Cubase, Sound Forge, Acid i wtyczki

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Awatar użytkownika
franon
Cubase, Sound Forge, Acid i wtyczki

Post autor: franon » wtorek 29 kwie 2003, 00:47

sound forge i cubase nie chcą działać wcale a w ACIDzie pojawia się jakiś komunikat o błędzie podczas szukania wtyczek, w rezultacie nie wykrywa żadnych.

jak rozwiązać ten problem - cały soft jest orginalny - z wyjątkiem kilku wtyczek (wątpie by w tym tkwił problem).

głównie chodzi mi tu o cubase - wavelab (też steinberga) hula bez problemow

pomocy!

Awatar użytkownika
Helmer

Re: Cubase, Sound Forge, Acid i wtyczki

Post autor: Helmer » wtorek 29 kwie 2003, 20:51

...sound forge i cubase nie chcą działać wcale a w ACIDzie pojawia się jakiś komunikat o błędzie podczas szukania wtyczek, w rezultacie nie wykrywa żadnych.

jak rozwiązać ten problem - cały soft jest orginalny - z wyjątkiem kilku wtyczek (wątpie by w tym tkwił problem).

głównie chodzi mi tu o cubase - wavelab (też steinberga) hula bez problemow

pomocy! ...

Jaka masz konfiguracje komputera (dokladnie) oraz jaka karte dzwiekowa?

Awatar użytkownika
Damianin

Re: Cubase, Sound Forge, Acid i wtyczki

Post autor: Damianin » czwartek 01 maja 2003, 08:56

(Co ma karta dźwiękowa do ładowania się wtyczek? )

Za mało szczegółów podałeś. Tylko jasnowidz mógłby napisać, że to i to jest problemem i tak by było w rzeczywistości.

Może brak działania powoduje konfliktowy sterownik MIDI a nie wtyczki? Może niektóre wtyczki - choć oryginalne - są po prostu "badziewiaste" i Cubase ich nie lubi? (Choć to mało prawdopodobne bo jednym z bardziej wymagających pod względem wtyczek jest Wavelab - a ten, jak mówisz, chodzi bez problemu)A może system nie przeinstalowywany od dwóch lat powoduje te problemy...

Na Twoim miejscu przeprowadziłbym małe śledztwo. Cubase, podczas uruchamiania (nie wiem jak starsze wersje ale SX na pewno) wypisuje na ekranie startowym, jakie moduły i wtyczki uruchamia. Dobrze się temu przyjrzyj.

Damian

ODPOWIEDZ