...Mam taki problem: po wyjęciu dongla Cubase i uruchomieniu komputera bez niego, zainstalowałem Arturia Brass, który używa swojego dongla (tak kazali w instrukcji). Potem wetknąłem Cubasowego dongla w swoje miejsce - wystartował normalnie, ale znikła mi prawie cała lista VSTi, oprócz tych co są w sekwencerze i właśnie Brass. Wizyta w dialogu menadżera wtyczek i zlecona ponowna lustracja systemu nic nie dała. Czyżby groziła mi re-instalacja Cubase?
MD....
Witam!
Ja tak miałem ostatnio z Nuendo, po instalacji nowego WaveLaba.
Pomogło wywalenie ustawień Preferencji dOCUMENTS aND Settings/X/Steinberg itp. a potem Nuendo-Menu-Devices-VST Info i wskazanie własciwych folderów i aktywacja odhaczonych pluginów.
Przyznaję, że zdrowo z tym się nawojowałem, znienawidziwszy na wszelki wypadek WaveLaba za całe zamieszanie :)
czyli iLok coś tam jednak miesza...
a
Gdzie się podziały instrumenty VST w Cubase?
http://www.superstereo.pl
Re: Gdzie się podziały instrumenty VST w Cubase?
Ja tak miałem ostatnio z Nuendo, po instalacji nowego WaveLaba.
[...]czyli iLok coś tam jednak miesza...
iLok w N/WL?
iLok w N/WL?

Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!
...Ja tak miałem ostatnio z Nuendo, po instalacji nowego WaveLaba.
iLok w N/WL?
...
Jak widać kolega nie zeznaje wprost z autopsji
iLok w N/WL?

Jak widać kolega nie zeznaje wprost z autopsji

Sympatycznie zielonokreskowy nadworny klaun Forum EiS
z moich doświadczeń wynika że syncrosoft nie bardzo lubi upgrady sterowników do swoich kluczy. U mnie np. klucz do Cubase 3 nie chce współpracować z najnowszą wersją sterownika a na pierwotnej chodzi normalnie.
...Mam taki problem: po wyjęciu dongla Cubase i uruchomieniu komputera bez niego, zainstalowałem Arturia Brass, który używa swojego dongla (tak kazali w instrukcji). Potem wetknąłem Cubasowego dongla w swoje miejsce - wystartował normalnie, ale znikła mi prawie cała lista VSTi, oprócz tych co są w sekwencerze i właśnie Brass. Wizyta w dialogu menadżera wtyczek i zlecona ponowna lustracja systemu nic nie dała. Czyżby groziła mi re-instalacja Cubase?
MD....
A czy używa Pan tego samego portu dla obu kluczy?
MD....
A czy używa Pan tego samego portu dla obu kluczy?
Jestem początkującym muzykiem amatorem, mam 34 lata
A czy używa Pan tego samego portu dla obu kluczy?...
No...chyba nie, bo jak? Obydwa dongle tkwią w swoich gniazdach USB.
No...chyba nie, bo jak? Obydwa dongle tkwią w swoich gniazdach USB.
Wlasciciel studia nagraniowego Youtopia w Edmonton, Kanada, tamze mieszkajacy na stale od 1985. Od 1997 staly wspolpracownik magazynu EiS, specjalizujacy sie w testach i recenzjach hardware i software dla produkcji studyjnej.