Lampowy przedwzmacniacz mikrofonowy
Witam
Pytanko jest następujące;
Co mozecie powiedziec o lampowym przedwzamcniaczu mikrofonowym Behringera TUBE ULTRAGAIN T1953 ? Czy ma "charakter" i czy dobrze brzmi ? A moze coś innego w tej cenie moze Bellari RP 503 ??
Pytanko jest następujące;
Co mozecie powiedziec o lampowym przedwzamcniaczu mikrofonowym Behringera TUBE ULTRAGAIN T1953 ? Czy ma "charakter" i czy dobrze brzmi ? A moze coś innego w tej cenie moze Bellari RP 503 ??
Bum cyk cyk... [I] a teraz skompresuj "bum" [/I]
Re: Lampowy przedwzmacniacz mikrofonowy
Mowiąc szczerze to średnio ufałbym epitetowi "lampowy" w tej granicy cenowej, ale zewnętrznie ładnie się prezentuje. Trudno mi sie wypowiedzieć na temat tego przedwzmacniacza bo nie słyszałem jak gra, jednak z tego co wiem to z budżetowych przedwzmacniaczy najlepiej spisywał sie Joemeek, ale chyba już tej firmy nie ma
Hmm to wszytko badzo pomocne z tym ze rozumiem ze przedwzmacniacze za 28429482492 miliardy $ sa lepsze od Behringera z tym ze nie kazdy, a nawet wikszoisc nie moze sobie pozwolic na taki wydatek. Za kazdym razem na forum jak widze pytania o sprzet ciagle pojawiaja sie odpowiedzi w których inni namawiaja goscia na super drogi sprzet, mimo to ze facet chciał kupic sprzet do np.700 zł Kogo na to stać ?? Obudźmy sie, to Polska rzecywistosć, bezdobocie nas zaraz zeżre a jak widze takie odp zeby ktos sobie kupił procesor w cenie dobrego placu pod budowe domu, to sie pukam w czoło. Połowe tego mega drogiego sprzetu co zapodaja ci co odpwiadaja na posty, to oni sami prawdopodobnie nie posiadali - czytaja opinie i takie tak (kupel miliarder maił to sie pobawiłem) Paranoja.
Jak człowiek pisze ze chce kupic sprzet za np 2000 zł to odp powinno dotyczyc kregu 2000 zł - ewentulanie do + 300 zł. Nie sztuką szastac podpowiedziami sprzętów za 28249832 $ znanych marek - bo to każdy wie ze one sa dobre, i wiadomo ze jaby zadajacy pytanie na forum miał taką kase to by sobie kupił. Sztuką jest podpowiedzec model sprzetu który osycluje w garnicach podanej ceny/kalsy cenowej tak aby zakup sie opłacał, a nabywca cieszył sie urzdfzeniem przez długie lata. Tak bay mógł spac spokojnie w nocy ze dobzre zainwestował sume pieniedzy które fizycznie posiada, a nei meczył sie koszmarami nocnymi hipotek, spłat kredytów itp.Kieruje ta wypowiedz DO WSZYTKICH wypowiadajacych sie na forum. Opamietajcie sie, chyba ze nabijacie sobie posty.
Jak człowiek pisze ze chce kupic sprzet za np 2000 zł to odp powinno dotyczyc kregu 2000 zł - ewentulanie do + 300 zł. Nie sztuką szastac podpowiedziami sprzętów za 28249832 $ znanych marek - bo to każdy wie ze one sa dobre, i wiadomo ze jaby zadajacy pytanie na forum miał taką kase to by sobie kupił. Sztuką jest podpowiedzec model sprzetu który osycluje w garnicach podanej ceny/kalsy cenowej tak aby zakup sie opłacał, a nabywca cieszył sie urzdfzeniem przez długie lata. Tak bay mógł spac spokojnie w nocy ze dobzre zainwestował sume pieniedzy które fizycznie posiada, a nei meczył sie koszmarami nocnymi hipotek, spłat kredytów itp.Kieruje ta wypowiedz DO WSZYTKICH wypowiadajacych sie na forum. Opamietajcie sie, chyba ze nabijacie sobie posty.

