Witam.
Szukam wtyczki VST, która potrafiłaby przekierować sygnał MIDI z mojego kontrolera na dowolną ilość kanałów MIDI i poleceń CC (wirtualnych gałek). Najlepiej w zdefiniowanych granicach, według narysowanej myszką dowolnej krzywej i w dowolnym kierunku (+/-).
Chodzi mi o możliwość kontrolowania za pomocą jednej gałki np. odcięcia filtru i głośności kanału (im bardziej zmniejszam częstotliwość filtru LP tym głośniej słychać dany instrument).
Szukałem czegoś takiego już dość dawno, nic interesującego nie znalazłem. Teraz ponownie odczułem potrzebę możlliwości dowolnej konfiguracji kontrolerów MIDI.
Jeżeli ktoś z Was natknął się na podobną wtyczkę (w ostateczności zwykły program), to będę wdzięczny za podanie nazwy/linka.
Pozdrawiam
Wtyczka MIDI do edycji komunikatów CC
www.myspace.com/pchelki
Re: Wtyczka MIDI do edycji komunikatów CC
...Witam.
Szukam wtyczki VST, która potrafiłaby przekierować sygnał MIDI z mojego kontrolera na dowolną ilość kanałów MIDI i poleceń CC (wirtualnych gałek).
Jeśli to nie musi być "wtyczka" to zobacz program MIDI OX i "Options" -> "Data Mapping" -> "Translation Map", resztę pojmiesz szybko. Zresztą jak działasz w MIDI to i tak musisz poznać ten program.
Szukam wtyczki VST, która potrafiłaby przekierować sygnał MIDI z mojego kontrolera na dowolną ilość kanałów MIDI i poleceń CC (wirtualnych gałek).
Jeśli to nie musi być "wtyczka" to zobacz program MIDI OX i "Options" -> "Data Mapping" -> "Translation Map", resztę pojmiesz szybko. Zresztą jak działasz w MIDI to i tak musisz poznać ten program.
Dzięki, zaraz wypróbuję, ale raczej wolałbym wtyczkę z racji łatwego zapisania ustawień wraz z projektem.
www.myspace.com/pchelki
Jestem absolwentem ASP w Krakowie, a więc jestem z innej branży :) Tworzenie muzyki traktuję jako hobby (bardzo ważne dla mnie hobby!).