Znając uprzejmość większości urzędników wolę pytanie zadać tutaj.
Sam nie wiem o co chodzi w tych papierach, więc poprosiłem o pomoc w rozliczeniu kogoś kto się na tym zna. Mam już wszystko wypełnione, tylko jeszcze nie złożyłem PITu w US. Co mam dokładnie zrobić jeśli chcę przekazać 1% swojego podatku. Muszę jeszcze raz wypełniać PIT, czy po prostu zanieść te papiery i na miejscu o tym poinformować. Jeśli ktoś juz tak zrobił proszę o pomoc.
pozdrowienia
Apel Fundacji "Dom Muzyka Seniora"
Re: Apel Fundacji "Dom Muzyka Seniora"
...Nikt?...
Ja odpisałem 1 % na hospocjum onkologiczne w warszawie, ale nie wiem gdzie sie to wpisuje, ksiegowa to robiła .
Ja odpisałem 1 % na hospocjum onkologiczne w warszawie, ale nie wiem gdzie sie to wpisuje, ksiegowa to robiła .
1% swojego podatku (za cały rok, a nie do zapłaty...a to często nie są te same kwoty) wpisujesz wprost w zeznanie podatkowe i o tyle właśnie Twój podatek ulegnie pomniejszeniu. W efekcie - albo zapłacisz do Urzędu mniej, albo będziesz miał większy zwrot. Zapłata tego 1% dla organizacji pożytku publicznego MUSI nastąpić przed złożeniem zeznania, a więc nie później niż 02-05-2006.
przed użyciem programu zapoznaj się treścią instrukcji załączonej do opakowania bądź skonsultuj się z producentem lub dystrybutorem oprogramowania...
...1% swojego podatku (za cały rok, a nie do zapłaty...a to często nie są te same kwoty) wpisujesz wprost w zeznanie podatkowe i o tyle właśnie Twój podatek ulegnie pomniejszeniu. W efekcie - albo zapłacisz do Urzędu mniej, albo będziesz miał większy zwrot. Zapłata tego 1% dla organizacji pożytku publicznego MUSI nastąpić przed złożeniem zeznania, a więc nie później niż 02-05-2006....
Dzięki
Dzięki
drummer