Gdzie się podziały instrumenty VST w Cubase?
Mam taki problem: po wyjęciu dongla Cubase i uruchomieniu komputera bez niego, zainstalowałem Arturia Brass, który używa swojego dongla (tak kazali w instrukcji). Potem wetknąłem Cubasowego dongla w swoje miejsce - wystartował normalnie, ale znikła mi prawie cała lista VSTi, oprócz tych co są w sekwencerze i właśnie Brass. Wizyta w dialogu menadżera wtyczek i zlecona ponowna lustracja systemu nic nie dała. Czyżby groziła mi re-instalacja Cubase?
MD.
MD.
Wlasciciel studia nagraniowego Youtopia w Edmonton, Kanada, tamze mieszkajacy na stale od 1985. Od 1997 staly wspolpracownik magazynu EiS, specjalizujacy sie w testach i recenzjach hardware i software dla produkcji studyjnej.
Re: Gdzie się podziały instrumenty VST w Cubase?
...znikła mi prawie cała lista VSTi
Moze pomogloby chwilowe usuniecie niewidocznych instrumentow (plikow dll) z katalogu /vstplugins, uruchomienie Cubase (by przeskanowal katalog), zamkniecie go, po czym na nowo przywrocenie plikow dll we wlasciwe miejsce?
Moze pomogloby chwilowe usuniecie niewidocznych instrumentow (plikow dll) z katalogu /vstplugins, uruchomienie Cubase (by przeskanowal katalog), zamkniecie go, po czym na nowo przywrocenie plikow dll we wlasciwe miejsce?
Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!
miałem kiedys podobna sytuacje w LOGICU , co prawda nie po wyjeciu " klucza" ale tak po prostu z nienacka. znikneła wiekszosc VST i VSTi , nameczyłem sie instalowałem wszystko od nowa , a rozwiazanie okazłało sie bardzo proste . bardzo mozliwe ze w Cubase jest podobnie jak w LOGICU., gdy pierwszy raz instaluje jakąs wtyczke Logic odnajdujac go dodaje malutki plki o tej samej nazwie ale zmienionym rozszerzeniu np. instaluje Absynth 2, w katalogu VST , przy nazwie Absynth 2 .dll zanjduje sie plik Absynth 2.cfg wystarczyło wykasowac tylko te pliki ktore dodaje logic od siebie , a przy ładowaniu programu sam je na nowo doda tylko poprawione . i wszystko działało super . Moze w Cubase jest podobnie.
Master: W Cubase tak nie jest, to o czym piszesz dotyczy VST Wrappera z Logic'a.
...Mam taki problem: po wyjęciu dongla Cubase i uruchomieniu komputera bez niego, zainstalowałem Arturia Brass, który używa swojego dongla (tak kazali w instrukcji). Potem wetknąłem Cubasowego dongla w swoje miejsce - wystartował normalnie, ale znikła mi prawie cała lista VSTi, oprócz tych co są w sekwencerze i właśnie Brass. Wizyta w dialogu menadżera wtyczek i zlecona ponowna lustracja systemu nic nie dała. Czyżby groziła mi re-instalacja Cubase?
MD....
a co na ten temat mówi Arturia? Bo to oni powinni rozwiązać ten problem, być może razem ze Steinbergiem...
pozdrawiam
marcin
MD....
a co na ten temat mówi Arturia? Bo to oni powinni rozwiązać ten problem, być może razem ze Steinbergiem...
pozdrawiam
marcin
...zainstalowałem Arturia Brass...
MD....
Czy dobrze rozumiem, że w jednym z najbliższych numerów EiS mogę się spodziewać testu tego programu? :)
MD....
Czy dobrze rozumiem, że w jednym z najbliższych numerów EiS mogę się spodziewać testu tego programu? :)
www.myspace.com/pchelki
Czy dobrze rozumiem, że w jednym z najbliższych numerów EiS mogę się spodziewać testu tego programu? :)...
Dobrze rozumiesz - w najbliższym.
MD.
Dobrze rozumiesz - w najbliższym.
MD.
