E-mu 0404 - wada fabryczna
czy ktos z was mial z tym do czynienia? chodzi mi o samoistne kasowanie sie biosu karty (prsy przpieciach lub od ladunku elektrycznego). Mi przytrafilo sie to juz 2 razy, w sklepie powiedziano mi ze to jest taki po prostu feler. Pierwszy raz karta spieprzyla sie po tygodniu a drugi po dwoch miesiacach i sklep w ktorym kupilem sprzet zaczyna sie wywijac. Zaczynam zalowac ze nie kupilem katy Maya44...
Re: E-mu 0404 - wada fabryczna
Ja mam dwa miechy i tez nic takiego sie nie dzieje. Kupiles w jakims sklepie internetowym? Mozesz podac adres?
...kto pyta nie błądzi :-)) Niech milczę jesli nie mam nic ciekawego do powiedzenia...
zazroszcze wam... nie bede podawal namiaru na sklep ale jest to normalny skepik "nieinternetowy":) kasowanie biosu polega na tym ze wyczyscilo sie jej oprogramowanie i karta zapomniala czym tak naprawde jest, system wykrywa ja jako audigy:/ po pierwszym taki wypadku od razu mi ja wymienili na nowa a stara pojechala do siedziby emu gdzie wgrywaja oprogramowanie i karta wraca na rynek. Sam sie temu wszystkie dziwie i zastanawialem sie czy to nie czasem moja wina ale nigdy w zyciu nie uszkodzilem w ten sposob zadnej kart PCI ani plyty glownej a tu 2 razy pod rzad to samo...
ehhh emu z tego co wiem chodza tylko pod xp. Ja na tej karcie pracowalem przez meisiac,nagrywalem, mixowalem ogolnie to znam sie na sprzecie wiec prosze o jakies konkretniejsze rady:)
Mam Emu 0404 i eszystko śmiga ok pod w2k od prawie roku. Bez problemu.
A może masz jakieś przepięcia w kompie? Z czym łączysz tę kartę? Jeśli urządzenia mają rózne uziemienia, to problem może być tutaj. Dalej, dobrze jest mieć pewność, że urządzenia podłączone są do tego samego źródła zasilania, czyli chodzą z tej samej fazy.
Inna sprawa, że przy reklamacji karty, zapisałbym numery seryjne. Kolesie ze sklepu mogli ściągnąć firmwere ze stronki i sami wreć biosik emu. I możliwe, że ciągle masz tę samą, "teoretycznie wadliwą", kartę.
Pozdro!
A może masz jakieś przepięcia w kompie? Z czym łączysz tę kartę? Jeśli urządzenia mają rózne uziemienia, to problem może być tutaj. Dalej, dobrze jest mieć pewność, że urządzenia podłączone są do tego samego źródła zasilania, czyli chodzą z tej samej fazy.
Inna sprawa, że przy reklamacji karty, zapisałbym numery seryjne. Kolesie ze sklepu mogli ściągnąć firmwere ze stronki i sami wreć biosik emu. I możliwe, że ciągle masz tę samą, "teoretycznie wadliwą", kartę.
Pozdro!
podlacz PC do pozadnej listwy.
pc jest podlaczony do calkiem dobrego acara. Karty nie laczylem z zadnym urzadzeniem oprocz gitary elektrycznej (a przed pierwsza reklamacja nie byla podlaczona do niczego)
karte na 100% dostalem inna bo gdy przeszedlem z reklamacja dostalem na miejscu nowa a uszkodzana polozyli w kupie z innymi uszkodzonymi w ten sam sposob. Gdybym dostal soft do wgrywania biosa to bym sie ucieszyl i nie bylo by problemu, ta firma tez by sie uciszyla bo z tego co mi powiedzieli to wszystko musza odsylac do producenta w irlandii.
karte na 100% dostalem inna bo gdy przeszedlem z reklamacja dostalem na miejscu nowa a uszkodzana polozyli w kupie z innymi uszkodzonymi w ten sam sposob. Gdybym dostal soft do wgrywania biosa to bym sie ucieszyl i nie bylo by problemu, ta firma tez by sie uciszyla bo z tego co mi powiedzieli to wszystko musza odsylac do producenta w irlandii.
...pc jest podlaczony do calkiem dobrego acara.
Może jest kopsnięty ten acar skoro cały czas siada karta.
Sprawdź czy masz uziemienie w gniazdku.
Bez tego nawet awaryjny zasilacz nic nie pomoże.
Może jest kopsnięty ten acar skoro cały czas siada karta.
Sprawdź czy masz uziemienie w gniazdku.
Bez tego nawet awaryjny zasilacz nic nie pomoże.
ee gdyby serio to byl acar to juz dawno poszlo by mi cos innego w kompie, plyta, procesor itp. a jak juz mowilem jest on dobrej jakosci bo na takich elementach nie oszczedzam bo wiem czym to grozi
...ee gdyby serio to byl acar to juz dawno poszlo by mi cos innego w kompie, plyta, procesor itp. a jak juz mowilem jest on dobrej jakosci bo na takich elementach nie oszczedzam bo wiem czym to grozi...
Wcale nie :) Mój brat kiedyś robił gniazdko i nie podłączył uziemienia.
Komputer kopał prądem i po dotknięciu KINESKOPIU próbnikiem ten się zapalał!!!! Mimo to komputer pracował ok - nic się nie zwaliło, ale
wyraźnie na masie były przebicia. Może E-mu tego nie znosi tak łatwo.
Zawsze warto sprawdzić dwa razy... ;)
Wcale nie :) Mój brat kiedyś robił gniazdko i nie podłączył uziemienia.
Komputer kopał prądem i po dotknięciu KINESKOPIU próbnikiem ten się zapalał!!!! Mimo to komputer pracował ok - nic się nie zwaliło, ale
wyraźnie na masie były przebicia. Może E-mu tego nie znosi tak łatwo.
Zawsze warto sprawdzić dwa razy... ;)