...PS mr-hammond przyznaj sie do bledu

Skresliłeś Alesisa za brak mozliwosci, ktore on jednak posiada- nie jest zamknietym systemem.

...
Mialem okazje grać na jednym z pierwszych w polsce z 88 młoteczkową klawiaturą nie pamietam co to było ale ta biała seria :).I pamietam ze był strasznie plastikowy, nic mnie nie zachwyciło.
Te 32 mb na brzmienia to nie duzo,jeśli chcesz próbkować 12bitowo i myślisz o pianinach i rhodesach to słabo to widze.Chyba ze celowo chcesz obnizyc jakosc co ma zastosowanie np w hip hopie itd.
Jeśli fabryczne brzmienia pasuja ci z alesisa to spokojnie weź.
Fakt przekreśliłem go za brak samplera ,a to dlatego że zawsze ładuje min 100mb do mojego samplera w k2500 i scsi jest tutaj niezbędne.
W 32mb bedziesz mógł sobie wybrac albo w miare fajne piano albo rhodes.A jak posluchasz te z alesisa to bedziesz chciał i jedno i drugie wymienic :)
No i oczywiscie bedziesz sie liczył z każdym wgranym wav,ale nauczysz sie przy tym oszczednego budowania programów brzmieniowych i loopowania ;) tak wiec są plusy i minusy.
Sprawdź czy karty do alesisa są ogólnie dostepne bo moze sie okazać ze tak nie jest i zaplacisz za nie wiecej co za ram do k2000:).