Mikrofon pojemnościowy - sE1a?
proszę pomóżcie chcę kupić mikrofon pojemnościowy mam tylko 500pln co radzicie za to kupić może sE1a. pisałem już wcześniej prośbę ale nikt mi nie odpowiedział może tym razem ktoś mi pomoże
Re: Mikrofon pojemnościowy - sE1a?
...proszę pomóżcie chcę kupić mikrofon pojemnościowy mam tylko 500pln co radzicie za to kupić może sE1a. pisałem już wcześniej prośbę ale nikt mi nie odpowiedział może tym razem ktoś mi pomoże...
Nie wiem jak sE1a ale ja mam Studio Project B1 i jestem bardzo zadowolony. Też nie moglem sie zdecydowac ale po przeczytaniu wielu pochlebnych postów na temat B1 zdecydowałem sie go kupić i nie zawiodłem się. Mam nadzieję, ze chodzi Ci o zwykły pojemnik do nagrywania wokalu bo nie napisałeś...
Nie wiem jak sE1a ale ja mam Studio Project B1 i jestem bardzo zadowolony. Też nie moglem sie zdecydowac ale po przeczytaniu wielu pochlebnych postów na temat B1 zdecydowałem sie go kupić i nie zawiodłem się. Mam nadzieję, ze chodzi Ci o zwykły pojemnik do nagrywania wokalu bo nie napisałeś...
StudioProject B1/B3 są mikrofonami bardzo uniwersalnymi. Nadadzą się i do rejestracji instrumentów i do wokali. Mam 2 szt B3 od 3 lat chyba i sprawdzają się bardzo dobrze w wielu rozmaitych zastosowaniach. Aktualna cena B1 jest znakomita, uważam że te mikrofony mają najlepszy na rynku współczynnik cena/możliwości. Są bardzo chwalone w stanach.
Pozdrawiam - Leff
Pozdrawiam - Leff
Leff - Szczecin
...StudioProject B1/B3 są mikrofonami bardzo uniwersalnymi. Nadadzą się i do rejestracji instrumentów i do wokali. Mam 2 szt B3 od 3 lat chyba i sprawdzają się bardzo dobrze w wielu rozmaitych zastosowaniach. Aktualna cena B1 jest znakomita, uważam że te mikrofony mają najlepszy na rynku współczynnik cena/możliwości. Są bardzo chwalone w stanach.
Pozdrawiam - Leff...
dzięki za pomoc nie wiem tylko czy ten mikrofon nadaje się do nagłośnie kocertów (blach, piano) i czy wraz zmikrofonem dołączeją uchwyt do statywu do niego
Pozdrawiam - Leff...
dzięki za pomoc nie wiem tylko czy ten mikrofon nadaje się do nagłośnie kocertów (blach, piano) i czy wraz zmikrofonem dołączeją uchwyt do statywu do niego
dzięki za pomoc nie wiem tylko czy ten mikrofon nadaje się do nagłośnie kocertów (blach, piano) i czy wraz zmikrofonem dołączeją uchwyt do statywu do niego...
Polecam ci mikrofon SE 1 ,przedewszystkim do pianina , overhadow , takze do nagrania skrzypiec , mysle ze swietnie tez sie sprawdzi sie ten mikrofon do chorkow i gitary akustycznej. Spokojnie mozesz go uzyc zarowno na scenie jak i w studio. gdybys mial wiecej kasy kup SE3 ma bardziej wyrownana harakterystyke i dodatkowo filtry , no i oczywiscie parowane , jezeli chcesz nagrywac stereo. na www.ebay.co.uk mozesz kupic taniej te mikrofony niz tu w Polsce.
Pozdrawiam
...
dzięki za pomoc nie wiem tylko czy ten mikrofon nadaje się do nagłośnie kocertów (blach, piano) i czy wraz zmikrofonem dołączeją uchwyt do statywu do niego...
Polecam ci mikrofon SE 1 ,przedewszystkim do pianina , overhadow , takze do nagrania skrzypiec , mysle ze swietnie tez sie sprawdzi sie ten mikrofon do chorkow i gitary akustycznej. Spokojnie mozesz go uzyc zarowno na scenie jak i w studio. gdybys mial wiecej kasy kup SE3 ma bardziej wyrownana harakterystyke i dodatkowo filtry , no i oczywiscie parowane , jezeli chcesz nagrywac stereo. na http://www.ebay.co.uk mozesz kupic taniej te mikrofony niz tu w Polsce.
