instrukcja mówi o przyszłości. Mam dosyć stary sterownik. Najnowsza wersja jest z października 2005. Rozumioem, że ona również nie pomoże?

Zastanawia mnie jeszcze taki wariant, gdyby wykorzystać wyjście cyfrowe. Czy nie udało by się zwiększyć ilości wejść ?
Gram na gitarze elektroakustycznej. Mam domowe studio. Używam FW 410 i Sonara 2.1. Pracuje zawodowo w zupełnie innej branzy.

Awatar użytkownika
Szymfonia

Post autor: Szymfonia » wtorek 18 kwie 2006, 13:08

Zastanawie mnie jeszcze jedno. Do czego są wejścia w softcie oznaczone jako multi ?

ODPOWIEDZ