Bardzo dobry EQ?

Jeśli chcesz zasięgnąć rady, podzielić się doświadczeniem w trudnej sztuce samodzielnego programowania - to tu jest miejsce, aby tego dokonać.
Damien
Re: Bardzo dobry EQ?

Post autor: Damien » czwartek 02 mar 2006, 12:05

No to ja sie troche podepne pod ten wątek :). Szukam EQ VST który zmienia częstotliwość w czasie (cos takiego jest Adobe Audition, nazywa sie to badajże Dynamic EQ, ale obsługa, jakość i szereg rzeczy mi tam nie odpowiada). Chodzi mi o uzyskanie efektu płynnego przejścia z "normalnych" częstotliwości tracku do czętotliowści przypominających stare radio. Co polecacie?

Awatar użytkownika
_megafon_

Post autor: _megafon_ » czwartek 02 mar 2006, 13:54

...No to ja sie troche podepne pod ten wątek :). Szukam EQ VST który zmienia częstotliwość w czasie (cos takiego jest Adobe Audition, nazywa sie to badajże Dynamic EQ, ale obsługa, jakość i szereg rzeczy mi tam nie odpowiada). Chodzi mi o uzyskanie efektu płynnego przejścia z "normalnych" częstotliwości tracku do czętotliowści przypominających stare radio. Co polecacie?...

....automatyzację parametrów dowolnego EQ;

pozdr.

h

elvira

Post autor: elvira » czwartek 02 mar 2006, 15:07

...No to ja sie troche podepne pod ten wątek :). Szukam EQ VST który zmienia częstotliwość w czasie (cos takiego jest Adobe Audition, nazywa sie to badajże Dynamic EQ, ale obsługa, jakość i szereg rzeczy mi tam nie odpowiada). Chodzi mi o uzyskanie efektu płynnego przejścia z "normalnych" częstotliwości tracku do czętotliowści przypominających stare radio. Co polecacie?...

Również się pod do podpinam

Awatar użytkownika
Abluba

Post autor: Abluba » czwartek 02 mar 2006, 15:13

cubase sx ?
Nyarlathotep - głos i język wszystkich bogów zewnętrznych. Jego jedynym panem jest Azatoth - wielki i bezmyślny bóg... pełzający chaos nuklearny

Awatar użytkownika
Kuma
Kontakt:

Post autor: Kuma » czwartek 02 mar 2006, 15:26

...Witam. Szukam bardzo rozbudowanego EQ do CubaseSx.

Jesli możecie sie podzielić swoim doświadczeniem.

Dzięki......

Voxengo CurveEQ

pozdr
bębniarz

Awatar użytkownika
matiz
Kontakt:

Post autor: matiz » czwartek 02 mar 2006, 15:48

Chodzi mi o uzyskanie efektu płynnego przejścia z "normalnych" częstotliwości tracku do czętotliowści przypominających stare radio. Co polecacie?

Nie do pobicia w tym wzgledzie, jezeli chodzi o brzmienie, jest SIR z odpowiednimi impulsami. Samym korektorem i przesterem takiego efektu sie nie da uzyskac.

Awatar użytkownika
Kuma
Kontakt:

Post autor: Kuma » czwartek 02 mar 2006, 16:15

Chodzi mi o uzyskanie efektu płynnego przejścia z "normalnych" częstotliwości tracku do czętotliowści przypominających stare radio. Co polecacie?...

To można zrobić nawet na Cubasowym korektorze za pomocą automatyki.

Albo na większości z wcześniej wymienionych.

pozdr

bębniarz

Damien

Post autor: Damien » czwartek 02 mar 2006, 16:27

Nie do pobicia w tym wzgledzie, jezeli chodzi o brzmienie, jest SIR z odpowiednimi impulsami. Samym korektorem i przesterem takiego efektu sie nie da uzyskac....

No właśnie, w tym Dynamic Eq który jest za free z Adobe Audition się da, Własnie wyczaiłem że w narzędziu FFT Filter także się da, problem w tym tylko że szukałem czegoś bardziej profesjonalnego. Zasadę działania wyobrażam sobie w ten sposób że ustalam sobie początkowy wykresik EQ(w moim przypadku bez zmian czyli 0db przez całe widmo czętotliwości - prosta linia) następnie wykresik EQ końcowy (aby przypominało to troche radio trza chyba obciać wszystko poniżej 400 HZ oraz powyżej 2500Hz) no i oczywiście czas przejścia ze stanu poczatkowego do końcowego :) Naprawe nie istnieją zawodowe narzędzia do tego typu zabawy korektorem?

Automatyzacja dowolnego Eq?

Czy chodzi o funkcję Write np w Nuedno? Jesli tak to jakos do tego dojdę, Ale podejrzewam że średnio to wygodne.

W zasadzie interesują mnie nie tylko takie zabawy z koraktorem ale także ze stopniowym narastaniem reverbu lub deleyu w czasie lub np. przesteru na tracku gitarowym :)

Awatar użytkownika
devil

Post autor: devil » czwartek 02 mar 2006, 18:50

Czy chodzi o funkcję Write np w Nuedno? Jesli tak to jakos do tego dojdę, Ale podejrzewam że średnio to wygodne.

W zasadzie interesują mnie nie tylko takie zabawy z koraktorem ale także ze stopniowym narastaniem reverbu lub deleyu w czasie lub np. przesteru na tracku gitarowym :)...

i wlasnie po to jest automatyka, nic innego

ustawiasz sobie przester jaki chcesz, w automatyce ustawiasz wet/dry (zalezy jaki efekt) na np 0% i masz surowy dzwiek, nastepnie dowolnie rusyjesz sobie recznie automatyke, badz nagrywasz ja jako "write" i jazda :>

to samo robisz sobie z poglosem, kompresorem , z czym tylko chcesz

Pozdrawiam

Proszę zanotować! "odmawia wypisania spisu sprzętu studyjnego w sygnaturce"

ODPOWIEDZ