Bardzo dobry EQ?
No to ja sie troche podepne pod ten wątek :). Szukam EQ VST który zmienia częstotliwość w czasie (cos takiego jest Adobe Audition, nazywa sie to badajże Dynamic EQ, ale obsługa, jakość i szereg rzeczy mi tam nie odpowiada). Chodzi mi o uzyskanie efektu płynnego przejścia z "normalnych" częstotliwości tracku do czętotliowści przypominających stare radio. Co polecacie?
Re: Bardzo dobry EQ?
...No to ja sie troche podepne pod ten wątek :). Szukam EQ VST który zmienia częstotliwość w czasie (cos takiego jest Adobe Audition, nazywa sie to badajże Dynamic EQ, ale obsługa, jakość i szereg rzeczy mi tam nie odpowiada). Chodzi mi o uzyskanie efektu płynnego przejścia z "normalnych" częstotliwości tracku do czętotliowści przypominających stare radio. Co polecacie?...
....automatyzację parametrów dowolnego EQ;
pozdr.
h
....automatyzację parametrów dowolnego EQ;
pozdr.
h
...No to ja sie troche podepne pod ten wątek :). Szukam EQ VST który zmienia częstotliwość w czasie (cos takiego jest Adobe Audition, nazywa sie to badajże Dynamic EQ, ale obsługa, jakość i szereg rzeczy mi tam nie odpowiada). Chodzi mi o uzyskanie efektu płynnego przejścia z "normalnych" częstotliwości tracku do czętotliowści przypominających stare radio. Co polecacie?...
Również się pod do podpinam
Również się pod do podpinam

cubase sx ?
Nyarlathotep - głos i język wszystkich bogów zewnętrznych. Jego jedynym panem jest Azatoth - wielki i bezmyślny bóg... pełzający chaos nuklearny
...Witam. Szukam bardzo rozbudowanego EQ do CubaseSx.
Jesli możecie sie podzielić swoim doświadczeniem.
Dzięki......
Voxengo CurveEQ
pozdr
Jesli możecie sie podzielić swoim doświadczeniem.
Dzięki......
Voxengo CurveEQ
pozdr
bębniarz
Chodzi mi o uzyskanie efektu płynnego przejścia z "normalnych" częstotliwości tracku do czętotliowści przypominających stare radio. Co polecacie?
Nie do pobicia w tym wzgledzie, jezeli chodzi o brzmienie, jest SIR z odpowiednimi impulsami. Samym korektorem i przesterem takiego efektu sie nie da uzyskac.
Nie do pobicia w tym wzgledzie, jezeli chodzi o brzmienie, jest SIR z odpowiednimi impulsami. Samym korektorem i przesterem takiego efektu sie nie da uzyskac.
Chodzi mi o uzyskanie efektu płynnego przejścia z "normalnych" częstotliwości tracku do czętotliowści przypominających stare radio. Co polecacie?...
To można zrobić nawet na Cubasowym korektorze za pomocą automatyki.
Albo na większości z wcześniej wymienionych.
pozdr
To można zrobić nawet na Cubasowym korektorze za pomocą automatyki.
Albo na większości z wcześniej wymienionych.
pozdr
bębniarz
Nie do pobicia w tym wzgledzie, jezeli chodzi o brzmienie, jest SIR z odpowiednimi impulsami. Samym korektorem i przesterem takiego efektu sie nie da uzyskac....
No właśnie, w tym Dynamic Eq który jest za free z Adobe Audition się da, Własnie wyczaiłem że w narzędziu FFT Filter także się da, problem w tym tylko że szukałem czegoś bardziej profesjonalnego. Zasadę działania wyobrażam sobie w ten sposób że ustalam sobie początkowy wykresik EQ(w moim przypadku bez zmian czyli 0db przez całe widmo czętotliwości - prosta linia) następnie wykresik EQ końcowy (aby przypominało to troche radio trza chyba obciać wszystko poniżej 400 HZ oraz powyżej 2500Hz) no i oczywiście czas przejścia ze stanu poczatkowego do końcowego :) Naprawe nie istnieją zawodowe narzędzia do tego typu zabawy korektorem?
Automatyzacja dowolnego Eq?
Czy chodzi o funkcję Write np w Nuedno? Jesli tak to jakos do tego dojdę, Ale podejrzewam że średnio to wygodne.
W zasadzie interesują mnie nie tylko takie zabawy z koraktorem ale także ze stopniowym narastaniem reverbu lub deleyu w czasie lub np. przesteru na tracku gitarowym :)
No właśnie, w tym Dynamic Eq który jest za free z Adobe Audition się da, Własnie wyczaiłem że w narzędziu FFT Filter także się da, problem w tym tylko że szukałem czegoś bardziej profesjonalnego. Zasadę działania wyobrażam sobie w ten sposób że ustalam sobie początkowy wykresik EQ(w moim przypadku bez zmian czyli 0db przez całe widmo czętotliwości - prosta linia) następnie wykresik EQ końcowy (aby przypominało to troche radio trza chyba obciać wszystko poniżej 400 HZ oraz powyżej 2500Hz) no i oczywiście czas przejścia ze stanu poczatkowego do końcowego :) Naprawe nie istnieją zawodowe narzędzia do tego typu zabawy korektorem?
Automatyzacja dowolnego Eq?
Czy chodzi o funkcję Write np w Nuedno? Jesli tak to jakos do tego dojdę, Ale podejrzewam że średnio to wygodne.
W zasadzie interesują mnie nie tylko takie zabawy z koraktorem ale także ze stopniowym narastaniem reverbu lub deleyu w czasie lub np. przesteru na tracku gitarowym :)
W zasadzie interesują mnie nie tylko takie zabawy z koraktorem ale także ze stopniowym narastaniem reverbu lub deleyu w czasie lub np. przesteru na tracku gitarowym :)...
i wlasnie po to jest automatyka, nic innego
ustawiasz sobie przester jaki chcesz, w automatyce ustawiasz wet/dry (zalezy jaki efekt) na np 0% i masz surowy dzwiek, nastepnie dowolnie rusyjesz sobie recznie automatyke, badz nagrywasz ja jako "write" i jazda :>
to samo robisz sobie z poglosem, kompresorem , z czym tylko chcesz
Pozdrawiam
Proszę zanotować! "odmawia wypisania spisu sprzętu studyjnego w sygnaturce"