Ashdown FallenAngel 60 Head?
Czesc, zastanawiam sie nad kupnem w/w heada, sprzet ma dobra prase itp itd ale szukam informacji od ludzi ktorzy mieli z nim juz stycznosc, niestety sam nie mam narazie mozliwosci wlasnorecznie go przetestowac, poza tym uwazam ze kilkunasto minutowe testowanie w sklepie tez nie jest wiele warte a wszystkie mankamenty ujawniaja sie po czasie :) Prosze o odpowiedz kazdego kto ma cos do powiedzenia na temat tego sprzetu :)
Pozdrawiam :)
Pozdrawiam :)
Re: Ashdown FallenAngel 60 Head?
...Czesc, zastanawiam sie nad kupnem w/w heada, sprzet ma dobra prase itp itd ale szukam informacji od ludzi ktorzy mieli z nim juz stycznosc, niestety sam nie mam narazie mozliwosci wlasnorecznie go przetestowac, poza tym uwazam ze kilkunasto minutowe testowanie w sklepie tez nie jest wiele warte a wszystkie mankamenty ujawniaja sie po czasie :) Prosze o odpowiedz kazdego kto ma cos do powiedzenia na temat tego sprzetu :)
Pozdrawiam :)...
Mam ten sprzet ale w wersji combo, niewiem czy są jakies duże różnice miedzy nimi? Piec powiedział bym jest w miare uniwersalny do cleanów niemam zastrzeżeń fajna góra, niczego w p-aśmie niebrakuje. Natomiast gain jest troche marszalowski - rokowy. W paśmie bardzo brakuje mi środka, góra troche zapiaszczona, dużo dołu - sytuacje rozwiązał korektor bossa. Porównywałem bezpośrednio z englem. I przy mocnej nowoczesnyj muzie brał bym engla - ma wiecej gainu i jest bardziej wyrazisty taki typowy lampiak, chociaż z aschdowna tez da sie duzo ukrecicć ma fajna pentle, dwa kanały master - generalnie- na początku byłem troche rozczarowany tym piecem [moze dlatego że przesiadłem sie z tranzystora] ale dzisiaj niemam zamiaru sie go pozbywać, nauczyłem sie go
Pozdrawiam :)...
Mam ten sprzet ale w wersji combo, niewiem czy są jakies duże różnice miedzy nimi? Piec powiedział bym jest w miare uniwersalny do cleanów niemam zastrzeżeń fajna góra, niczego w p-aśmie niebrakuje. Natomiast gain jest troche marszalowski - rokowy. W paśmie bardzo brakuje mi środka, góra troche zapiaszczona, dużo dołu - sytuacje rozwiązał korektor bossa. Porównywałem bezpośrednio z englem. I przy mocnej nowoczesnyj muzie brał bym engla - ma wiecej gainu i jest bardziej wyrazisty taki typowy lampiak, chociaż z aschdowna tez da sie duzo ukrecicć ma fajna pentle, dwa kanały master - generalnie- na początku byłem troche rozczarowany tym piecem [moze dlatego że przesiadłem sie z tranzystora] ale dzisiaj niemam zamiaru sie go pozbywać, nauczyłem sie go
www.homstudio.com.pl
Dziki za odpowiedz, jeszcze jedno pytanie: bawisz sie moze w homerecording i chcialo by Ci sie nagrac kilka probek dla mnie :) ? ? ? Byl bym bardzo wdzieczny. Co do Engla no to troche sa za drogie jak dla mnie niestety, dlatego interesuje mnie wlasnie ten Ashdown.
...Dziki za odpowiedz, jeszcze jedno pytanie: bawisz sie moze w homerecording i chcialo by Ci sie nagrac kilka probek dla mnie :)**********************
Akurat robie teraz taki utworek na ashdownie za 2-3 dni mogł bym wrzucić na serwer. Tylko interesuja cie surowe slady bez korekcji, czy zkorekcją? A może cały miks? Napisz co- to koło niedzieli zapodam adres.
Ewentualnie na www.homestudio.prv.pl w dziale mp3 kapelka noise dicks-weźeń lęku w lewym ashdown w prawym engl.
[addsig]
Akurat robie teraz taki utworek na ashdownie za 2-3 dni mogł bym wrzucić na serwer. Tylko interesuja cie surowe slady bez korekcji, czy zkorekcją? A może cały miks? Napisz co- to koło niedzieli zapodam adres.
Ewentualnie na www.homestudio.prv.pl w dziale mp3 kapelka noise dicks-weźeń lęku w lewym ashdown w prawym engl.
[addsig]
www.homstudio.com.pl
No i o to mi chodzilo wielkie dzieki :) Jak dla mnie brzmi ekstra zwlaszcza za ta cene.
Dzieki i pozdrawiam.
Dzieki i pozdrawiam.
aha sprry za spam ale zapomnialem napisac co mnie interesuje najbardziej a interesuje mnie jak ten piecyk sie sprawdza w ciezkim graniu oraz brzmienie samych solowek, zarowno w pelnym skladzie jak i sam piecyk solo, to dlatego ze byc moze bede musial go zamiac leeko w ciemno bez mozliwosci wczesniejszego sprawdzenia :(
To co udało mi sie zamieścić:
git drive
git drive 2
mix
Ustawienia wzmaka:
gain godz 3, treble 3, mid full, bas 12
do tego korektor boss
do tego lekko podbity środek koło 1khz w konsolecie
Do tego dokonywałem korekt w miksie
Musisz wźąść jeszcze pod uwage ustawienia mikrofonu
Solo zagrane na tych samych ustawieniach z tym że gain full+bost
Gitarka to dean sarasota o niezbyt mocnych pikapach, wszystko grane na przetworniku przy mostku.
Co do sola to taka szybka improwizacja, do tego niejestem zbyt dobry w te klocki.
Miks też do dopracowania ale mniej więcej oddaje to charakter pieca.
Aaa- w obydwu kanałach ashdown.
Gdyby coś nieszło z linkami pisz.
[addsig]
git drive
git drive 2
mix
Ustawienia wzmaka:
do tego korektor boss
Gitarka to dean sarasota o niezbyt mocnych pikapach, wszystko grane na przetworniku przy mostku.
Co do sola to taka szybka improwizacja, do tego niejestem zbyt dobry w te klocki.
[addsig]
www.homstudio.com.pl
...To co udało mi sie zamieścić:
git drive
git drive 2
mix
Ustawienia wzmaka:
do tego korektor boss
...
Nagranie brzmi po prostu świetnie! Bębny, jak rozumiem, są programowane na kompie? Jaka to biblioteka brzmień, jeśli można wiedzieć? Całość brzmi naprawdę imponująco...

