Czy takie zabezpieczenia materiału się stosuje?
I zeby było smiesznie, DOBRY materiał , Polka, ktora urodziła sie w USA . spiewa od 8 roku zycia. obecnie ma 18 ... powiem tylko ze mnie ten materiał powalił na kolana, nie słyszałem w polsce podobnych produkcji ... W USA , sa bardzo zainteresowani ta produkcja ale e toczy sie tam wojna na Adwokatów, a ze dziewczyna ma juz dosyc tego i na dodatek wszystkie prawa do materiału wiec probujemy w POLAND .
Re: Czy takie zabezpieczenia materiału się stosuje?
stad własnie Stanowcza prosba abym przygotował materiał w podobny sposob .. i Chyba to zrobie....
własnie rozmawialem z G.Piwkowskim ( człowiek od masteringu ) i przy okazji zapytałem sie czy takie rzeczy sie robi .... Bez problemu nawet czesto ,a w tym przypadku nawet powinienes to zrobic...
...stad własnie Stanowcza prosba abym przygotował materiał w podobny sposob .. i Chyba to zrobie.... ...
Ależ oczywiście. Pare razy zdarzyło mi się już otrzymać materiał demo w którym były wyciszenia po 2 minutach i nie widziałem problemu. Z tym, że to, co uchodzi w Indie Label - niekoniecznie może być mile widziane w Major Label. Zanim wyślesz - zadzwoń do wytwórni i zapytaj się czy nie będzie to stanowić problemu dla nich.
Trzymam kciuki!!!
Pozdrawiam,
Maciej R.
Ależ oczywiście. Pare razy zdarzyło mi się już otrzymać materiał demo w którym były wyciszenia po 2 minutach i nie widziałem problemu. Z tym, że to, co uchodzi w Indie Label - niekoniecznie może być mile widziane w Major Label. Zanim wyślesz - zadzwoń do wytwórni i zapytaj się czy nie będzie to stanowić problemu dla nich.
Trzymam kciuki!!!
Pozdrawiam,
Maciej R.
- zadzwoń do wytwórni i zapytaj się czy nie będzie to stanowić problemu dla nich.
...
Z calym szacunkiem ale jesli w majorsach bylby to dla nich problem to zastanowilbym sie czy chce zeby to wlasnie ONI wydawali mi material. tyle mowia o piractwie itp. wiec chyba powinni rozumiec takie sytuacje.
Skoro to taki rewelacyjny material to tym bardziej masz asa w rekawie.
pzdr
...
Z calym szacunkiem ale jesli w majorsach bylby to dla nich problem to zastanowilbym sie czy chce zeby to wlasnie ONI wydawali mi material. tyle mowia o piractwie itp. wiec chyba powinni rozumiec takie sytuacje.
Skoro to taki rewelacyjny material to tym bardziej masz asa w rekawie.
pzdr
Jeśli, ma to być zabezpieczenie przeciw piraceniu, to wydaje mi się bez sensu, biorąc pod uwagę to, że jestes debiutantem ( czy tam ona). Bo jak na razie nie masz marki, więc i nie ma na czym zarabiać. Tymbardziej teraz, kiedy gwiazdy sprzedają 15 tys płyt. Takie jest moje zdanie.
...Jeśli, ma to być zabezpieczenie przeciw piraceniu, to wydaje mi się bez sensu, biorąc pod uwagę to, że jestes debiutantem ( czy tam ona). Bo jak na razie nie masz marki, więc i nie ma na czym zarabiać. Tymbardziej teraz, kiedy gwiazdy sprzedają 15 tys płyt. Takie jest moje zdanie....
Zgadzam się.
Oczywiście jeśli chcesz się zabezpieczać Twoja sprawa, tylko za bardzo nie wiem przed czym? że wytwórnia przywłaszczy sobie materiał? Takie coś się im nie opłaca - jeśli by Cię to spotkało ze strony jakiegoś wydawcy to nic tylko zacierać łapki i do boju - jako początkujący więcej byś na odszkodowaniu zarobił niż jakby to zostało wydane za Twoją zgodą
Przed wypłynięciem materiału bokiem też nie ma co w takiej sytuacji trzęść portami, ponieważ piraci kopiują to co znane i na co ludzie czekają a nie debiutanów o których nikt nic nie wie.
Ale jeśli koniecznie chcesz jakoś materiał zabezpieczyć to Ok.
Możesz wstawić piki, przerwy, dać mp3 w słabej jakości,
możesz wysłać na kasecie magnetofonowej
tylko że stosując takie przeszkadzajki obniżasz moc i pozytywne wrażenia płynące ze słuchania świetnego jak twierdzisz materiału, walcząc z wyimaginowanym jak dla mnie zagrożeniem.
Pozdrawiam
Zgadzam się.
Oczywiście jeśli chcesz się zabezpieczać Twoja sprawa, tylko za bardzo nie wiem przed czym? że wytwórnia przywłaszczy sobie materiał? Takie coś się im nie opłaca - jeśli by Cię to spotkało ze strony jakiegoś wydawcy to nic tylko zacierać łapki i do boju - jako początkujący więcej byś na odszkodowaniu zarobił niż jakby to zostało wydane za Twoją zgodą

Przed wypłynięciem materiału bokiem też nie ma co w takiej sytuacji trzęść portami, ponieważ piraci kopiują to co znane i na co ludzie czekają a nie debiutanów o których nikt nic nie wie.
Ale jeśli koniecznie chcesz jakoś materiał zabezpieczyć to Ok.
Możesz wstawić piki, przerwy, dać mp3 w słabej jakości,
możesz wysłać na kasecie magnetofonowej

Pozdrawiam