Wlasciciel studia nagraniowego Youtopia w Edmonton, Kanada, tamze mieszkajacy na stale od 1985. Od 1997 staly wspolpracownik magazynu EiS, specjalizujacy sie w testach i recenzjach hardware i software dla produkcji studyjnej.
... a co na ten temat mówi Arturia? Bo to oni powinni rozwiązać ten problem, być może razem ze Steinbergiem...
pozdrawiam
marcin...
W Arturii zrobili wielkie niewinne oczy, Steinberg jest za wysoko w chmurach ... To już raczej Syncrosoft, który jest opowiedzialny za software obsługujące dongle, ale od 2-ch tygodni czekam na reakcję i nic...
MD.
pozdrawiam
marcin...
W Arturii zrobili wielkie niewinne oczy, Steinberg jest za wysoko w chmurach ... To już raczej Syncrosoft, który jest opowiedzialny za software obsługujące dongle, ale od 2-ch tygodni czekam na reakcję i nic...
MD.
...... a co na ten temat mówi Arturia? Bo to oni powinni rozwiązać ten problem, być może razem ze Steinbergiem...
pozdrawiam
marcin...
MD....
Znaczy wdrażają "door to door", czyli w wolnym tłumaczeniu od "Annasza do Kajfasza".
Twój przypadek to świetny argument, by popierać "krakerów" i świetny by nie kupować tych (albo jednego z nich) programów- mam nadzieję, że pojawi się w teście.
Obwiniałbym raczej Steinberga, bo to ich program porąbał swoje ustawienia- może to kwestia uruchomienia bez klucza- "zabezpieczeniowcy" potrafią wydziwić różne cuda...
Ale zastanawia mnie jedno: po jakiego grzyba oni dają te swoje durne klucze, jeśli wiadomo, że najpóźniej za miesiąc pojawi się w sieci wersja złamana?
Chyba po to by pognębić tych uczciwych. :(
Przepraszam za "rozmydlenie" tematu.
pozdrawiam
marcin...
MD....
Znaczy wdrażają "door to door", czyli w wolnym tłumaczeniu od "Annasza do Kajfasza".
Twój przypadek to świetny argument, by popierać "krakerów" i świetny by nie kupować tych (albo jednego z nich) programów- mam nadzieję, że pojawi się w teście.
Obwiniałbym raczej Steinberga, bo to ich program porąbał swoje ustawienia- może to kwestia uruchomienia bez klucza- "zabezpieczeniowcy" potrafią wydziwić różne cuda...
Ale zastanawia mnie jedno: po jakiego grzyba oni dają te swoje durne klucze, jeśli wiadomo, że najpóźniej za miesiąc pojawi się w sieci wersja złamana?
Chyba po to by pognębić tych uczciwych. :(
Przepraszam za "rozmydlenie" tematu.
Obwiniałbym raczej Steinberga, bo to ich program porąbał swoje ustawienia
Ha! Wcale nie powiedziane. Mam dokladnie udokumentowane przypadki bledow wtyczek VST, kiedy to obecnosc jednych blokowala 'widzenie' przez hosta inne. Sprawa na szczecsie byla jakis czas do tylu, dawno nic podobnego nie widzialem. W kazdym razie nie jest powiedziane, ze to wina Steinebrga
Syncrosoft byl lamany 9 miesiecy. WIBU KEY jeszcze dluzej. iLok tez jest nienaruszony przynajmniej przez kilka miesiecy. To jest wystarczajacy argument dla producentow.
Ha! Wcale nie powiedziane. Mam dokladnie udokumentowane przypadki bledow wtyczek VST, kiedy to obecnosc jednych blokowala 'widzenie' przez hosta inne. Sprawa na szczecsie byla jakis czas do tylu, dawno nic podobnego nie widzialem. W kazdym razie nie jest powiedziane, ze to wina Steinebrga
Syncrosoft byl lamany 9 miesiecy. WIBU KEY jeszcze dluzej. iLok tez jest nienaruszony przynajmniej przez kilka miesiecy. To jest wystarczajacy argument dla producentow.