ProteusX - alternatywa dla PSR 730?

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Soundchaser
Re: ProteusX - alternatywa dla PSR 730?

Post autor: Soundchaser » niedziela 16 kwie 2006, 00:42

...rozumiem, że w odróżnieniu od nich - brzmienia PSR-730 powalają?

nie. czy gdzies tak napisalem? ale sa rownie srednie. sample tank np. brzmi moim zdaniem lepiej. moze to kwestia (mojego kiepskiego) gustu, albo przyzwyczajenia.

a czy to nie jest tak, że po prostu "nie powala" karta dźwiękowa, przez którą słuchasz? które próbki masz na myśli?...

jednego i drugiego slucham w takich samych warunkach (maya 44) - yamaszka powinna brzmiec teoretycznie jeszcze gorzej, bo nagrywana przez line in. chodzi mi np. o probki z testow Proteus X na e-muzyk.pl.

moze sobie darujmy straszne zarzuty, ze nie podoba mi sie brzmienie Proteus X, z mojej strony EOT. przekonuje sie coraz bardziej do Sample Tanka 2 L....

Proponuje raczej XL,L ma niewiele sampli

Soundchaser

Re: ProteusX - alternatywa dla PSR 730?

Post autor: Soundchaser » niedziela 16 kwie 2006, 00:46

......rozumiem, że w odróżnieniu od nich - brzmienia PSR-730 powalają?

nie. czy gdzies tak napisalem? ale sa rownie srednie. sample tank np. brzmi moim zdaniem lepiej. moze to kwestia (mojego kiepskiego) gustu, albo przyzwyczajenia.

a czy to nie jest tak, że po prostu "nie powala" karta dźwiękowa, przez którą słuchasz? które próbki masz na myśli?...

jednego i drugiego slucham w takich samych warunkach (maya 44) - yamaszka powinna brzmiec teoretycznie jeszcze gorzej, bo nagrywana przez line in. chodzi mi np. o probki z testow Proteus X na e-muzyk.pl.

moze sobie darujmy straszne zarzuty, ze nie podoba mi sie brzmienie Proteus X, z mojej strony EOT. przekonuje sie coraz bardziej do Sample Tanka 2 L....

Proponuje raczej XL,L ma niewiele sampli...

Jesli chodzi o East West Colossus to sample sa kapitalnej jakosci ale nie masz tam zbyt wielu presetow,Jesli chcialbys instrument do tzw wszystkiego to zainteresuj sie np Soniksynth 2,tam jest presetow od metra i sa kompatybilne z Sampletankiem 2(czyta je sampletank 2,nie na odwrot)

Pozdrawiam

ODPOWIEDZ