Pozdrawiam...
dzięki napisz czy ebay jest pewny i jak jest z przysyłką
Polecam ci mikrofon SE 1 ,przedewszystkim do pianina , overhadow , takze do nagrania skrzypiec , mysle ze swietnie tez sie sprawdzi sie ten mikrofon do chorkow i gitary akustycznej. Spokojnie mozesz go uzyc zarowno na scenie jak i w studio. gdybys mial wiecej kasy kup SE3 ma bardziej wyrownana harakterystyke i dodatkowo filtry , no i oczywiscie parowane , jezeli chcesz nagrywac stereo. na http://www.ebay.co.uk mozesz kupic taniej te mikrofony niz tu w Polsce.
Pozdrawiam...
dzięki napisz czy ebay jest pewny i jak jest z przysyłką
Ja nie mialem nigdy zadnych problemow z przesylkami ani z Ebay.com , ani Ebay.co.uk , z tym ze wysylke kieruje do mojego kolegi ktory mieszka w Londynie a on mi ja pozniej przesyla lub przywozi tu do Polski. w Stanach.Z , takze mam rodzine z tym ze czasem zycze sobie bezposrednio wyslac do mnie wylicytowana rzecz i a wtedy place takze za clo , ale i tak sie oplaca , szczegolnie uzywane.
...Ja nie mialem nigdy zadnych problemow z przesylkami ani z Ebay.com , ani Ebay.co.uk , z tym ze wysylke kieruje do mojego kolegi ktory mieszka w Londynie a on mi ja pozniej przesyla lub przywozi tu do Polski. w Stanach.Z , takze mam rodzine z tym ze czasem zycze sobie bezposrednio wyslac do mnie wylicytowana rzecz i a wtedy place takze za clo , ale i tak sie oplaca , szczegolnie uzywane.
...
dzięki za informacje
...
dzięki za informacje
Właściwie jest to mikrofon studyjny, ale używałem go parę razy na live'ach.Trzeba uważać na sprzężenia, bo jest czuły i jego nerkowa charakterystyka jest dość szeroka.Pisząc "blachy" masz na myśli talerze perkusyjne, czy instr. dęte? Bo jako overheady spisuję się znakomicie, natomiast do trąb polecam raczej mikr. dynamiczne.Natomiast fortepian wychodzi na nich rewelacyjnie (tu może zdziwią się niektórzy lub nie uwierzą, ale dużo lepiej niż TLM 103). Bardzo ładnie zbiera chóry, w ogóle wokale. Jeżeli chcesz nagłaśniać plenery, to ze wzgl, na podmuchy wiatru mikr pojemnościowe nie zawsze są dobrym rozwiązaniem. SP B1/B3 mają dołączone gąbki, ale jak mocno wieje to jest porażka. Nawet w dynamikach huczy wtedy jak diabli...Uchwyt do mikrofonu jest dołączony, taki zwyczajny, sztywny."Pająka" musisz kupić osobno.
Pozdrówka - Leff
Właściwie jest to mikrofon studyjny, ale używałem go parę razy na live'ach.Trzeba uważać na sprzężenia, bo jest czuły i jego nerkowa charakterystyka jest dość szeroka.Pisząc "blachy" masz na myśli talerze perkusyjne, czy instr. dęte? Bo jako overheady spisuję się znakomicie, natomiast do trąb polecam raczej mikr. dynamiczne.Natomiast fortepian wychodzi na nich rewelacyjnie (tu może zdziwią się niektórzy lub nie uwierzą, ale dużo lepiej niż TLM 103). Bardzo ładnie zbiera chóry, w ogóle wokale. Jeżeli chcesz nagłaśniać plenery, to ze wzgl, na podmuchy wiatru mikr pojemnościowe nie zawsze są dobrym rozwiązaniem. SP B1/B3 mają dołączone gąbki, ale jak mocno wieje to jest porażka. Nawet w dynamikach huczy wtedy jak diabli...Uchwyt do mikrofonu jest dołączony, taki zwyczajny, sztywny."Pająka" musisz kupić osobno.
Pozdrówka - Leff
Leff - Szczecin
...dzięki za pomoc nie wiem tylko czy ten mikrofon nadaje się do nagłośnie kocertów (blach, piano) i czy wraz zmikrofonem dołączeją uchwyt do statywu do niego...
Pozdrówka - Leff...
dzięki wielkie przywróciliscie mi wiarę bo myślałem ,że juz mi nikt nie odpowie a dzieki wam wiem nieco więcej myślę,że jeszcze ktoś się podzieli swoimi doświadczeniami
Pozdrówka - Leff...
dzięki wielkie przywróciliscie mi wiarę bo myślałem ,że juz mi nikt nie odpowie a dzieki wam wiem nieco więcej myślę,że jeszcze ktoś się podzieli swoimi doświadczeniami