Witam,
Poniewaz pada mi jedna koncowka mocy musze cos kupic do subbasow 18" 400W 4om.
Raczej musi to byc rozwiazanie ekonomiczne :(
Myslalem o takich wzmakach:
t.amp TA1050 II
Behringer EP1500
CROWN XLS 402 II
Markowo to chyba Crown wypada najlepiej, ale wiadomo ze to nie o marke chodzi.
Poradzcie co wybrac do tego zastosowania, moze jakis inny model w podobnych cenach co te powyzej.
Ma to dobrze brzmiec, niekoniecznie musi miec "kopa".
Pozdrawiam
Marcin
Wzmacniacz do subów
- AlfonsoRodeo
Re: Wzmacniacz do subów
Osobiscie wybralbym Behringera, bo kosztuje ponizej 1000 pln, jest wykonany solidnie i porzadnie wbrew obiegowym opiniom o niskiej jakosci tego typu produktow. Dziala bez zarzutu, latwo o serwis, kopia QSC. Swojego czasu wyposazalismy jakis klub w te wzmacniacze i dzialaja jak na razie kolo roku czasu bez zarzutow.
-
Witam
Behringer nie popisuje sie dobrym basem poniżej 60 Hz, Crown, to samo, bo ma za małą pojemnośc kondziołków w zasilaczu, a z tego co napisałes to ma zagadać, zakresem subbasowym....
Według mnie żadna z wymienionych końcówek nie dorównuje ADS-owi.
jk
Behringer nie popisuje sie dobrym basem poniżej 60 Hz, Crown, to samo, bo ma za małą pojemnośc kondziołków w zasilaczu, a z tego co napisałes to ma zagadać, zakresem subbasowym....
Według mnie żadna z wymienionych końcówek nie dorównuje ADS-owi.
jk
Lubię solidność, zarówno w życiu, jak też w konstrukcji sprzętu elektroakustycznego. Nie cierpię TANDETY.
Witam zaraz sie pojawi info o nowych koncach ADSa - HX o stosunkowo niskiej cenie. Beda na pewno alternatywa dla chinszczyzny, z moich wiadomosci o sporo wyzszej jakosci... sami ocenicie.
[addsig]
[addsig]
GG: 5239173
Ja posadam Dynacord S1200 do subbasów.Troszke kosztuje ale warty swej ceny.Pozdrawiam
Myślę, że DAP też ma ciekawą ofertę, stosunek jakość/cena wypada wg mnie bardzo dobrze.
-
ADS... szkoda tylko że nie potrafi osiągnać nawet 3/4 wysterowania :-] Żadna z tych końcówek nie zapewnia pełnej mocy, że nie wspomnę o strasznie losowo pracujących limiterach w tych końcówkach. Ale faktycznie są lepsze od wspomnianych w poście na początku.
Realizator dźwięku, wolny strzelec. Pasjonat swojego fachu, przyszły inżynier.
- gekon-bass
obecnie kozystam z behringera ale do odsłuchów i jako koncówka basowa jest słaba:( braqje głębi (mała pojemnoć topów)
polecam ci dap audio... byłem zaskoczony jak ja usłyszałem!
fajna sprawa jest jeszcze elmuz (koncówka niezniszczalna prosta brzmi przyzwoicie no i ma mosfety co słychac szczególnie w subach!!!!
z crownami daj sobie luz!!! to jest maluch w wykonaniu mercedesa!
nie bede kretynem i nie bede ci polecał drogi sprzest skoro nie masz kasy!!!
wszystkie kosztuja 1000-2000
siemanko!!!! :)
polecam ci dap audio... byłem zaskoczony jak ja usłyszałem!
fajna sprawa jest jeszcze elmuz (koncówka niezniszczalna prosta brzmi przyzwoicie no i ma mosfety co słychac szczególnie w subach!!!!
z crownami daj sobie luz!!! to jest maluch w wykonaniu mercedesa!
nie bede kretynem i nie bede ci polecał drogi sprzest skoro nie masz kasy!!!
wszystkie kosztuja 1000-2000
siemanko!!!! :)
kazdy słyszy to co chce słyszec i kazdy rozumie to co jest mu wygodniejsze..