Motif ES - zapis songu do .wav
aha zobaczcie na przed ostatni post tam
-->Par Excellence<--
Re: Motif ES - zapis songu do .wav
...A moze jednak sie da zapisac song w formacie USB przez resampling.
nie wiem czy o to chodzi ...
To jest opis jak zapisać aranż w formacie .wav na SmartMedia lub innym nośniku podłączonym do portu USB. Wcześniej musisz rozszerzyć RAM na tyle aby zmieścic cały song. O transmisji wprost do komputera tą drogą zapomnij.
nie wiem czy o to chodzi ...
To jest opis jak zapisać aranż w formacie .wav na SmartMedia lub innym nośniku podłączonym do portu USB. Wcześniej musisz rozszerzyć RAM na tyle aby zmieścic cały song. O transmisji wprost do komputera tą drogą zapomnij.
Sympatycznie zielonokreskowy nadworny klaun Forum EiS
.........Hey... a czy Esi nie ma cyfrowego wejścia? Jak ma to bomba. Moj rack es wypuszcam cyfrowo i jest gładko, naprawdę gładko w porównaniu do kabla i to nie takie straszne jak mi sie wydawało.. znaczy zgrywanie ścieżek...
To sie naprawde ciesz. Ja mam w esi zlacze cyfrowe S/PDIF ale znow w Motifie Es nie ma takiego w standarcie tylko trzeba dokupic wlasnie rozszerzenie AIEB2 ktore duzo kosztuje
a przez kabel to ciezko jakos?...
... No ciesze się
naprawde... Moim zdaniem warto inwestowac w rozszerzenia, bo jakosc zgrywanego dzwieku jest bez porownania. Przez kabel zgrywasz tak samo, na zywca, tylko inna jakosc chociaz ej, niektorzy wola kabel od cyfry...
ale to naprawde sa takie straszne roznice w brzmieniu?
To sie naprawde ciesz. Ja mam w esi zlacze cyfrowe S/PDIF ale znow w Motifie Es nie ma takiego w standarcie tylko trzeba dokupic wlasnie rozszerzenie AIEB2 ktore duzo kosztuje

a przez kabel to ciezko jakos?...
... No ciesze się

-->Par Excellence<--
... jak wyrenderowac gotowy kawalek do wav'u przez usb.
Kolega pyta o wirtualne właściwości Motifa ES.
Oj, chyba nieprędko. Yamaha tak łatwo "skóry" nie sprzeda
Pionierem jak na razie jest Virus TI i nie zapowiada się aby ktoś inny chciał dołączyć.
Tak czy inaczej pozostaje wciąż kabelek, choć możliwość eksportowania byłaby ciekawym kąskiem jak sądzę dla posiadaczy.
Kolega pyta o wirtualne właściwości Motifa ES.
Oj, chyba nieprędko. Yamaha tak łatwo "skóry" nie sprzeda

Pionierem jak na razie jest Virus TI i nie zapowiada się aby ktoś inny chciał dołączyć.
Tak czy inaczej pozostaje wciąż kabelek, choć możliwość eksportowania byłaby ciekawym kąskiem jak sądzę dla posiadaczy.
...
...
w brzmieniu to nie... raczej w brudach. ale az tak zle to nie jest, nie dajmy sie zwariować!
nie przejmuj sie tym tak bardzo, bo przeciez muzyka jest najwazniejsza ...
oki to mnie troszke pocieszyles. tylko tu jeszcze chodzi o sam komfort pracy.
Pozdrawiam
...
w brzmieniu to nie... raczej w brudach. ale az tak zle to nie jest, nie dajmy sie zwariować!
nie przejmuj sie tym tak bardzo, bo przeciez muzyka jest najwazniejsza ...
oki to mnie troszke pocieszyles. tylko tu jeszcze chodzi o sam komfort pracy.
Pozdrawiam
-->Par Excellence<--
super teraz mam jeszcze pytanie ktore moze troche glupio zabrzmi
otoz gdzie robic mix gotowego kawalka? zgrywacie na komputer wszystkie sciezki pojedynczo i tam z wokalem mixujecie czy mixujecie muzyke na motifie (wokale na kompie), a potem zgrywacie calosc?
otoz gdzie robic mix gotowego kawalka? zgrywacie na komputer wszystkie sciezki pojedynczo i tam z wokalem mixujecie czy mixujecie muzyke na motifie (wokale na kompie), a potem zgrywacie calosc?
-->Par Excellence<--