Vintage Warmer, a co przed nim?

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
pyza
Re: Vintage Warmer, a co przed nim?

Post autor: pyza » środa 15 mar 2006, 09:39

Panowie chyba coś nie tak .... Troszeczke spokojniej.

Ja tu tylko zapytałem - bo to troche nie fachowe za kompresorem wpinać kompresor a vintage też jest troszke kompresorem.Nie ma potrzeby się denerwować.Sam posiadam jakoąś wiedze i wcale nie prosze o jakiś tam cudowny przepis na mastering.Pytanie było wręcz banalne tylko może zle sprecyzowane.Albo niektóży nie zrozumieli.Ale dzięki wszystkim za wypowiedzi i jeżeli ktoś ma coś do dodania to zapraszam do dalszej konwersacji.
cubase 4 komplete 5 powercore fw samplelord extreme sample conwerter

j.bravo

Post autor: j.bravo » czwartek 16 mar 2006, 02:08

Bjortos, Pewu, Richtig, Abluba, D.C, ...

Chyba nie wiecie do czego służy FORUM INTERNETOWE. Tzn. wydaje się Wam, ze wiecie ale tak naprawdę tylko je zaśmiecacie, na dodatek tracicie swój czas i innych. Ale to nic, postaram się Wam pomóc.

A więc od początku:

1. Redakcja pisma muzycznego EiS załozyła to forum. Miesięcznik ten zajmuje się problematyką realizacji technicznej koncertów i nagrań.

2. Forum jest podzielone na działy, między innymi: MAM PYTANIE. I dodała objaśnienie tego działu - Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie.

3. Pyza zadał pytanie związane z tematyką poruszaną w magazynie EiS.

4. Admin nie przeniósł tego wątku do działu DOPIERO ZACZYNAM.

5. Wasze odpowiedzi na pytanie Pyzy merytorycznie nie posiadają praktycznie żadnej wartości. Są natomiast bardzo emocjonalne oraz czasem "filozoficzne". W czudzysłowiu, bo niby mają pokazywać "jedyną słuszną" drogę do sukcesu, a tak naprawdę nie pokazują nic oprócz demagogii.

Zadanie domowe: przeczytać 5 powyższych punktów 10 razy, potem przeczytac swoje posty, z innych wątków też.

Ciąg dalszy nastąpi...

Jestem przystojny i młody

Awatar użytkownika
Master

Post autor: Master » czwartek 16 mar 2006, 07:47

...Panowie chyba coś nie tak .... Troszeczke spokojniej.

Ja tu tylko zapytałem - bo to troche nie fachowe za kompresorem wpinać kompresor a vintage też jest troszke kompresorem.

Ale co ty mowisz skoro sie tak znasz to po kiego sie pytasz , dla twojej wiadomosci .wszystko jest mozliwe, , VW , to raczej Limiter z miekkim kolanem , wolnym atakiem o RELEASE ktory jest uzalezniony od szybkosci Ataku nie jest nie zalezny , , wiec jesli chcesz cos delikatnie kompresowac, niestety to sie nie uda. a poza tym wole precyzyjnie ustawic kompresor , a potem dac lImiter , Kolego nie mow ze cos jest nie fachowe skoro nie masz jak widze zielonego pojecia o czym piszesz.

pyza

Post autor: pyza » czwartek 16 mar 2006, 10:41

Ale co ty mowisz skoro sie tak znasz to po kiego sie pytasz , dla twojej wiadomosci .wszystko jest mozliwe, , VW , to raczej Limiter z miekkim kolanem , wolnym atakiem o RELEASE ktory jest uzalezniony od szybkosci Ataku nie jest nie zalezny , , wiec jesli chcesz cos delikatnie kompresowac, niestety to sie nie uda. a poza tym wole precyzyjnie ustawic kompresor , a potem dac lImiter , Kolego nie mow ze cos jest nie fachowe skoro nie masz jak widze zielonego pojecia o czym piszesz. ...

No mniej więcej o taką odpowiedz chodziło choć co do mojej wiedzy nie musisz się wypowiadać że nie mam zielonego pojęcia o czym pisze , bo poprostu niemasz pojęcia co robie na czym i jakie są tego skutki .Zresztą większość postów tutaj jest na zasadzie " ta wtyczka jest lepsza a ten pogłos lepiej brzmi"jest conajmniej bez sensu.I założe sie że zrobiony utworek na powiedzmy logic audio na exs 24 i wtykach z tego programu lub chociaż nawet na finalizerze vst yamachy który został skrytykowany gdzieś w jakimś innym poscie . To jestem w stanie się założyć że prawie nikt nieodgadnie na czym to było robione czy kompresor był waves czy jakiśtam inny. Poprostu takie ocenianie kto ma pojęcie a kto nie to jest żecz względna.Dlatego raczej na podstawie postu nie oceniaj kogoś czy ma pojęcie czy nie.No chyba że znacie się osobiście wiesz o tym człowieku trosze więcej.

Tak więc dziękuje wszystkim za wypowiedzi I raczej radze żeby bardziej się skupić na pomocy i doradzaniu a nie pisać kto jest bardziej doświadczony czy więcej wie bo nie po to jest to forum żeby się chwalić że jest się samozwańczym mistrzem.

Pozdrawiam PYZA

cubase 4 komplete 5 powercore fw samplelord extreme sample conwerter

KYMY

Post autor: KYMY » czwartek 16 mar 2006, 11:08

...Bjortos, Pewu, Richtig, Abluba, D.C, ...

Chyba nie wiecie do czego służy FORUM INTERNETOWE. Tzn. wydaje się Wam, ze wiecie ale tak naprawdę tylko je zaśmiecacie, na dodatek tracicie swój czas i innych. Ale to nic, postaram się Wam pomóc.

A więc od początku:

1. Redakcja pisma muzycznego EiS załozyła to forum. Miesięcznik ten zajmuje się problematyką realizacji technicznej koncertów i nagrań.

Tylko z punktem pierwszym się nie zgodzę- trochę spłyciłeś "misję" EiS- w pozostałych masz rację (i czuję się również winny).

Ale z takch "dygresji" w dyskusji, można sporo "zaczerpnąć", jeśli wypowiadają się ludzie o dużej wiedzy, a "niezłośliwi".

Często też pytania są tak niekonkretne, że gdyby trzymać się Twojej interpretacji spływały by szybko w dół z listy z cyferką 0, a tak to można pociągnąć za język człowieka z problemem i.t.p.

Fora internetowe mają zawsze cechy niezłego "bajzlu"- trudno, już nie jeden chciał je porządkować z mizernym skutkiem- cena "demokracji" jest wysoka:)

Damien

Post autor: Damien » czwartek 16 mar 2006, 12:14

Co Ci da info, że jakiś gostek w swym projekcie ustawił to czy tamto tak, a nie inaczej? Masz ten sam projekt na pulpicie? Przecież nie masz, czyli po takim przepisie czeka Cię tylko zwykle głębsza zapaść i następne pytania, bez dalszego zrozumienia tematu.

Takie info da mi punkt zaczepienia. Logicznym jest że ustawienia kolesia X, raczej nijak się będą miały do mojego projektu. Da mi choćby to że nie będę się bawił w Eq tracku np. stopy przy Q=30 itd. itp.

Pozdrawiam

ODPOWIEDZ