Witam
Chciałbym kupić mikrofon pojemnościowy, do studia. Jestem kompletnym laikiem w tych sprawach i bardzo bym prosił o pomoc w wyborze mikrofonu. Zastanawiałem się nad 4 modelami:
Shure Beta 87A
Sennheiser Evolution e865
MXL 2003
MXL 992 Mogami.
Jeśli ktokolwiek zechciałby się podzielić opinią na temat, który z tych mikrofonów będzie najbardziej odpowiedni lub doradzić inny mikrofon w cenie do 1000zł będe naprawdę bardzo wdzięczny. Mikrofon byłby używany tylko do wokalu.
Z góry dziękuje za wszelką pomoc.
Proszę o pomoc w wyborze mikrofonu
Re: Proszę o pomoc w wyborze mikrofonu
ze swojej strony polecam studio projects b1
oczywiscie jesli mowisz ze jestes lajkiem to przyda ci sie jeszcze przedwzmacniacz...
ja urzywam miksera soundcraft compact 4
oczywiscie jesli mowisz ze jestes lajkiem to przyda ci sie jeszcze przedwzmacniacz...
www.klub.agaton.pl
...ze swojej strony polecam studio projects b1
...
ale oczywiscie polecam ci urzycie wyszukiwarki... bo o tym to juz bylo hohohoh i jeszcze trocheeeee
...
ale oczywiscie polecam ci urzycie wyszukiwarki... bo o tym to juz bylo hohohoh i jeszcze trocheeeee
www.klub.agaton.pl
Ja polecam mikrofony Alphard'a. Świetne ceny

Witaj
zwróć uwagę także na produkty Rode, Np. NT1000, NT-1A, polecam także Oktave MK-319, jeżeli chcesz zaoszczędzić Np. na mikserek, to Studio Project B-1 w zupełności także może ci się sprawdzić. Ja używam Beta 58A na scenie, w studiu kilka razy na nim także wgrywałem wokal, w pewnych sytuacjach sprawdził mi się lepiej, jak pojemnik. Ale jednak zdecydowanie do studia polecamy
mikrofon pojemnościowy, maja większe możliwości, co do Sennheiser E865, fajny mikrofon, z czystym nie podbarwionym brzmieniem, jednak na scence Moj typ padł - Beta 58A
Pozdrawiam kolegę
zwróć uwagę także na produkty Rode, Np. NT1000, NT-1A, polecam także Oktave MK-319, jeżeli chcesz zaoszczędzić Np. na mikserek, to Studio Project B-1 w zupełności także może ci się sprawdzić. Ja używam Beta 58A na scenie, w studiu kilka razy na nim także wgrywałem wokal, w pewnych sytuacjach sprawdził mi się lepiej, jak pojemnik. Ale jednak zdecydowanie do studia polecamy

Pozdrawiam kolegę
sorki nie doczytalem, wspomniales Beta 87A, a mi sie ubzdural Beta 58A - dynamic !
Pozdrowko
Pozdrowko
Tez niedawno szukałem mikrofonu pojemnościowego do 1000 zł. Bardzo wiele czasu spędziłem na wyszukiwaniu informacji i probek w internecie i na wypróbowywaniu różnych mikrofonów i moj wybór padł na VIOLET BLACK KNIGHT!! Dałem za niego ok 1500zł, a więc więcej niż zamierzałem wydać ale nie mam wątpliwości że było warto.Powalił wszystkie inne na łopatki. Rode'a tez. Polecam!
www.myspace.com/piotrbanaszek
Jeżeli Violet, to polecam zdecydowanie : Dolly, ale to juz kwota oscylująca wokół 2000 zł,
http://testing.holmerup.biz/mic_pretest/
przesłuchaj sobie na spokojnie tych testów, jednak, jeżeli nie posiadasz dobrego odsłuchu, to będzie ci ciężko będzie wyłapać różnicę.
http://testing.holmerup.biz/mic_pretest/
przesłuchaj sobie na spokojnie tych testów, jednak, jeżeli nie posiadasz dobrego odsłuchu, to będzie ci ciężko będzie wyłapać różnicę.