git drive
git drive 2
mix
Ustawienia wzmaka:
do tego korektor boss
...
Nagranie brzmi po prostu świetnie! Bębny, jak rozumiem, są programowane na kompie? Jaka to biblioteka brzmień, jeśli można wiedzieć? Całość brzmi naprawdę imponująco...

...
Dzieki. Bebny to dość stare wysłuzone próbki akai najprawdopodobnie bedzie to albo Bob Clearemountain natural drums, Platinum drums lub acustic drums kits. Niewiem, dlatego że logic konwertuje akaia do swojego formatu i zapisuje na dysku w jednym folderze dlatego mam wszystko pomieszane.
Najważniejsze z tego wszystkiego jest to że próbki mają kilka poziomów dynamicznych i artykulacyjnych bez tego niezrobi sie fajnych bebnów.
W sumie najwiecej zastrzezeń mam do blach hi hat jest za wysoki -za ładny - do tego jeszcze dojdą tomy bedzie ciekawiej.
[addsig]

Dzieki. Bebny to dość stare wysłuzone próbki akai najprawdopodobnie bedzie to albo Bob Clearemountain natural drums, Platinum drums lub acustic drums kits. Niewiem, dlatego że logic konwertuje akaia do swojego formatu i zapisuje na dysku w jednym folderze dlatego mam wszystko pomieszane.
Najważniejsze z tego wszystkiego jest to że próbki mają kilka poziomów dynamicznych i artykulacyjnych bez tego niezrobi sie fajnych bebnów.
W sumie najwiecej zastrzezeń mam do blach hi hat jest za wysoki -za ładny - do tego jeszcze dojdą tomy bedzie ciekawiej.
[addsig]
www.homstudio.com.pl
No nagranie rewelacyjne ! Dziekuje Ci bardzo, wzmacniacz brzmi jak dla mnie swietnie, ostatecznie bede sie ratowalowal bossem ale mysle ze za ta kase to jest swietny piec.
Dzieki.
Dzieki.