... ale chyba już tej firmy nie ma...
jak nie, jak tak...
http://www.joemeek.com/
http://www.tfpro.net/
Daj sobie spokój z tymi niby lampowymi preampami. Lepiej kup coś pracującego np. w klasie A, zbudowanego na pólprzewodnikach (tranzysotry). MidPrint Di-Port.
...
Lookne sobie na tego MidPrint Di-Port.
Masz gzdies jego testy?? Hmm moze w EIS było
jak nie, jak tak...
http://www.joemeek.com/
http://www.tfpro.net/
Daj sobie spokój z tymi niby lampowymi preampami. Lepiej kup coś pracującego np. w klasie A, zbudowanego na pólprzewodnikach (tranzysotry). MidPrint Di-Port.
...
Lookne sobie na tego MidPrint Di-Port.

Co do mojego marudzenie jezeli chodzi o porady drogiego sprzetu to sie tyczy ogólnie wszystkich tematów w róxnym stopniu Sory za wtraxcenie troszke innego teamtu, ale chcaiłęm sie za wczasu ubezpieczyc zeby mi tu nie wywalili jaiś podpowiedzi sprzetu za 10 tys. Akurat te obecne odp sa fajne

...Lookne sobie na tego MidPrint Di-Port.
Masz gzdies jego testy?? Hmm moze w EIS było
...
Aktualna cena chyba 1200zł. W/g mnie to najciekawsza propozycja na rynku, w tym przedziale cenowym. Dystrybutorem jest Audio Factory.
http://www.mindprint.de/cms.php?scr=products&mode=1&r=p&pr_kat=3
A mozesz podac maila? Mój jest poniżej (ikonka).
...
skasował sie
- ale napisze noramlnie>>> nord384@wp.pl
Pozdrawiam wszytkich muzycznych wariatów :))))

...
Aktualna cena chyba 1200zł. W/g mnie to najciekawsza propozycja na rynku, w tym przedziale cenowym. Dystrybutorem jest Audio Factory.
http://www.mindprint.de/cms.php?scr=products&mode=1&r=p&pr_kat=3
A mozesz podac maila? Mój jest poniżej (ikonka).
...
skasował sie

Pozdrawiam wszytkich muzycznych wariatów :))))
AEN- Voice ? Podobano jest już wersja MK II MindPrint EN-VOICE MK II Hmm ciekwe ilei kosztuje. To moze ten pierwszy model kupić ?
Ponadto myślałem o ART TPS - Tube Preamp System.- jako dodatkowy
Ponadto myślałem o ART TPS - Tube Preamp System.- jako dodatkowy
...O ile dobrz pamietam to coś około 3000zł, może mniej.
Osobiście do wyrobów ART'a nie mam zaufania. Dla mnie za bardzo szumią, dodają zbyt dużo zniekształceń do sygnału.
Potwierdzam bo posiadam takowy ART Tube Preamp System i zdecydowanie nie polecam
Powody:
- szumy takie same jak w typowym prostym mikserze,
- jeden z kanałów wykazuje mocne brumienie podczas maksymalnego wzmocnienia (to ten kanał bliżej zasilacza).
W tych granicach cenowych lampa to jest śmieć. Lepiej brzmi już tranzystorowy przedwzmacniacz na mikserze Behringera za 1100 zł niż ta "lampa" za 1100 zł.
Osobiście do wyrobów ART'a nie mam zaufania. Dla mnie za bardzo szumią, dodają zbyt dużo zniekształceń do sygnału.
Potwierdzam bo posiadam takowy ART Tube Preamp System i zdecydowanie nie polecam

Powody:
- szumy takie same jak w typowym prostym mikserze,
- jeden z kanałów wykazuje mocne brumienie podczas maksymalnego wzmocnienia (to ten kanał bliżej zasilacza).
W tych granicach cenowych lampa to jest śmieć. Lepiej brzmi już tranzystorowy przedwzmacniacz na mikserze Behringera za 1100 zł niż ta "lampa" za 1100 zł.
Ja tam koledze polecam TFPRO P3. Kupilem niedawno i jestem bardzo zadowolony. Tutaj link: http://republika.pl/sklep_akutech/preamps/p3.htm
Pozdrawiam!
elmuz
Pozdrawiam!
elmuz
- Łukasz1985
A co myślicie o tym sprzęcie? VTB1, Three Q, Tube Ultragain T1953 - posiadam mikrofon Studio Projects B1 co byście mi polecali?
Cubase Pro 8 - Windows 7 Home Premium (64bit)