...Juz raz pisałem podobnego posta jednak przepadł z kretesem w pomrokach archiwum
Krótkie pytanie : potrzebny interfejs audio do laptopa, wymagane :
8 wejść analogowych z przedwzmacniaczami (jak najlepszymi) tak żeby można było nagrać przy pomocy interfejsu perkusję , co najmniej jedno cyfrowe, optyczne, midi out in, jakies alternatywne tory odsłuchu
Kwota +/- 3000 zł mozliwe podbicie w górę o ok. 1000 zł ale niechętnie.
Macie jakieś propozycje ?
pozdrawiam
...
MOTU 828Mk2TUTAJ jest wersja fire Wire i USB!
Interfejs audio do laptopa
Re: Interfejs audio do laptopa
No niestety cena tego urządzenia jest wg mnie sporo przesadzona. Do 3000zł można przeciez kupić nawet miksery będące jednocześnie kartami FIreWire np Helixa 24 za 2900zl albo Alesisa MultiMix16 za 2500zl, swoją drogą warto też poczekać na kolejne podobne nowości jakie niebawem znajdą się w sklepach (wiele znanych i dobrych firm właśnie wypuszcza takie "kombajny" czyli mikser lub kontroler + interfejs audio z FireWire) bo ponoć to jeden z bardziej obecnie rozwijających się segmentów sprzedaży co oczywiście zaowocowało spadkiem cen tych urządzeń i wzbudziło zainteresowanie znanych firm, może więc warto.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
- AlfonsoRodeo
Polecam poczekac. Po tagrgach Prolight+Sound ukaze sie troche nowoscie z pewnoscia.Pozdrawiam
[addsig]
[addsig]
nie porownuj miksera z profesjonalnym interfejsem - pomijajac kwestie jakosci przetwornikow miksery maja tylko powrot stereo z komputera....
co niestety jest bardzo duzym ograniczeniem(chyba ze ktos korzysta jeszcze z komputera stacjonarnego w ktorym ostatecznie montuje to wszystko)
pozatym zaden z tych mikserow nie ma midi
karta pozwala na duzo wiecej a mikser do niej podlaczyc zaden klopot...nawet i lepiej bo mozesz sobie puscic z karty na mikser obrobic i wrocic do karty....
te miksery to polsrodek w dodatku o dosc ograniczonych mozliwosciach..juz lepiej kupic mikser cyfrowy choc wtedy przydalby sie i tak interfejs
generalnie szukaj czegos na pcmcia i firewire...usb slabo widze w zastosowaniach pro choc ostatnio wiele sie poprawilo
co do szukania kart - google
co niestety jest bardzo duzym ograniczeniem(chyba ze ktos korzysta jeszcze z komputera stacjonarnego w ktorym ostatecznie montuje to wszystko)
pozatym zaden z tych mikserow nie ma midi
karta pozwala na duzo wiecej a mikser do niej podlaczyc zaden klopot...nawet i lepiej bo mozesz sobie puscic z karty na mikser obrobic i wrocic do karty....
te miksery to polsrodek w dodatku o dosc ograniczonych mozliwosciach..juz lepiej kupic mikser cyfrowy choc wtedy przydalby sie i tak interfejs
generalnie szukaj czegos na pcmcia i firewire...usb slabo widze w zastosowaniach pro choc ostatnio wiele sie poprawilo
co do szukania kart - google
Macie jakieś propozycje ?
Emu 1616M + ADA8000
...
MOTU 828Mk2TUTAJ jest wersja fire Wire i USB! ...
A kto jest dystrybutorem w Polsce ? Audio Factory chyba ale nie widziałem tego modelu u nich ?
...
Mozesz kupic uzywany , widziałem juz za 2500 zł. nowy około 3000 ! niezawodny sprzet ,
MOTU 828Mk2TUTAJ jest wersja fire Wire i USB! ...
A kto jest dystrybutorem w Polsce ? Audio Factory chyba ale nie widziałem tego modelu u nich ?

Mozesz kupic uzywany , widziałem juz za 2500 zł. nowy około 3000 ! niezawodny sprzet ,
witam.
a ja zadam jescze jedno pytanie.
obecnie nie pracuje na laptopie, ale mozliwe ze bede potrzebowac zrobic kilka nagran z koncertow (8 sciezek)
obecnie pracuje na EMU1212m + ada8000.
Zalezy mi na jak najtanszym i najprostszym rozwiazaniem do laptopa, moze byc samo wejscie/wyjscie ADAT ... bez liniowych, mikrofonowych czy midi...
cos ala Marian Marc A ale dla laptopa ? :D jest wogole cos takiego?? czy pozostaje jedynie EMU1616 (bez m, gdyz wykorzsytywac bede tylko i wylacznie ADAT)
Pozdrawiam
a ja zadam jescze jedno pytanie.
obecnie nie pracuje na laptopie, ale mozliwe ze bede potrzebowac zrobic kilka nagran z koncertow (8 sciezek)
obecnie pracuje na EMU1212m + ada8000.
Zalezy mi na jak najtanszym i najprostszym rozwiazaniem do laptopa, moze byc samo wejscie/wyjscie ADAT ... bez liniowych, mikrofonowych czy midi...
cos ala Marian Marc A ale dla laptopa ? :D jest wogole cos takiego?? czy pozostaje jedynie EMU1616 (bez m, gdyz wykorzsytywac bede tylko i wylacznie ADAT)
Pozdrawiam
Proszę zanotować! "odmawia wypisania spisu sprzętu studyjnego w sygnaturce"