Witam,
czy pojemnosciowa Behringer C1 to faktycznie w miare dobry
mikrofon w swojej klasie cenowej, czy raczej jakis chinski szajsik?
Jakie inne naprawde tanie pojemnosciowki moglibyscie polecic?
z gory dziekuje za odpowiedz
Behringer C1 i inne tanie pojemniki
Re: Behringer C1 i inne tanie pojemniki
...Witam,
z gory dziekuje za odpowiedz...
MAn behringera C-1 i jak na 199,- to super mikrofonik ,nagrywam wokale i sax i jest ok.
z gory dziekuje za odpowiedz...
MAn behringera C-1 i jak na 199,- to super mikrofonik ,nagrywam wokale i sax i jest ok.
Muzyka + saksofon = wielka pasja
a w porownaniu np. do dynamika klasy Shure SM58, jak
sie prezentuje ten Behringer w nagraniach?
sie prezentuje ten Behringer w nagraniach?
...C-1 będzie lepszy niż dynamik z tej samej cenie.
BTW: Jest to mikrofon elektretowy, a nie w pełni pojemnościowy. Podobnie jak T.Bone SC300 - ale ten jest gorszy od Behringera.
...
dokładnie tak ... t.bone sc300 jest dużo gorszy a właściwie w tej samej cenie ... pozatym musisz wiedzieć że elektrety mają większe szumy własne ( niżeli rasowe pojemniki ) ze względu na wyładowania spowodowane wadami dielektryka.
BTW: Jest to mikrofon elektretowy, a nie w pełni pojemnościowy. Podobnie jak T.Bone SC300 - ale ten jest gorszy od Behringera.
...
dokładnie tak ... t.bone sc300 jest dużo gorszy a właściwie w tej samej cenie ... pozatym musisz wiedzieć że elektrety mają większe szumy własne ( niżeli rasowe pojemniki ) ze względu na wyładowania spowodowane wadami dielektryka.
...a w porownaniu np. do dynamika klasy Shure SM58, jak
sie prezentuje ten Behringer w nagraniach?...
Mimo, że nie znam akurat tego mikrofonu, jestem przekonany, że ani lepiej ani gorzej. To zupełnie inny typ mikrofonu.Z pewnością jest dużo bardziej otwarty na krańcach pasma co ogólnie przemawia na jego korzyść, jest pewnie dużo czulszy, co ułatwia nagrywanie, ale może sprawiać kłopoty przy nagłaśnianiu, napewno jest czuły na głoski wybuchowe (bo to raczej mikr instrumentalny w przeciwieństwie do SM 58). Ogólnie porównanie dynamika z elektretem jest trochę bez sensu. Wszystko zależy do czego ma służyć. Do instrumentów akustycznych na pewno Behringer.
sie prezentuje ten Behringer w nagraniach?...
Mimo, że nie znam akurat tego mikrofonu, jestem przekonany, że ani lepiej ani gorzej. To zupełnie inny typ mikrofonu.Z pewnością jest dużo bardziej otwarty na krańcach pasma co ogólnie przemawia na jego korzyść, jest pewnie dużo czulszy, co ułatwia nagrywanie, ale może sprawiać kłopoty przy nagłaśnianiu, napewno jest czuły na głoski wybuchowe (bo to raczej mikr instrumentalny w przeciwieństwie do SM 58). Ogólnie porównanie dynamika z elektretem jest trochę bez sensu. Wszystko zależy do czego ma służyć. Do instrumentów akustycznych na pewno Behringer.
Leff - Szczecin
głównie wokal i troche rzadziej instrumenty akustyczne.
...głównie wokal i troche rzadziej instrumenty akustyczne....
Ups, pomyliłem C1 z c2, ale ogólnie jak wyżej, tyle, że bardziej się nada do wokalu, niż c2.
Pozrdrówka - Leff
Ups, pomyliłem C1 z c2, ale ogólnie jak wyżej, tyle, że bardziej się nada do wokalu, niż c2.
Pozrdrówka - Leff
Leff - Szczecin
- AlfonsoRodeo
Ja tam jestem zdania, ze SM58, podobnie jak i SM57, nada sie do wszystkiego. Sa to po prostu bardzo wszechstronne mic'i, co zreszta widac na wielu scenach swiatowych - SMem zrobisz gitare akustyczna, elektryczna, werbel, tom a nawet stope! Na O/H cyz ambient jak najbardziej pojemnosc tylko i wylacznie.
[addsig]
[addsig]
...Ja tam jestem zdania, ze SM58, podobnie jak i SM57, nada sie do wszystkiego. Sa to po prostu bardzo wszechstronne mic'i, co zreszta widac na wielu scenach swiatowych - SMem zrobisz gitare akustyczna, elektryczna, werbel, tom a nawet stope! Na O/H cyz ambient jak najbardziej pojemnosc tylko i wylacznie.
...
Ja tam się zgadzam.Ale chodziło o porównanie...
Leff
...
Ja tam się zgadzam.Ale chodziło o porównanie...
Leff
Leff - Szczecin