Cubase SX - "Invalid project" po zawieszeniu systemu
Pomózcie. Pracowałem nad projektem gdy system się zawiesił (nie wykluczam ze z powodu Cubase'a) teraz gdy próbuje otworzyc projekt to przy 60% załadowania wyskakuje "Invalid project file".
Co robić? nie mam becapu tego projektu. (((((
Co robić? nie mam becapu tego projektu. (((((
Re: Cubase SX - "Invalid project" po zawieszeniu systemu
...Co robić? nie mam becapu tego projektu. (((((...
Tak? A z czego niby próbujesz go otworzyć?
Tak? A z czego niby próbujesz go otworzyć?
Sympatycznie zielonokreskowy nadworny klaun Forum EiS
......Co robić? nie mam becapu tego projektu. (((((...
Tak? A z czego niby próbujesz go otworzyć?...
Ok łapiesz mnie za słówka. Nie mam oczywiście kopii tego projektu. Czy można w jakiś alternatywny spsób otworzyć ten projekt? (przeciągnij upuść próbowałem
(
Tak? A z czego niby próbujesz go otworzyć?...
Ok łapiesz mnie za słówka. Nie mam oczywiście kopii tego projektu. Czy można w jakiś alternatywny spsób otworzyć ten projekt? (przeciągnij upuść próbowałem

Być moze system zawisił się gdy Cubase robił autosave'a na tym pliku. Użyj programu do odzyskiwania danych np. Easy Recovery. Moze uda sie odzyskać poprzednią wersję...
Świat bez muzyki byłby monofoniczny,
a tak jest wielowymiarowy.
a tak jest wielowymiarowy.
Mnie też ostanio przytrafilo się coś podobnego tyle że pod Nuendo. Rozwiązaniem okazało sie otwarcie projetu w Cubase. W Twoim przypadku
może pomoże otwarcie projektu pod Nuendo.
Powodzenia.
może pomoże otwarcie projektu pod Nuendo.
Powodzenia.
MAC G5 / 2GRAM / 2xUAD-1 / UAD-2 / Logic 9 / RME 800 / 2xMOTU HD 896 + 828mkII / HD2 Pro Tools 8 / 2x Lynx Aurora 16 / Audient ASP8024
...a każdy ma u siebie Cubase`a i Nuendo... Miałem podobny problem i zmiana nazwy projektu pomogła...
[addsig]
[addsig]
-->play your reason system<--
jesli stalo sie to przy sejwie/ autosejwie to nie masz zadnych szans na odzyskanie bo ten plik z projektem zostal juz nadpisany
chyba ze bys sie bawil jakims edytorem binarnym czy jak to tam sie zwie....
chyba ze bys sie bawil jakims edytorem binarnym czy jak to tam sie zwie....
o ile jest taka mozliwosc to skorzystaj z opcji zapisywania kopii zapasowej projektu - to jedyne wyjscie na takie sytuacja
easy recovery jest od odzysku plikow skasowanych sformatowanych ale nie nadpisanych
easy recovery jest od odzysku plikow skasowanych sformatowanych ale nie nadpisanych
...o ile jest taka mozliwosc to skorzystaj z opcji zapisywania kopii zapasowej projektu - to jedyne wyjscie na takie sytuacja
easy recovery jest od odzysku plikow skasowanych sformatowanych ale nie nadpisanych...
Juz po projekcie. zaden "binarny" błąd nie został przeze mnie odkryty w edytorze tekstowym (srednio się na tym znam) w nuendo tez nie odpalił. tak piszesz, został nadpisany.
easy recovery jest od odzysku plikow skasowanych sformatowanych ale nie nadpisanych...
Juz po projekcie. zaden "binarny" błąd nie został przeze mnie odkryty w edytorze tekstowym (srednio się na tym znam) w nuendo tez nie odpalił. tak piszesz, został nadpisany.
coz to jak to mowia po jablkach.....
mialem tak pare razy na roznych programach....choc w przypadku niektorych sam plik projektu to pol biedy(flstudio )
ale w przypadku multitrackow niestety mozesz zaczynac skladac slady z tego co jest(przerabane ale coz)
dlatego *.bak zawsze sie przyda o ile program ma taka mozliwosc(w samplitude pare razy mi to uratowalo projekty)
mialem tak pare razy na roznych programach....choc w przypadku niektorych sam plik projektu to pol biedy(flstudio )
ale w przypadku multitrackow niestety mozesz zaczynac skladac slady z tego co jest(przerabane ale coz)
dlatego *.bak zawsze sie przyda o ile program ma taka mozliwosc(w samplitude pare razy mi to uratowalo projekty)